|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Czy stosujesz domową pielęgnację? |
Tak |
|
61% |
[ 11 ] |
Nie |
|
22% |
[ 4 ] |
Nie znam żadnych metod pielęgnacji w domu |
|
16% |
[ 3 ] |
|
Wszystkich Głosów : 18 |
|
Autor |
Wiadomość |
polly uzależniony

|
Wysłany: Sro 20 Cze 2012, 22:53 Temat postu: |
|
|
rewind czy nie, jeśli śmierdzi tak, jak rozjaśniacz, to nie jest dekoloryzatorem ten z Renee przepotwornie śmierdział chyba związkami siarki (?)
w każdym razie, Ewcia, daj znać jak efekty po farbce  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewa-Gdy guru

|
Wysłany: Czw 21 Cze 2012, 7:37 Temat postu: |
|
|
Freya napisał: | Chciałam też rozjaśnić włosy sama w domu ale ostatecznie poszłam do fryzjera.... Siedziałam w poniedziałek 3,5 godz ale z prawie czarnych mam na głowie "ciepły jasny brąz" tylko strasznie wysuszone się zrobiły włosy po tym zabiegu. To niestety największy minus :/ |
To ja chyba wolę przesiedzieć taki czas w domu
Oświadczam wszem i wobec, że Ewa jest rudzielcem Kolor jest super, nie wiem czy do mnie pasuje, ale zawsze marzyłam o rudym
Niestety jedno pasmo ciemne nie znikło - co gorsza jest tuż przy grzywce, więc widoczne. Dramatu jednakże nie ma.
Podsumowując - koszt 12 zł za joanne plus 18 zł za farbę jest kwotą, która rekompensuje niedociągnięcia Przy długich włosach wizyta u fryzjera byłaby bankructwem. Końcówki włosów są lekko zniszczone, jedwab powinien załagodzić sytuację + maseczki domowej roboty i włosy będą jak nowe.
Co do smrodu - Joanna nie śmierdzi. Moment wysypania proszku do miski był dość nieprzyjemny i drażnił nozdrza, ale po chwili zapach znikł. Pozostał tylko taki typowy zapach rozjaśniacza, ale nie mocny. _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
nheledore moderator

|
Wysłany: Czw 21 Cze 2012, 11:24 Temat postu: |
|
|
Zaczęłam stosować te peelingi z płatków owsianych.
Jedyna różnica, którą na razie zauważam, to mniej cera się tłuści- teraz w trakcie upałów mam suche czoło
Niestety, podskórniaki cały czas są. Zobaczymy, co dalej.
Uczulam tych, którzy nie lubią zapachów owsianki- tutaj jest on bardzo intensywny, mnie nie przeszkadza, bo moja babcia niemal całe życie gotowała na śniadanie owsiankę, więc to mój zapach dzieciństwa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Cinnamonnek maniak

|
Wysłany: Czw 21 Cze 2012, 12:03 Temat postu: |
|
|
Ewa-Gdy napisał: |
Oświadczam wszem i wobec, że Ewa jest rudzielcem Kolor jest super, nie wiem czy do mnie pasuje, ale zawsze marzyłam o rudym |
Koniecznie pokaż swoją czuprynę!
Ewa-Gdy napisał: | Końcówki włosów są lekko zniszczone, jedwab powinien załagodzić sytuację + maseczki domowej roboty i włosy będą jak nowe. |
Co do pielęgnacji na włosy po działaniu chemią polecam Ci szampon Johna Friedy. (nie wiem czy są w dostępne w Polsce)
Seria Full Repair dla włosów, które są właśnie po farbowaniu bądź po jakimkolwiek działaniu chemią bądź ciepłem. Ja ostatnio moje kręcone, non stop prostuję i miałam przesuszone końce a po tych produktach włosy wróciły do świetnej kondycji!! _________________ Ciekawość zabiła kota, satysfakcja przywiodła go z powrotem.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewa-Gdy guru

|
Wysłany: Wto 26 Cze 2012, 8:01 Temat postu: |
|
|
Na życzenie Cinnammonka wrzucam swoją facjetę w rudych refleksach
Dopiero teraz zauważyłam, że dół jest jaśniejszy, normalnie tego nie widać.
|
 |
koteczek2211 moderator

|
Wysłany: Wto 26 Cze 2012, 10:53 Temat postu: |
|
|
Nie ma zdjęcia  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelajn moderator

Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 13532 Skąd: za 7 górami, za 7 lasami...
|
Wysłany: Wto 26 Cze 2012, 11:31 Temat postu: |
|
|
pasuje Ci idealnie rudy, nie wyobrażam sobie,żebyś miała mieć inny kolor, a czarny ? o nie...
john frieda - jest w sephorach z tego co wiem , ale u nas raczej drogo
Cinnamonku - jesteś kosmetycznym guru, więc zapytam,czy znasz markę make up for ever ? zastanawiam się nad kupieniem ich mega trwałej szminki na ślub , są teraz przeceny w sephorze więc mogę ją mieć za 39-49 zł a nie za 100 zł, bo tyle bym nie zapłaciła _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
koteczek2211 moderator

|
Wysłany: Wto 26 Cze 2012, 11:46 Temat postu: |
|
|
Ślicznie wyglądasz A ten dół jaśniejszy wygląda tak jakby to było zrobione specjalnie  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
annna guru

|
Wysłany: Wto 26 Cze 2012, 11:52 Temat postu: |
|
|
koteczek2211 napisał: | Ślicznie wyglądasz A ten dół jaśniejszy wygląda tak jakby to było zrobione specjalnie  |
też bym się nie domyśliła, że nie jest robione spejclanie  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewa-Gdy guru

|
Wysłany: Wto 26 Cze 2012, 12:52 Temat postu: |
|
|
Tylko te czarne plamy na grzywce są nie do zniesienia. Ale póki co nie będę niszczyć włosów. Odczekam miesiąc i dopiero wtedy to poprawię. _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|