|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
niemampomyslu maniak

|
Wysłany: Pon 3 Wrz 2012, 10:49 Temat postu: |
|
|
Sedlex, wiem wiem, napiszę jeszcze ale już się pogodziłam, że raczej nic z tego nie wyjdzie. Ja to tak mam, zapalę się do jakiegoś pomysłu i dopiero po jakimś czasie zaczynam logicznie myśleć;p Po prostu wiem, że żadna krawcowa mi nie uszyje sukni, która ma tyle warstw materiału. Ale oni pewnie też.
Dobrze, że jeszcze dużo czasu bo po przejrzeniu tysięcy sukni ŻADNA oprócz tej mi się nie podoba ani z wcześniejszych kolekcji ani 2013 ani ze znanych ani nieznanych firm.  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sedlex bywalec

|
Wysłany: Pon 3 Wrz 2012, 11:30 Temat postu: |
|
|
A może trafi się jakaś podobna...  _________________ Dura lex, sed lex.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
karola40sz Gość
|
Wysłany: Pon 3 Wrz 2012, 12:36 Temat postu: |
|
|
A dlaczego mają mieć kradzione zdjęcia ,bo nie rozumiem ? Jeśli to jest najnormalniejszy w świecie sklep z sukniami ślubnymi
Jeśli w Polsce salon sukien ma w katalogu zdjęcie nie na swojej modelce ,a na modelce z katalogu to też jest kradzież w takim razie
Ja też kupiłam suknię bo w Polsce koszt był ok 3 tysięcy a zakup ze strony wyszedł mnie 1,5 tysiaka i jeszcze miałam od nich w gratisie buty i welon do wyboru do jakiejś tam kwoty.Miałam szczęście że była u nich na magazynie ,więc nie musiałam czekać na sprowadzenie.Kiedy kontaktowałam się z salonem w Polsce to mówili ze też nie mają i muszą sprowadzić a czas oczekiwania do 3 miesięcy i dostałabym ją 2 dni przed weselem ,a tak miałam w miesiąc
kupowałam ją z tej strony :
http://www.bestbridalprices.com/
Tutaj jest to samo zdjęcie
http://www.bestbridalprices.com/pronovias-wedding-dresses-style-pomelo-p-83536.html?keyword=Pronovias+Pomelo
salon sukien madonna ma zdjęcia z tymi samymi modelkami
http://www.madonna.pl/pl1/pronovias.php?s=1.baco-a
One nie są szyte taśmowo czy w domu przez krawcową
Ja bym wpierw przymierzyła i zobaczyła jak leży.Zamawiałam rozmiar 8 ,ale musiałam ją zwęzić o 1,5 cm z każdego boku za co zapłaciłam 150 zł i 40 zł za wyprasowanie ,wiec i tak kalkulując lepiej na tym wyszłam,a suknie odsprzedałam za tysiąc
Ostatnio zmieniony przez karola40sz dnia Pon 3 Wrz 2012, 12:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Pon 3 Wrz 2012, 12:41 Temat postu: |
|
|
Jeżeli salon ma modele różnych producentów - oryginalne modele - i je sprzedaje, to wiadomo, że na podstawie ich umowy wykorzystuje zdjęcia. W momencie, kiedy ty stwierdzasz, że dzisiaj otwierasz salon krawiecki i reklamujesz się zdjęciami np. Anais Bridal, szyjąc wg ich projektu za ułamek ceny i do tego na stronie jako reklamę masz ich zdjęcia.. To jest to najzwyklejsza kradzież.
Karola, to pochwal się swoją suknią i zdjęciem oryginału. No i rozumiem, że też na stronie mieli suknie jakiejś drogiej firmy, a szyli sami w swojej pracowni 'na wzór'?
Madonna ma suknie m.in. Pronavis, Cymbeline, Jesus Peiro, Maggie Sottero. Naprawdę nie widzisz różnicy między kradzieżą projektu i zdjęcia, a sprzedażą oryginalnych sukni? No i tak 'nie są szyte taśmowo ani przez krawcową', bo to ORYGINAŁY. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
karola40sz Gość
|
Wysłany: Pon 3 Wrz 2012, 14:47 Temat postu: |
|
|
Sukni zdjęcie kiedyś już wklejałam.Sklep jej nie szył ,miał ją na magazynie w moim rozmiarze .
Skąd wiesz że One są szyte taśmowo ? Do sukni dostałam dokumenty.Wątpie żeby miała doszyte metki sfałszowane
Poza tym w USA wszystko jest tańsze o 2 razy.
Moja siostra mieszka w USA i kupiła np wozek dla dziecka za 300 dolarów ,a u Nas kosztuje 300 f ,to co podrobiony jest ? Tam ciuchy są tańsze ,dlatego opłaca się sprowadzać .No ale nie po to napisałam żeby się tu spierać.Każdy ma swoje zdanie .
Jakby sklep odwalił byle co nie miałby klientów.O swojej kiecce moge powiedzieć że była idealna , nie byle co,uszyte byle jak
Jeżeli gość z polskiego salonu mowi mi że muszę czekać 3 miesiące .bo trzeba ją zamówić ,to jak myślisz skąd ją bierze ?
to moja suknia
http://www.bestbridalprices.com/allure-exclusive-wedding-dresses-style-2320-p-54261.html?keyword=allure
Nie mogę teraz znaleźć zdjęcia z bliska mam gdzies na płycie ,może później poszukam.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/48c61f61e9d71e63.html |
|
Powrót do góry |
|
 |
niemampomyslu maniak

|
Wysłany: Pon 3 Wrz 2012, 18:50 Temat postu: |
|
|
Faktycznie wygląda na identyczną ta Twoja
A ja póki co napisałam do tego sklepu o którym pisałam i do tego w którym Ty, karola ,kupiłaś i czekam na odpowiedź. Na razie tylko ich zapytałam o wysyłkę do Polski także zobaczymy czy w ogóle odpiszą. Aczkolwiek znacznie się zniechęciłam do tego pomysłu po głębszym przemyśleniu  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
karola40sz Gość
|
Wysłany: Pon 3 Wrz 2012, 20:05 Temat postu: |
|
|
bo była identyczna z jednym wyjątkiem ,bo ja przy tej modelce byłam płaska Ślicznie wyglądała na dziewczynie która ją odkupiła.Nawet moja mama jak ją zobaczyła to powiedziała że jej bardziej pasuje jak mi (choć niemiło mi sie zrobiło)
A dziewczyna ładna ,wysoka ,szczupła nigdy nie zapomnę jak w niej wyglądała Strasznie nie chciałam jej sprzedawać ,ale potrzebowałam kasy na wynajęcie mieszkania nav depozyt zabrakło  |
|
Powrót do góry |
|
 |
niemampomyslu maniak

|
Wysłany: Pon 3 Wrz 2012, 21:26 Temat postu: |
|
|
Nie wiem jak ona, ale Ty w niej pięknie wyglądałaś
A duży biust ma sporo wad, np. znalezienie naprawdę pasującego stanika graniczy z cudem i swoje kosztuje.. No i grawitacja silniej działa, nie ma się co oszukiwać
A, no i na razie się nie nakręcam ALE.. Znalazłam inny sklep, gdzie szyją suknie na wzór, ceny też niziutkie ale jest ten przeogromny plus, że mają blog z uszytymi przez nich sukniami które są prawie identyczne i naprawdę starannie zrobione.. No i poczytałam opinie i mają bardzo pozytywne:D
sklep:
http://www.jasminesbridalshop.com/
blog
http://www.jasminesbridalshop.com/blog/
No i póki co nie szyli tej, która mi się podoba, ale dość podobną- Pronovias Bermeo i naprawdę pięknie im wyszła  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
karola40sz Gość
|
Wysłany: Czw 6 Cze 2013, 7:37 Temat postu: |
|
|
Dziekuje za komplement
I co postanowiłaś w sprawie sukni ?
Pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
niemampomyslu maniak

|
Wysłany: Sob 8 Cze 2013, 19:41 Temat postu: |
|
|
Karola, ale Ci się przypomniało
Co do sukni to będę szyć ale w salonie oddalonym ode mnie o 2 minuty Bo jednak dopasowanie i te sprawy A poza tym nie opłaca mi się zamawiać, tu mi uszyją taką jak chcę za niespełna 2 tysiące A szyją bardzo fajnie, mierzyłam inne ich kiecki No i mniej zachodu  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|