|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Nie 20 Maj 2012, 23:21 Temat postu: |
|
|
A wiecie co.. Ja mając na 8 wstaję o 7.15. Wtedy ciuchy mam przygotowane, jak dzień przed myję włosy to przed zaśnięciem prostuję, torebka spakowana. Tylko do łazienki, mycie zębów i twarzy, makijaż, ubranie się i wychodzić.. A mąż wstaje 2 godziny przed wyjściem.. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Nie 20 Maj 2012, 23:25 Temat postu: |
|
|
P mając na 8 wstaje 7.20 najpóźniej. JA jak muszę rano, też wstaję 20 minut przed wyjściem i jeszcze kawę zdążę walnąć i papieroska  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ruda_wiewiórka moderator

Dołączył: 01 Gru 2011 Posty: 12149 Skąd: Ze Stumilowego lasu :)
|
Wysłany: Pon 21 Maj 2012, 9:35 Temat postu: |
|
|
Kurczę to im mój nie jest mężczyzną... to się muszę zastanowić
szczegółowa jestem, ale to wynika z tego, że lubię mieć wszystko dobrze dopracowane i zorganizowane
mojego P. nie dopuszczam do żelazka bo jak coś w ostatniej chwili mu nie pasuje do reszty to potem się spóźniamy, przez jego prasowanie ...
co do szykowania się: jato robię rano w 5-10 minut, bo uwielbiam spać! ale organizacja jest, więc się wyrabiam do pracy  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KathyLaPoz maniak

|
Wysłany: Pon 21 Maj 2012, 15:03 Temat postu: |
|
|
Jak idę na 7 rano, to wstaję o 5:45, bo nadrabiam zaległości z wieczoru poprzedniego dnia. Nie to, że się grzebię, tylko po prostu chcę jak najwięcej rzeczy w tym czasie zrobić. I tak wychodzę zwykle ok. 6:55  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kasztanowa guru

|
Wysłany: Pon 21 Maj 2012, 20:39 Temat postu: |
|
|
Zazdroszczę Wam tej szybkości porannej Ja wstaję ok. godzinę przed wyjściem, ale codziennie rano myję głowę, a śniadanie jem przy komputerze Jedyne co dobre, to to, że nauczyłam się szykować ubranie dzień wcześniej  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Pon 21 Maj 2012, 21:51 Temat postu: |
|
|
| Kasztanowa napisał: | Zazdroszczę Wam tej szybkości porannej Ja wstaję ok. godzinę przed wyjściem, ale codziennie rano myję głowę, a śniadanie jem przy komputerze Jedyne co dobre, to to, że nauczyłam się szykować ubranie dzień wcześniej  |
Dla mnie każda minuta porannego snu jest cenna (a łatwe ustawienie drzemki w telefonie to duże utrudnienie we wstawaniu). Mam 'wyliczone' minimum i nawet jak czasem chcę wstać wcześniej, to kończy się na rezygnacji. Jak zajęcia na 8, to mam ubrania przygotowane, włosy wyprostowane, torebkę spakowaną, jogurt w lodówce, żeby śniadanie zjeść na uczelni. I tylko szybka toaleta, makijaż, narzucenie ubrań i wyjście. Do tego zauważyłam, że jak wiem, że jakiś prowadzący się spóźnia, to w nawyk wchodzi mi doliczanie nawet tych 5 minut spóźnienia i zawsze przychodzę na styk. Nawet mam wyliczone, że trasa zajmuje mi 8 minut i zazwyczaj o 7.52 wychodzę (gorzej, jak ostatnio remonty deptaku były i na mojej w 100% prostej drodze pojawiły się 'objazdy', 'ślepe uliczki' i regularne zmiany 'ruchu'. Nie mówiąc o korkach.. Ludzie w ogóle nie mają wyobraźni i w wąskim przejściu potrafią leźć tak, że się na chodniku tworzą korki większe niż samochodowe! ;p ) _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ruda_wiewiórka moderator

|
Wysłany: Wto 22 Maj 2012, 9:43 Temat postu: |
|
|
jestem w szoku, bo mój P. zaczął szukać fotografa lepiej późno niż wcale  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Wto 22 Maj 2012, 9:48 Temat postu: |
|
|
PÓŹNO?
Nie przesadzasz  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ruda_wiewiórka moderator

|
Wysłany: Wto 22 Maj 2012, 11:18 Temat postu: |
|
|
no nie, bo od października już podobno się za to bierze, a jak się okazało ten którego sobie wybraliśmy to już ma termin zaklepany :/ _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kasztanowa guru

|
Wysłany: Wto 22 Maj 2012, 16:53 Temat postu: |
|
|
Wiewiórka, nie strasz, my jeszcze nie mamy Dopiero w przyszłą sobotę będzie szansa pojeździć. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|