Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
japcio_80 uzależniony

|
Wysłany: Sob 28 Lut 2009, 15:32 Temat postu: |
|
|
"Kobiety pragną bardziej" - film, który widziałam wczoraj w kinie i bardzo Wam polecam. Tematyka - małżeństwo Polecam scenę zaręczyn Bena Afflecka i Jennifer Aniston  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Korek maniak

|
Wysłany: Nie 8 Mar 2009, 22:00 Temat postu: |
|
|
japcio, 'Moje wielkie...' jest fajne, ale nie do końca jest dobre do oglądania z lubym, bo może uciec nie mówiąc o 'Uciekającej pannie młodej'
my oboje uwielbiamy fantasy, więc dołączam tu do miłośniczek LOTR i HP, ale poza tym ja obejrzę wszystko, jeśli nie jest to horror, brrrr boję się i już mamy w domu dużą kolekcję filmów i na video (stare czasy ) i na DVD, i wciąż dokupujemy jak dla mnie, to najlepszy prezent na jakąkolwiek rocznicę wprawdzie więcej mamy książek niż filmów, ale powoli zaczynamy doganiać wieczór bez dobrego filmu to wieczór stracony  _________________ ślub cywilny
ślub kościelny
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Coni guru

|
Wysłany: Wto 11 Sie 2009, 10:58 Temat postu: |
|
|
My wczoraj ogladalismy "Marley i ja" - bardzo fajny film. I wiem, ze jakbym kiedys miala miec psiaka, to wlasnie bedzie labrador, mam tylko nadzieje, ze bedzie grzeczniejszy od filmowego  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ruda87 guru

|
Wysłany: Wto 11 Sie 2009, 12:01 Temat postu: |
|
|
przeczytaj książkę - jest nawet lepsza niż film. Ja własnie najpierw przeczytałam a potem obejrzałam i na obu uśmiałam się do łez  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liziii guru

|
Wysłany: Nie 28 Lut 2010, 3:48 Temat postu: |
|
|
Odświeżam wątek bo zrobiłysmy niezłego off-topa w "perłach"
Ripostując do Metkowych propozycji filmowych - TAKEN polecam i ja Bardzo mi sie podobał, lubie filmy tego typu. Ogolnie dobra sensacja bez zbędnego mordobicia czy azjatyckich walk gangsterskich to jest to. Kryminałem takze nie pogardzę
z ciekawych ktore przychodzą mi aktualnie do głowy moge polecic (stare ale jare:P):
Panic room - bodajże polski tytuł to Azyl (z Jodie Foster i małą Kristen Stewart podbijającą obecnie serca nastoletek rolą Belli w Zmierzchu)
Taking Lives (Złodziej Życia z Angeliną Jolie i Olivierem Artinem [były facet kylie minogue?])
Bone Collector (kolekcjoner kosci - znow Jolie, tym razem z Washingtonem)
Crank I i II
Transporter I, II i III
Jane Austen Book Club (takie romansidło niby ale przyjemnie popatrzeć)
Devil wears Prada (Meryl Streep mnie ujeła rolą wrednej szefowej)
My Best Friends Girl (Kate Hudson, ten dziwny chłopiec ktory posuwał szarlotkę w American Pie i jeszcze jeden taki przystojniak... swietna komedia!)
Ocean's 11, 12, 13
Vicky Christina Barcelona (wg mnie ciut specyficzny..)
wyznania zakupoholiczki (lekko płytka komedia)
z nowych..
Sherlock Holmes (2010r.), Zamieć (whiteout), Case 39 (z rene zelweger, troche psychologiczny triller), Couples retreat (przyjhemna komedia), Surrogates (z bruce'm willisem), The hangover (KacVegas), Julie & Julia (uwielbiam Julie Child za stworzenie wolowiny po burgundzku!), CoCo before Channel, The Proposal (Narzeczony mimo woli z Sandrą bullock).
Jeszcze jeden film - wbrew mojej woli - to bodajze polski tytuł (a moze to ttuł ksiazki?oryginalnie My Sisters Keeper - z aleckiem baldwinem, dramat na trudny temat. Ksiazka była swietna, film gorszy ale tak to zwykle bywa .
Pewnie jeszcze nie jedno mi przyjdzie na mysl..to dopiszę
Metko - zapraszam do dyskusji  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
metka moderator

|
Wysłany: Nie 28 Lut 2010, 4:10 Temat postu: |
|
|
no jak mnie zapraszasz, to przecież nie odmówię, nie?
więc tak:
Panic room - dobry film, ale mnie nie powalił, chociaż cenię sobie Foresta Whitaker'a jako aktora
Bone Collector - widziałam kilka razy za pierwszym razem naprawdę sama nie doszłam do tego, kto, co i w ogóle.. no i Denzel...
Crank I i II - sama nie wiem, chyba nie moje kino.
Transporter I, II i III - jedynka wymiata pozostałe już średnio, moim zdaniem.
Jane Austen Book Club - sympatyczne.
Devil wears Prada - nie zobaczyć Meryl Streep, jako babeczki z klasą i pazurem w roli szefowej magazynu mody, to grzech. Poza tym, że kocham ją miłością dozgonną jako aktorkę i babeczkę samą w sobie
My Best Friends Girl - oj polecam, uśmiałam się. I muzyka dobra
Ocean's 11, 12, 13 - jedynka świetna! i teraz nie pamiętam czy dwójka czy trójka jest najsłabsza z całej trylogii...
Vicky Christina Barcelona - dla kunsztu Woody'ego Allena, dla Penelope Cruz i dla samej Barcelony... warto, naprawdę warto 
wyznania zakupoholiczki - kompletnie nie moja bajka
a z tych nowszych, o których pisałaś to polecam bardzo The hangover, Julie & Julia (dostałam absolutnego świra na punkcie francuskiej kuchni ), The Proposal (żebym ja w wieku Sandry Bullock wyglądała tak, jak ona) i My Sisters Keeper - pierwsza rola Cameron, która mi się naprawdę spodobała. Działała mi naprawdę czasem na nerwy, ale to znaczy, że dobrze wykonała swoją pracę, nie?
No dobra, to z tych nowszych i nie-nowszych jeszcze ja coś dorzucę
The Blind Side (Sandra Bullock i historia, która naprawdę chwyta za serducho... żeby każdy miał tyle szczęścia w życiu)
The Blueberry Nights (muzyka i Jude Law... )
Gran Torino (Clint Eastwood mnie zadziwia za każdym razem)
Invictus (i znów dzieło Clinta... zdecydowanie trzeba zobaczyć!)
Casablanca (czy muszę pisać, że to klasyka i konieczność? )
Revolutionary Road (Leo i Kate jako małżeństwo starające się zwalczyć ogólnie przyjęte stereotypy)
Pod Słońcem Toskanii (kiedy jest nam źle, smutno i zimno... gorąca Toskania i historia kobiety, która dodaje wiary w siebie i optymizm )
no dobra, rozpisałam się... reszta później, jak mi wpadnie jeszcze coś do głowy  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liziii guru

|
Wysłany: Nie 28 Lut 2010, 4:16 Temat postu: |
|
|
Ahh Pod słoncem toskanii odkryłam stosunkowo niedawno ale podobało mi sie. Lubie te aktorke (choc nie pamietam jej nazwiska). Pozostałych o ktorych piszesz nie slyszalam ale to tylko zacheta by je obejrzec
A z Ocean's mnie najmniej odpowiadala 12-tka.. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
metka moderator

|
Wysłany: Nie 28 Lut 2010, 4:25 Temat postu: |
|
|
Diane Lane się nazywa
zobacz sobie z nią jeszczeNights in Rodanthe albo Tramwaj zwany pożądaniem
No i film W chmurach, się mi przypomniało George Clooney i jego urok osobisty
Lovely Bones, tak strasznie lubiłam tego gościa, który gra tam tego złego... a teraz mam awers, czyli znów ktoś dobrze zagrał, no i historia smutna, ale pięknie nakręcona
It's Complicated, Meryl Streep i wszystko wiadomo
czy coś jeszcze? hmm...
|
 |
eve86 gaduła

|
Wysłany: Sro 17 Mar 2010, 8:03 Temat postu: |
|
|
ja teraz czekam na the bounty hunter, zaopwiada sie fajny film, a bardzo lubie jenifer aniston i gerarda butlera  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sadie guru

|
Wysłany: Sro 17 Mar 2010, 16:13 Temat postu: |
|
|
a ja czekam na "The last airbender". I na "Avatara" na DVD _________________
 |