Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

ślub konkordatowy - dlaczego się zdecydowaliście

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dopracykonto
początkujący
początkujący

PostWysłany: Sro 11 Lip 2012, 20:57    Temat postu: ślub konkordatowy - dlaczego się zdecydowaliście Odpowiedz z cytatem

Dzień dobry,
Piszę pracę licencjacką dotyczącą tego czy religijne motywy prowadzące do podjęcia decyzji o ślubie konkordatowym "wymarły" i zostały zastąpione przez tradycję, chęć spełnienia oczekiwań rodziny i inne.
Czy osoby biorące ślub konkordatowy byłyby tak miłe i zechciały odpowiedzieć mi na kilka pytań? Jestem nieco zdesperowana gdyż zostało mi naprawdę malutko czasu oczko Byłabym ogromnie wdzięczna.

Osobom chętnym mogę przesłać pytania emailem w wordzie tak żeby było
łatwiej odpowiadać.

Pytania:
1.Czy postrzega Pan/i siebie jako osobę o wyznaniu rzymskokatolickim?
- Uzasadnienie odpowiedzi
2.Jaką rolę odgrywa w Pan-a/i życiu katolicyzm?
3.Czy jest Pan/i w stanie wymienić 10 przykazań Dekalogu
4.Co Pan/i sądzi o przed i pozamałżeńskich stosunkach o charakterze seksualnym?
- Jak Pan/Pani sądzi co mówi na ten temat katolicyzm?
5.Co sądzi Pan/i o powiadamianiu urzędu stanu cywilnego przez parafię o zawarciu związku małżeńskiego?
6.Co sądzi Pan/i o :
a) kościele jako o miejscu do zawarcia związku małżeńskiego?
b) błogosławieństwie
c) oczepinach
d) białej sukni i welonie
7.Czy rodzina, przyjaciele lub partner/ka wywierał/a na Panu/i jakąś formę nacisku na zawarcie związku konkordatowego?
- czy ktoś stosował szantaż wobec Pana/i?
- czy ktoś ustawicznie nalegał na zalegalizowanie związku poprzez zawarcie małżeństwa konkordatowego ?

Można również jako 8 napisać swoją opinię dlaczego zdecydowałam/em się na taki rodzaj ślubu, czy ma to znaczenie dla mnie lub moich bliskich, co zaważyło na tej decyzji? Proszę również podać swój wiek. Oczywiście wszystko jest anonimowe oczko

Uprzejmie proszę o przesyłanie odpowiedzi na email:
dopracykonto@gmail.com

Dla osób wierzących obiecuję Wam szczebelki do nieba za ten dobry uczynek uśmiech Dla humanistów mogę obiecać,że dobre uczynki prędzej czy później wracają uśmiech Albo sami będziecie pisali pracę albo Wasze dzieci, małżonkowie. Dzięki, dzięki, dzięki oczko
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: