|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kudlaty00 początkujący

|
Wysłany: Pon 16 Lip 2012, 10:39 Temat postu: POMOCY - koszta orkiestry |
|
|
Witam
potrzebuję waszej pomocy - opinii, info jak płacić za orkiestrę
goście pana młodego - 22
pani młodej - 39
wielka burza powstała po tym kiedy odezwałem się, że w większości idzie to na pół albo płaci pan młody
(na większości for ludzie pisali, że się na pół bierze więc tak powiedziałem - tato wrócił do domu i znalazł gdzieś wpis że jeśli jest stosunek 1/3 do 2/3 to się procentowo wylicza.......)
moi rodzice uważali że to procentowo na gości powinno się zapłacić i jak to ujęli naciągnąłem ich na 500zł i nie wstawiłem się za nimi tylko za rodzina panny młodej - inaczej mówiąc po pomoc jakakolwiek mam się teraz już udawać do nie swoich rodziców
powiem Wam tak - masakra to dla mnie jakaś - ŻAŁUJĘ że w ogóle ślub bierzemy - mam go już tak obrzydzonego ....... każdemu będę odradzał albo mówił - zbierajcie kasę sami ...
Proszę Was o szczerą wypowiedź - link do tego tematu zamierzam podesłać rodzicom bez znaczenia jaki będzie wynik końcowy.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
basia.z bywalec

|
Wysłany: Pon 16 Lip 2012, 11:23 Temat postu: |
|
|
My najpierw usłyszeliśmy że Pan Młody ma zapłacić za orkiestre jednak tyle wydatków że i tak mu braknie. Ja uważam że jak nasi rodzice a właściwie głównie narzeczonego uparli sie na wesele dwudniowe to oni pokrywają większość kosztów.
U nas jest stosunek 1/3 do 2/3 gości. I wszystkie koszty mają być przeliczane na ilość osób. Moi rodzice powiedzieli że nie będą płacić pół na pół jak z mojej strony jest ok 30 osób plus 8 znajomych a reszta jest z rodziny młodego a wesele robimy na 100 osób.
Więc są umówieni że płacą od osoby wszystko w rzeczywistości zobaczymy czy dotrzymają słowa ... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
magda87 maniak

|
Wysłany: Pon 16 Lip 2012, 11:29 Temat postu: |
|
|
U nas katering, alkohol i napoje płacone będą każdy za swoich gości.
A zespół, kamera, sala, fotograf na pół. |
|
Powrót do góry |
|
 |
sandra19882 gaduła

|
Wysłany: Pon 16 Lip 2012, 11:46 Temat postu: |
|
|
u nas za orkiestrę , kamerzystę i fotografa w całości płaci mój P, a ja z rodzicami pokrywamy cały koszt sali.(85 osób-w tym 50 moich, 35 Jego) Kwestia dogadania się przed ślubem kto za co płaci. Tak mi się przynajmniej wydaje. _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaczka guru

|
Wysłany: Pon 16 Lip 2012, 11:51 Temat postu: |
|
|
to rzeczywiście kwestia dogadania przed ślubem, u nas za wszystko na pół płacą moi rodzice i rodzice M. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Pon 16 Lip 2012, 14:22 Temat postu: |
|
|
Burza o 500zł
To moze po prostu sami zapłacicie??  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelajn moderator

Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 13532 Skąd: za 7 górami, za 7 lasami...
|
Wysłany: Pon 16 Lip 2012, 14:32 Temat postu: |
|
|
Rozumiem,że od talerzyka można płacić - od gościa, z jednej strony 22 osoby, z drugiej 39 , ok, ale orkiestrę i fotografa i wszystko na pół
Chyba popadliście w przesadę
My płacimy za wszystko sami,żeby nikt się nie awanturował, nie rozporządzał- polecam , lepiej wesele odłożyć ale uniknąć awantur. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kudlaty00 początkujący

|
Wysłany: Wto 17 Lip 2012, 10:18 Temat postu: |
|
|
ewelajn napisał: | Rozumiem,że od talerzyka można płacić - od gościa, z jednej strony 22 osoby, z drugiej 39 , ok, ale orkiestrę i fotografa i wszystko na pół
Chyba popadliście w przesadę
My płacimy za wszystko sami,żeby nikt się nie awanturował, nie rozporządzał- polecam , lepiej wesele odłożyć ale uniknąć awantur. |
Mówi sie że mądry Polak po szkodzie i to jest prawda
burze nie robię ani ja ani młoda ani jej rodzice - burzę robią moi rodzice - w szczególności moja rodzicielka
tak wiem to o 500zł jest cała wielka awantura i tak chciałem ja to opłacić i wiem jaka bedzie odpowiedź - że sie sam okradam że to na korzyść teściów jest - paranoja |
|
Powrót do góry |
|
 |
Juliette guru

|
Wysłany: Wto 17 Lip 2012, 10:50 Temat postu: |
|
|
Moich gości była 1/5 w stosunku do 4/5 gości Pana Młodego, a mimo to wszystko (poza talerzykami) dzielone było na pół, nawet alkohol. _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
Justyna*** maniak

|
Wysłany: Wto 17 Lip 2012, 10:58 Temat postu: |
|
|
Jejku jejku, a jak jedna rodzina jest mniej zamożna a inna bardziej to jedni goście jedzą schabowego a drudzy krewetki? dla mnie taki podział, że się płaci tylko za swoich gości jest chory. Durne strasznie.
Ostatnio zmieniony przez Justyna*** dnia Wto 17 Lip 2012, 12:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|