|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Wto 17 Lip 2012, 16:55 Temat postu: |
|
|
wiecie, my mieliśmy duużo przykrych perypetii finansowych w związku ze ślubem- ale jak tak czytam, to cieszę się,że wzięliśmy to na siebie- gdybym miała tak się liczyć z moim chłopem czy (yyyyy) z teściową.... to pewnie by się nam związek rozpadł po drodze _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Martylda maniak

|
Wysłany: Wto 17 Lip 2012, 20:54 Temat postu: |
|
|
ewelinka89 napisał: |
My nic nie liczyliśmy. Ile byli w stanie i chcieli pomóc, to nam dali. |
U nas dokładnie tak samo, zbieramy sami na wesele a rodzice z obu stron dorzucą się tyle ile mogą i chcą. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
annna guru

|
Wysłany: Wto 17 Lip 2012, 21:07 Temat postu: |
|
|
matko co za beznadzieja... a jeśli drudzy rodzice nie mają w ogóle kasy na zespół to co, Ci pierwsi, płacący rodzice dają swoim gościom słuchawki, żeby mogli słyszeć muzykę i się bawić?
U nas takie rzeczy są na pół. My jako PM nie płacimy za nic na weselu oprócz jakichś mniejszych wydatków w stylu zaproszeń bo zwyczajnie nie mamy kasy - urządzamy mieszkanie i rodzice wolą żebyśmy na to przeznaczali pieniądze. Mieszkanie kupili moi rodzice, bo rodzice M. nie mieli pieniędzy. I co, miałaby być o to wojna? Nie, jest tak jest, zaraz będziemy wszyscy rodziną więc trzeba przejść ponad takimi kwestiami  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agusia1217 bywalec

|
Wysłany: Czw 19 Lip 2012, 20:01 Temat postu: |
|
|
dla mnie to paranoja.
ogólnie moi rodzice mogliby mi zapłacić za catering, wódkę itd, ale rodzice mojego R nie mają za bardzo kasy. a tak wolimy sami zbierać bo bardziej nas to będzie cieszyć. i nikt nie będzie nam się do tego wtrącał. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Vania uzależniony

|
Wysłany: Czw 19 Lip 2012, 21:14 Temat postu: |
|
|
Bedziemy sie dzielic kosztami zaleznie od ilosci osob.
Ostatnio zmieniony przez Vania dnia Nie 4 Lis 2012, 20:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monia31 gaduła

|
Wysłany: Wto 7 Sie 2012, 7:59 Temat postu: |
|
|
My wrzucamy wszystko do jednego worka.
Nikt nie liczy ile osób jest od Pana Młodego ile od Pani Młodej.
Za wszystko płacimy razem(sami). Ani moi rodzice ani rodzice mojego połówka nie stać, aby nam dołożyć do wesela.
Dlatego ich nawet o to nie prosimy.
Myślę, ze jest to zdrowe rozwiązanie.
Nikt nikomu nic nie wypomina. _________________ Lepiej późno niż wcale
Do ślubu tylko citroenem
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kamilka maniak

|
Wysłany: Sro 12 Wrz 2012, 22:02 Temat postu: |
|
|
u mnie na szczęście z dzieleniem nie ma takich problemów bo i z mojej strony i ze strony narzeczonego jest prawie po tyle samo osób, może +/-2, więc wszystkimi kosztami dzielimy się po równo - także zespołem.
Kudlaty, skoro Twoi rodzice tak skrupulatnie wyliczają każdy grosik to moze niech zrobią listę gości, którzy nie tańczą i wydzielicie im na sali specjalną strefę dla nietańczących? |
|
Powrót do góry |
|
 |
sopocianka maniak

|
Wysłany: Sro 12 Wrz 2012, 22:31 Temat postu: |
|
|
Vampi napisał: | magda87 napisał: | U nas katering, alkohol i napoje płacone będą każdy za swoich gości.
A zespół, kamera, sala, fotograf na pół. |
U mnie tak samo. Rodzice płacą za gości, a my po pół za resztę rzeczy |
U nas również na to się zanosi
Dzielenie kosztów za zespół czy fotografa wg liczby gości z obu stron jest moim zdaniem chore  _________________
Razem od 19 kwietnia 2008.
Mąż i żona od 20 lipca 2013. |
|
Powrót do góry |
|
 |
oli_a guru

|
Wysłany: Czw 13 Wrz 2012, 6:55 Temat postu: |
|
|
my placimy za wszystko wspolnie ( bo i tal mamy wspolne pieniadze) mimo ze ze strony P. Bedzie 2 x wiecej gosci _________________ Patryk <3
Oliver <3
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mkcaffe84 kandydat

|
Wysłany: Nie 30 Gru 2012, 14:06 Temat postu: |
|
|
u mnie wszystko na pól poza: