| 

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

| 

| 

| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 

| Autor | 
		Wiadomość | 

NutkaMisio maniak

| 

Wysłany: Wto 17 Lip 2012, 8:53    Temat postu: NutkaMisio -> małżonkowie :) | 
				     | 

| 

Więc przyszła też kolej na moją relację, dość późno ale to z braku czasu.

Nasze przygotowania do ślubu zaczęły się w środę. Mieliśmy już wolne. Rano udaliśmy się na poranną mszę, dzień wcześniej porządnie przygotowaliśmy się do spowiedzi, było to jedno z głębszych przeżyć dotyczących ślubu.

Przeprowadziliśmy się do końca do dziadków, wieczorem ostatnia lekcja walca. W czwartek rano pożegnaliśmy akademik i ruszyliśmy do mojego domku letniskowego gdzie wszystko miało się dziać  

Po drodze odebraliśmy garnitur -> czarny ślubny cudny   ale stalowy na poprawiny tragedia, P tak strasznie jeszcze w niczym nie wyglądał, uwydatnił jego wszystkie wady figury, aż się popłakałam   Całe szczęście okazało się że nie musimy go brać  

Cały dzień biegania -> sala -> sklepy ...

W Kwiaciarni okazało się że jaskry z których chciałam bukiet są dostępne na jesieni i w ten sposób na 2dni przed ślubem zostałam bez bukietu   zdałam się na dekoratorkę Sali. 

Piątek znów cały dzień biegania między salą a sklepami. Ustawianie stołów, sprzątanie podłogi, w między czasie wizyta u kosmetyczki -> zrobiła mi piękne hybrydowe pazurki   Wieczorem ostatnia próba walca . chcieliśmy ją zrobić na sali w butach ślubnych i z kołem od sukni, ale podłoga nie wyschła i do dyspozycji mieliśmy łąkę.

I wielkie spięcie między mną a tatą    oboje się stresowaliśmy nadchodzącym wydarzeniem i oboje nie potrafiliśmy opanować emocji, a że mamy wręcz takie same charaktery często między nami dochodzi do awantur. Padło wiele przykrych słów   Chciałam zrezygnować z wesela, po ślubie od razu odjechać. Bo jak miałam się bawić, cieszyć się tym dniem, skoro z osobą na której bardzo mi zależy  nie potrafiłam spojrzeć w oczy   pół nocy przepłakałam, tata też nie spał. Rano P przemówił nam do rozsądku i zaczęliśmy z tatą od nowa budować nasze relacje. 

O 9 odebrałam stroik z kwiatów do włosów i zobaczyłam mój bukiet!  Był piękny  ! Dekoratorka się sprawiła.  Pasował do wszystkiego, do całego klimatu polno-leśnego  

Fryzjera miałam o 11. Siedzę na fotelu a tu nagle wchodzi fotograf!  Całkowicie o nim zapomniałam!  Bez jakiegokolwiek makijażu z podpuchniętymi oczami od płaczu, przeprosiłam go i wytłumaczyłam że nagrywanie przygotowań u fryzjera jest niemożliwe i że zobaczymy się dopiero na działce.

O 13 byłam już u koleżanki i zaczęłyśmy tworzyć mój makijaż. Malowałam się sama z podpowiedziami Ż. Z efektu końcowego byłam bardzo zadowolona:)

Na 14;30 dojechałam na działkę, była już moja świadkowa:)  oraz fotograf i kamerzysta. Szybko pojechałyśmy się ubrać. Gdy założyłam suknie cały stres minął   Od tego momentu chodziłam co chwilę śmiejąc się   aż świadkowa mówiła mi że to nie fair że ona się stresuje a ja nie i że mam zacząć   szybko przejrzałam się w lustrze -> było super   tak, właśnie to byłam ja, naturalna i zwiewna  

Gdy wróciłyśmy już ubrane, P z świadkiem już czekali. Wyglądał cudownie, mój Książe :*  Kilka zdjęć z świadkami. Powoli wszyscy się zjeżdżali. O 17 błogosławieństwo. Nas łzy nie zaatakowały ale rodzice mówili z zaciśniętymi gardłami. 

Msza była cudowna. Ksiądz bardzo ciekawie poprowadził kazanie, mówił o równości w związku, podawał śmieszne anegdoty, cały kościół wybuchał śmiechem (po ceremonii słyszeliśmy opinie że nigdy nie byli na takiej mszy, że pierwszy raz im się nie nudziło w kościele, a mój dziadek poszedł do zakrystii i podziękował). Podczas komunii dostaliśmy też kielich do picia. Jedynym niewypałem był organista :/ wiedzieliśmy że nie potrafi śpiewać dlatego miała nam śpiewać wokalistka z zespołu, jednak okazało się że nie potrafi też grać. Było z jajeczkiem  

Zapomnieliśmy o pistoletach na bańki mydlane, więc wychodząc z kościoła nic na nas nie czekało. Życzenia i wsiedliśmy do samochodu. Ujechaliśmy kawałek a tu bramkę zrobiły osoby ode mnie z pracy   chłopak gra w zespole więc wziął akordeon i nam pośpiewali   były przygotowane dla nich odpowiednie kosze   czekały jeszcze 2 bramki, od jednego pana dostałam pokrzywy  

Przywitanie pod salą, P wziął głębszy oddech i opróżnił kieliszek, zawiedziony spojrzał na mnie bo to ja trafiłam na wódkę a on na wodę  

Pierwszy posiłek, toast, gorzka wódka i ruszyliśmy do tańca. 4lekcje walca, wyszło nam świetnie, bez pomyłek   duże oklaski i wzruszenie. I tak rozpoczęliśmy zabawę  . Niestety pogoda za bardzo nam dopisała i było gorąco a na Sali brak klimatyzacji. Od 22 zaczęło robić się przyjemnie i znośnie   oczepiny fajne   super zabawy   było świetnie chociaż bardzo szybko zleciało. Piosenka dla rodziców, a w prezencie dostali karafki i kieliszki z grawerem.  Z połową gości nie zatańczyłam, z tatą tylko raz i tak samo z świadkiem. Goście byli do 5, każdy wychodził zadowolony :)Ci którzy powiedzieli że na poprawiny nie dotrą dostawali flaszkę, ciasto i wino. 

Wróciliśmy, przespaliśmy się do 12. Od 14 zaczęliśmy poprawiny. Zjawiło się ponad 50osób i bawiliśmy się do 22 z orkiestrą, ciotki pomogły na koniec posprzątać.

Podsumowując -> wszystko się udało   ! Dopisali wszyscy goście. Ceremonia ślubna była piękna, zespół świetnie zabawiał gości, goście byli chętni mimo upału do zabawy, Kucharki przyrządziły pyszne jedzenie i to w takiej ilości że starczy jeszcze na długo. A najważniejsze poślubiłam wspaniałego człowieka i zaczęłam budować nowe relacje z tatą (potrafię już powoli przyjść do niego i się przytulić)   

Tak, to był jeden z najpiękniejszych moich dni  

W środę wróciliśmy do dziadków, a w czwartek wyjechaliśmy na tydzień w Pieniny gdzie spędziliśmy naszą podróż poślubną  a od wczoraj powrót do szarej rzeczywistości. 

Zdjęcia będą na początku sierpnia   _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

delikatna0 guru

| 

Wysłany: Wto 17 Lip 2012, 9:05    Temat postu:  | 
				     | 

| 

gratuluję Nutko pięknych chwil! oczywiście szczęścia życzę!   i czekamy z niecierpliwością na zdjęcia! !   _________________ "Śmiało, bądźmy delikatni!"  

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Karolina1984 guru

| 

Wysłany: Wto 17 Lip 2012, 9:13    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Pokrzywy rządzą    

NO to musiało być naprawdę super, skoro goście do 5 byli   Gratuluję - i super, że z tatą tak dobrze wyszło.   _________________
   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Martylda maniak

| 

Wysłany: Wto 17 Lip 2012, 9:13    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Gratulacje!    _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

agattt moderator

| 

Wysłany: Wto 17 Lip 2012, 9:18    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Serdecznie gratuluję    _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

arsandra moderator

| 

Wysłany: Wto 17 Lip 2012, 9:29    Temat postu:  | 
				     | 

| 

gratulacje:) _________________
   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

asik guru

| 

Wysłany: Wto 17 Lip 2012, 9:30    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Gratuluję!   _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

ewelajn moderator

Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 13532 Skąd: za 7 górami, za 7 lasami...
  | 

Wysłany: Wto 17 Lip 2012, 9:34    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Gratuluję  ! i Czekam na foty   

Pokrzywa-  ale fantazja    _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Ewa-Gdy guru

| 

Wysłany: Wto 17 Lip 2012, 9:51    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Gratulacje   Żaden ślub nie może odbyć się bez niespodzianek   _________________
     | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

annn maniak

Dołączył: 07 Sty 2012 Posty: 1883 Skąd: zawsze tam gdzie Ty :)
  | 

Wysłany: Wto 17 Lip 2012, 10:20    Temat postu:  | 
				     | 

| 

serdecznie gratuluję   wszystkiego dobrego   a pokrzywy faktycznie najlepsze   _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

| 

|