|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
żaba uzależniony

|
Wysłany: Sob 12 Maj 2012, 8:22 Temat postu: |
|
|
Pani profesor dermatologii (nie będę mówić nazwiska) poleca Merz Spezial i witamine B6. Ale B6 w zastrzykach więc to mało przyjemne) Drażetki trzeba brać ok pół roku. Podobno są świetne bo nie raz słyszałam dobre opinie. Ewentualnie Gelacet lub Revalid. Żeby preparaty działały trzeba je stosować ok pół roku. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Sob 12 Maj 2012, 10:27 Temat postu: |
|
|
| Freya napisał: | Dzięki dziewczyny! Seboradinu kiedyś używałam i pomagał - po moim L4 pójdę do apteki i kupię to plus suplement. Podejrzewam, że tu wpływ mają antybiotyki, które biorę bo teraz problem się nasilił.
Ale do lekarza i tak pójdę. Nie chcę mieć welonu przypiętego pineską  |
Seboradin był świetny.. Szkoda, że się strasznie pogorszył. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Wto 22 Maj 2012, 11:16 Temat postu: |
|
|
Dalej czekam na lepszą cenę Alterry- szamponu.
W miarę mi sie sprawdza alterrowy krem do twarzy. Bez rewelacji i tylko minimalnie przetłuszcza, ale nie jestem uczulona...... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nimfa moderator

|
Wysłany: Wto 22 Maj 2012, 16:44 Temat postu: |
|
|
dla mnie krem - rewelacja, szampon - może być, balsam - bardzo OK, piling - nie bardzo  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Inka83 guru

|
Wysłany: Wto 22 Maj 2012, 17:04 Temat postu: |
|
|
Ja zrezygnowałam z toniku Alterry, jednak za dużo alkoholu, moja twarz tego nie lubi. Za to do grona moich ulubionych kosmetyków dodałam olejki tej firmy. Szczególnie ten z limonką i oliwką, wmasowany rano w wilgotną skórę, daje takie przyjemne uczucie orzeźwienia. Szybko się wchłania, nie jest tłusta, dla mnie świetna.
Peeling do ciała Alterry jest bardzo delikatny, dla mnie za bardzo. Muszę mieć gruboziarnisty i mam z kawą, Joanny.
Szamponu i kremów nadal nie próbowałam. Jednak zrobiłam krok do rozwodu ze swoimi ciężkimi kosmetykami do włosów - od niedawna mam szampon dla blondynek Pat&Rub. Za wiele jeszcze powiedzieć nie mogę, bo umyłam nim włosy dopiero dwa razy. Pięknie pachnie, nie plącze włosów, dobrze zmywa oleje i jest w opakowaniu, które lubię - w formie tuby, której nie trzeba odwracać "do góry nogami", żeby wydostać zawartość. Jakie daje efekty napiszę za jakiś czas. Jeśli się sprawdzi to spróbuję i odżywki tej firmy.
Jakiś czas temu, z ciekawości, umyłam włosy szamponem Babydream. Efekt bardzo mi się spodobał, bo włosy są po nim bardzo miękkie, ale nie ma efektu "siana". Jest to szampon dobrze myjący, chociaż łagodny, ale moje ciężkie włosy wytrzymały 2, 5 dnia, świeże i czyste.
Szampon zawiera rumianek, który tak lubią włosy blond i chętnie zostałabym przy nim na dłużej, gdyby nie to, że strasznie plącze włosy. Żeby nałożyć maskę nieźle się nagimnastykowałam, dosłownie kołtun do rozplątania. Także jako szampon "na czarną godzinę" może być, ale na stałe się nie nadaje. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lusilla moderator

|
Wysłany: Pon 28 Maj 2012, 20:03 Temat postu: |
|
|
Dzieciak mi wysechł a na dodatek ma na plecach jakieś uczulenie.
Co myślicie o olejku ze słodkich migdałów albo np. oleju sezamowym? Może do kąpieli dodawać? A jak małego posmaruję to nie bedzie wszystko tłuste? A może oliwa z oliwek?
Kiedyś kupiłam mu płyn do kapieli i balsam nawilżający Mustela- ale słabe są. Balsam w dodatku tak perfumowany, że trudno wytrzymać  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Inka83 guru

|
Wysłany: Pon 28 Maj 2012, 20:42 Temat postu: |
|
|
Lusi, ja używam do włosów i ciała oleju kokosowego na przemian z tym ze słodkich migdałów, oczywiście tych tłoczonych na zimno, nierafinowanych. Sezamowego nie stosowałam, jedynie z czarnuszki - również genialny.
Wcześniej stosowałam oliwę z oliwek, jest świetna, ale dodatkowym plusem wyżej wymienionych przeze mnie olejów jest ich zapach, więc częściej stosuję je niż oliwę.
Żaden z tych olei nie jest bardziej tłusty niż normalna oliwka do ciała, typu Babydream czy Hipp. Ja najpierw rozpuszczam sobie łyżkę stołową oleju w kąpieli wodnej (jedna stołowa łyżka wystarcza na natarcie całego człowieka moich rozmiarów, również jedna stołowa wystarcza na długie włosy, dla Hubisia pewnie trzeba mniej), a następnie wcieram w wilgotną skórę po kąpieli/prysznicu wieczorem. Wnikają w skórę bez problemów, nawilżają, natłuszczają, żadnych plam nigdy żaden olej mi nie zostawił ani na pościeli ani na piżamach. Myślę, że spokojnie możesz zastosować olejową kurację dla synka.  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lusilla moderator

|
Wysłany: Wto 29 Maj 2012, 5:50 Temat postu: |
|
|
Ineczko, a masz jakiś konkretny sklep gdzie nabywasz olejki? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Inka83 guru

|
Wysłany: Wto 29 Maj 2012, 12:56 Temat postu: |
|
|
Lusi, teraz najczęściej zamawiam przez Internet, z jednej firmy, którą śmiało mogę polecić, bo dobre rzeczy robią i ceny mają ludzkie, a nie kosmiczne. To polska firma z Poznania, Efavit:
http://www.efavit.pl/
Natomiast kiedy mam czas i okazję kupuję na miejscu, w sklepie Planeta Zdrowie (na Puławskiej 246, Pasaż Smyczkowa). Mają też sklep on-line, więc można podejrzeć i sprawdzić:
http://planetazdrowie.pl/ _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Wto 29 Maj 2012, 13:34 Temat postu: |
|
|
Żeby ich szlag trafił z tą Alterrą- nie obniżają szamponów. JAk sie wkurzę to i tak kupię- mimo,że włosy sie trochę przetłuszczają, to jednak są ładne.
Teraz używam jakiegoś przypadkowego szamponu, ładuję odżywkę jak głupia- 10 godzin po myciu mam wysuszone, zniszczone siano na głowie......  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|