|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Czw 14 Cze 2012, 12:01 Temat postu: |
|
|
Słuchajcie, nasz ślub jest o 17.30.
Najpóźniej na sali- wliczając życzenia pod kościołem- będziemy o 19.00, może parę minut wcześniej.
Punkty mamy takie
4 posiłki
pierwszy taniec o-moj-Boże
oczepiny
tort
puszczanie lampionów
JAk to zrobić godzinowo?? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
asik guru

|
Wysłany: Czw 14 Cze 2012, 12:07 Temat postu: |
|
|
Czasowo jestem podobnie.
Rozkład godzin u mnie to:
(mniej więcej, bo nie mam rozpiski dokładnej przy sobie)
1. I danie - 19.00
2. pierwszy taniec
3. II danie 21.30
4. tort - 23.00
5. oczepiny
6. III danie - 01.00
7. IV danie - 03.00
lampiony dałabym u Ciebie po torcie ale przed oczepinami. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Justyna*** maniak

|
Wysłany: Pią 15 Cze 2012, 10:55 Temat postu: |
|
|
Karolina, ja daję propozycję, że pierwsze dwa dania podajecie za jednym zamachem. Pamiętaj, że im więcej gości tym dłużej trwa pierwszy posiłek. Ja bym zrobiła tak:
Wejście, powitanie Młodych, toast szampanem - godz. 19.00
Zaproszenie gości do stołu, podanie pierwszego i drugiego dania (zupa i jakieś mięso, tak?)
Pierwszy taniec - zaraz po jedzeniu i deserze albo między dwoma pierwszymi daniami a deserem (zakładając, że jest deser)
Trzecie danie - 22.00
Lampiony - 22.30
Oczepiny i tort - 24.00
Czwarte danie - 1.30-2.00
My też lampiony mamy około 22.00 |
|
Powrót do góry |
|
 |
organizatorka początkujący

|
Wysłany: Pon 25 Cze 2012, 16:32 Temat postu: |
|
|
Justyna*** napisał: | Karolina, ja daję propozycję, że pierwsze dwa dania podajecie za jednym zamachem. Pamiętaj, że im więcej gości tym dłużej trwa pierwszy posiłek. Ja bym zrobiła tak:
Wejście, powitanie Młodych, toast szampanem - godz. 19.00
Zaproszenie gości do stołu, podanie pierwszego i drugiego dania (zupa i jakieś mięso, tak?)
Pierwszy taniec - zaraz po jedzeniu i deserze albo między dwoma pierwszymi daniami a deserem (zakładając, że jest deser)
Trzecie danie - 22.00
Lampiony - 22.30
Oczepiny i tort - 24.00
Czwarte danie - 1.30-2.00
My też lampiony mamy około 22.00 |
Jest to jak najbardziej dobra propozycja. Jeżeli chodzi o lampiony - planujcie je przed oczepinami! Pamiętajmy, że często do odpalenia 1 lampiony potrzebne są 3 osoby. Po oczepinach w głowie szumi alkohol i może zrobić się miejscami niebezpiecznie
Pozdrawiam _________________ Pomogę w zorganizowaniu ślubów, wesel i innych imprez Jeśli za kilka tygodni Twój ślub, a Ty jesteś w rozsypce pisz! |
|
Powrót do góry |
|
 |
muffinka bywalec

|
Wysłany: Pon 6 Sie 2012, 1:04 Temat postu: |
|
|
[]
Ostatnio zmieniony przez muffinka dnia Czw 4 Wrz 2014, 14:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Perfekcyjny Ślub początkujący

|
Wysłany: Sro 8 Sie 2012, 14:34 Temat postu: miałam |
|
|
My mieliśmy taki scenariusz, który rozdaliśmy wszystkim "funkcyjnym" osobom na weselu.
To jak wyszło nasze wesele i ślub możecie zobaczyć na mojej stronie.
Ponieważ po tym jak usłyszeliśmy wiele ciepłych słów od znajomych i rodziny, oraz po podejrzeniach że do zorganizowania ślubu zatrudniliśmy jakąś firmę, sami postanowiliśmy się tym zająć
Może kiedyś będziecie potrzebować mojej pomocy  _________________ Magda, www.perfekcyjny-slub.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasiek86 guru

|
Wysłany: Sro 8 Sie 2012, 14:35 Temat postu: |
|
|
proszę o zablokowanie spamera...
to forum nie jest miejscem na reklamy _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kalalola początkujący

|
Wysłany: Sro 3 Wrz 2014, 14:29 Temat postu: |
|
|
scenariusz to bardzo dobra rzecz - zwłaszcza aby skoordynować działania wszystkich podwykonawców, z którymi współpracuje się w czasie wesela.
rozpiszcie sobie godzina po godzinie co następuje, obok najlepiej umieścić numery telefonów do osób odpowiedzialnych, np. fryzjer/kosmetyczka/świadek.
to ważne zwłaszcza dla waszego komfortu psychicznego  |
|
Powrót do góry |
|
 |
tynka2506 maniak

|
Wysłany: Sro 3 Wrz 2014, 21:11 Temat postu: |
|
|
Chyba pomyślę o tym poważnie ale nie będę go rozdawała gościom tylko osobom odpowiedzialnym np. świadkom _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ZróbSWÓJŚlub kandydat

|
Wysłany: Pon 15 Wrz 2014, 17:25 Temat postu: |
|
|
Scenariusz bardzo się przydaje
W dodatku różnym osobom w wielu różnych sytuacjach.
1. Plan godzinowy przygotowań żeby ze wszystkim zdążyć - fryzjer, kosmetyczka, ubieranie, odebranie kwiatów, podstawienie auta etc.
2. Plan na D.J lub zespołu, żeby wiedzieli co kiedy zapowiadać.
3. Plan dla gości, żeby wiedzieli mniej więcej co się kiedy będzie działo i nie przegapili na przykład pierwszego tańca, tortu albo pokazu fajerwerków. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|