Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Pomarudźmy sobie... II
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 175, 176, 177 ... 530, 531, 532  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Pomarudzić dobra rzecz…
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
koteczek2211
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 13:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hehe ja powiedzenie znam, bo moja chrzestna co chwilę tak mówi Very Happy
maniak
maniak

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 13:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miałam dać znać, ale marudzić nie będę Very Happy

Praca mgr do druku i oprawy!wykrzyknik Juuupiii jupi tańczę
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Kasztanowa
guru
guru

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 13:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

magda87 napisał:
Praca mgr do druku i oprawy!wykrzyknik Juuupiii jupi tańczę

Super Very Happy

Kupiłam pomarańczę, obieram a tam grejpfrut wow język język język język
guru
guru

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 13:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasztanowa nie umiesz rozróżnić? lol lol

Pomarudzę na mojego przyszłego małżona, odkurza samochód czymś się wkurzył i łazi i ciągle wyzywa sam do siebie lol Evil or Very Mad
Kasztanowa
guru
guru

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 13:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

serduszkox napisał:
Kasztanowa nie umiesz rozróżnić? lol lol

Do tej pory jakoś umiałam język naprawdę wyglądał jak pomarańcza! Kształt, wielkość i przede wszystkim KOLOR Shocked
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 15:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A mnie się nie chce uczyć Sad to jakaś masakra jest z tą niechęcią. Już tak od paru dni nic nie robię.
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 16:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ludzie nie mają wyobraźni.. Ostatnio nic nie potrafię na allegro znaleźć, żeby się opłacało. Jak nie przesyłka zawyżona (np. list ekonomiczny 15 zł, dla lekkiej rzeczy..), to tylko wysyłka kurierem. Napisałam do faceta, czy możliwa jest wysyłka listem ekonomicznym, bo rzecz kosztuje 12 zł, a przesyłka 15. Oczywiście nie można. To nie, kupię sobie w sklepie;/
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 17:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziwne, na allegro niby jest "zakaz" zarabiania na przesyłkach
ja kiedyś chciałam zamówić jakąś drobnostkę- co nawet nie zaliczałoby się jako gabaryt B , czyli jeszcze taniej . w auckji 10 zł za list ekonomiczny , piszę do sprzedającego , że na pewno przesyłka wychodzi taniej, bo wysyłam często paczki listy to wiem , czy może choć za tą kwotę piorytetem wysłać, to gdzie... nie , bulwers,że on nie ma czasu sprawdzać cennika poczty i wszędzie jest stały koszt 10 zł Rolling Eyes
nie to nie, też kupiłam gdzie indziej

Powrót do góry
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 17:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ewelajn napisał:
Dziwne, na allegro niby jest "zakaz" zarabiania na przesyłkach
ja kiedyś chciałam zamówić jakąś drobnostkę- co nawet nie zaliczałoby się jako gabaryt B , czyli jeszcze taniej . w auckji 10 zł za list ekonomiczny , piszę do sprzedającego , że na pewno przesyłka wychodzi taniej, bo wysyłam często paczki listy to wiem , czy może choć za tą kwotę piorytetem wysłać, to gdzie... nie , bulwers,że on nie ma czasu sprawdzać cennika poczty i wszędzie jest stały koszt 10 zł Rolling Eyes
nie to nie, też kupiłam gdzie indziej

Tu nawet nie trzeba często wysyłać. Na stronie poczty polskiej jest dokładny cennik i sprawdzenie w nim to żadna filozofia. A regulamin zabrania zawyżania przesyłek, ale szczerze mówiąc, to administracja portalu przyzwala na to.. Miałam kiedyś sytuację, że zamówiłam rzecz atmosphere - w cenie przesyłki były oczywiście koszty 'wysłania do polski' i inne cuda. Nieważne, w każdym razie znaczki na kopercie + wartość koperty wynosiły ok. 7 zł, a za przesyłkę brał 25 zł. Wiedziałam, że taki koszt, ale w sumie opłacało się, więc wzięłam, bo co za różnica dla mnie, czy ktoś wystawi 20 zł + 25 wysyłka, czy 35 + 10 wysyłka. Ale facet był totalnym gburem, dostałam rzecz niezgodną z opisem i po tym jak się zachował zgłosiłam każdą jego rzecz (w której było wielkimi literami, co wchodzi w koszt przesyłki - czyli w opisie przyznawał się do tego, że łamie regulamin), a miał ich kilka stron. Myślisz, że usunęli mu choć jedną rzecz? Przed tym oczywiście pisałam do allegro - i w sprawie tego jak mnie oszukał i tego, że naciąga allegro na zawyżonych kosztach wysyłek. Deklarowali, że to niezgodne z regulaminem, ale mając podane aukcje z takim opisem na tacy nic z tym nie zrobili.

Z ciekawości zerknęłam na jego aukcje i mimo, że upłynął rok od tamtej przygody dalej ma wystawione wiele stron tak, wtedy allegro nic mu nie usunęło.. Więc w sumie czemu się dziwić.

Ale w sumie mówię, mi to nie robi różnicy jakie są koszty produktu a wysyłki (w sumie to interes allegro, bo oni tracą pieniądze więc oni powinni się zająć tym). Istotne, żeby całościowa cena była opłacalna. Ale narzucanie wysyłki tylko kurierem przy rzeczy wartej 12 zł to już głupota;/
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 17:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No tak bo dla allegro to dochód, co by nie robił, prowizje z niego zdzierają

a ja się ostatnio wściekłam na GRUPONA
siostra chciała żeby wykupić jej jakiś grupon , w końcu strzeliła focha i powiedziała,że nie jednak ona wykupi sama ,więc o sprawie zapomniałam, po czym na drugi dzień dostaje newsa że zapłaciła i zdarło z czego? z mojej KARTY KREDYTOWEJ, która fizycznie jest w moim portfelu ,w moim domu, co oznacza, że dupon grupon srupon przechowuje dane i automatycznie pobrano środki z mojej karty, która była razem ze mną zupełnie gdzie indziej ;/ czyli zapamiętało cały kod CVV , numer karty, adres i datę ważności .
płaciłam za grupona kartą ale nikt nie pytał,czy zapamiętać dane, zresztą jakim prawem Shocked
wchodzę na swój rachunek i faktycznie pociągnęło Mad

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Pomarudzić dobra rzecz… Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 175, 176, 177 ... 530, 531, 532  Następny
Strona 176 z 532

Skocz do: