Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Kuchenne sprzęty i ich wykorzystanie
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 32, 33, 34  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Forumki w kuchni
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ewelina85
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Nie 20 Maj 2012, 19:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ewelinka89 napisał:
Dziewczyny poradźcie, bo po obejrzeniu sprzętu w wynajmowanym mieszkaniu mam wątpliwości. Po 1. Jest płyta ceramiczna. Czy do tego można używać zwykłych patelni? Czy też tylko takie jak do indukcji? Garnki mamy, więc nie ma problemu, ale byłoby super, gdyby nie trzeba było kupować patelni teraz. Kupię sobie ładne, pasujące do naszej kuchni jak będzie czas:D

2. Nie ma piekarnika. Jest kombiwar, a ja piekę chleb i jestem fanką kuchni włoskiej, więc myśl, że nie będę mogła piec pizzy, czy robić zapiekanek mnie przeraża. Niby oni tak wszystko piekli, podgrzewali, ale podchodzę niepewnie do tego cuda. Da się w tym chleb upiec? Tosty sobie w takim czymś zrobię? A babeczki, czy inne cuda? Bo widzę, że mini piekarniki nie są drogie i przyznam, że jeśli chleba tam się nie da upiec, to kupujemy taki mini piekarnik. Więc kolejna rzecz - co z takimi mini piekarnikami? To mi będzie odpowiadać, czy taki za 200 zł (a widziałam od kilkudziesięciu złotych) na te pół roku da radę do tych czynności?

Ja też w wynajmowanym mieszkaniu nie mam piekarnika. Nie wiem co to jest kombiwar, ale my kupiliśmy taki przenośny piekarnik elektryczny. Coś takiego: http://www.rtvagd.sklep.pl/camry/piekarnik_cr_111_43029.php5 Nie pamiętam już ile za niego zapłaciliśmy, kupowałam na allegro. Spokojnie piekę w nim ciasta, pizze, robię tosty i wszystko to co w normalnym piekarniku. Jedyny minus to to że zajmuje sporo miejsca. U nas stoi na blacie w kuchni. Poza tym nie odczułam braku tradycyjnego piekarnika.
moderator
moderator

PostWysłany: Nie 20 Maj 2012, 20:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak w domu u mamy był piekarnik w kuchence- na gaz to piekła w czymś takim.

Na nasze wesele też ciasta w takich były pieczone- w 10 na raz uśmiech Polecam, mimo, że nie wygląda atrakcyjnie, to piecze bardzo dobrze.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Nie 20 Maj 2012, 23:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czyli to nie głupi pomysł.. Mnie bardziej martwi, że my często robimy wielką blachę babeczek, a jak pizzę, to dwie duże blachy i jest pizzy na 3 dni.. A to jest małe. Ale jak efekt jest taki sam, to jestem w stanie przeżyć mały rozmiar. Byleby dalej piec chleb i czasem nasze typowe jedzenie;p Może jeszcze któraś korzystała z kombiwaru i coś powie (choć on taki niezbyt 'świeży' i trochę mnie zniechęca;p)
maniak
maniak

PostWysłany: Pon 21 Maj 2012, 3:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Elmuszka napisał:

Na nasze wesele też ciasta w takich były pieczone- w 10 na raz uśmiech Polecam, mimo, że nie wygląda atrakcyjnie, to piecze bardzo dobrze.
w moim domu rodzinnym mama zawsze piekła ciasta na takim, jak obwiasz sie ze to bedzie za małe to kup sobie takie na 2blaszki=2piętra uśmiech od kilkadziesięciu złotych się zaczynaja, mama miala własnie taki i kupiła go za 50zł jakies 5lat temu i dalej dobrze się sprawuje uśmiech i upiecesz w nim dosłownie wszystko, pizze ciastw jakies mięso.. Co chcesz, ze wszystkim sobie poradzi. uśmiech

Powrót do góry
annn
maniak
maniak

PostWysłany: Pon 21 Maj 2012, 3:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Elmuszka napisał:

w moim domu rodzinnym mama zawsze piekła ciasta na takim, jak obwiasz sie ze to bedzie za małe to kup sobie takie na 2blaszki=2piętra uśmiech od kilkadziesięciu złotych się zaczynaja, mama miala własnie taki i kupiła go za 50zł jakies 5lat temu i dalej dobrze się sprawuje uśmiech i upiecesz w nim dosłownie wszystko, pizze ciastw jakies mięso.. Co chcesz, ze wszystkim sobie poradzi. uśmiech

Powrót do góry
limone
guru
guru

PostWysłany: Pon 21 Maj 2012, 6:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ewelinka89 napisał:

2. Nie ma piekarnika. Jest kombiwar, a ja piekę chleb i jestem fanką kuchni włoskiej, więc myśl, że nie będę mogła piec pizzy, czy robić zapiekanek mnie przeraża. Niby oni tak wszystko piekli, podgrzewali, ale podchodzę niepewnie do tego cuda. Da się w tym chleb upiec? Tosty sobie w takim czymś zrobię? A babeczki, czy inne cuda?

Wyszło, że u nas w domu jest kombiwar (przy okazji, dzięki za przypomnienie Wink ), i mówią, że można w nim normalnie ciasta i pizzę zrobić, ale nikt z nas jeszcze nie miał odwagi wypróbować tego, do takich celów.... Razz W necie pisują, że chleb też da radę upiec...
Więc może najpierw spróbuj, a potem pomyśl nad jakimś mini piekarnikiem? uśmiech
moderator
moderator

PostWysłany: Pon 21 Maj 2012, 7:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u moich rodziców jest kombiwar, jakoś stoi i się kurzy, żre dużo prądu i na początku był szał , ale jak się okazało,że opiekanie i inne rzeczy trwają wieki to wszystkim się odechciało użytkowania

Powrót do góry
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Pon 21 Maj 2012, 10:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zobaczę, ale po prostu jest taki.. stary, niedomyty, a jak w kuchni muszę mieć czysto i trochę nie wyobrażam sobie jeść z czegoś takiego. Oczywiście zacznę od szorowania, ale coś czuję, że wyląduje w piwnicy, bo raz że jest duży, dwa no dość nieestetycznie wygląda (właściciele coś wspominali, że kaucję chcą dużą, bo poprzedni najemcy zapuścili mieszkanie i te 2 tysiące nie starczyło na pokrycie strat) i tak jakoś podchodzę do niego z dystansem.. No a dwa taki nieporęczny się wydaje. Do chleba, czy babeczek tak, ale pizzę tam włożyć to już problem. Chyba, że wycinać kawałki na jego kształt;p
moderator
moderator

PostWysłany: Wto 12 Cze 2012, 12:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kupiłam w Biedronce śliczną (fioletowa na zewnątrz;p) teflonową patelnię do naleśników za 9,99. I do indukcji też się nadaje. Jak któraś ma biedronkę koło siebie i zastanawiała się nad taką patelnią, to warto zajrzeć;p
moderator
moderator

PostWysłany: Sro 13 Cze 2012, 9:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O nowa patelnia się przyda:-)może potem skoczę do stonki Wink

Ale ja tu w innej sprawie. Teściowa chcibła nam kupić na rocznicę ciśnieniowy ekspres do kawy,ale nie mogła się zdeydować jaki i mamy sami wybrać. I tu pytanie do Was forumki: macie taki sprzęt?możecie coś polecić?lepiej kupić taki na kapsułki czy na sypaną kawę? Tyle się tego naoglądałam, że już mam mętlik Sad

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Forumki w kuchni Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 32, 33, 34  Następny
Strona 11 z 34

Skocz do: