Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Garnitur po studniówce, wypożyczenie i inne pomysły
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21, 22, 23  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Strój Pana Młodego
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Cinnamonnek
maniak
maniak

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 12:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasztanowa napisał:
Cinnamonnek napisał:
Wiele podręczników savoir - vivre w ogóle nie dopuszcza dla młodych kobiet ecru jako wyjścia ślubnego.

Ok, ale tu jest wprost napisane, że nie koszula ecru do ecru sukni, tylko biała. I to mi się gryzie uśmiech

Rzeczywiście w takim wypadku będzie kontrast. Choć, jeśli Pan młody będzie wiecznie zakryty żakietami/marynarkami/kamizelkami i będzie mu widać jedynie kołnierzyk to może JAKOŚ , cudem to przejdzie uśmiech

Kasztanowa napisał:
Cinnamonnek napisał:
Z doświadczenia - mierzyłam kilka sukienek ecru i jeśli mam być szczera, nie wyglądają za dobrze - jak po prostu biała, upaprana bądź stara suknia smutny a szkoda, bo to kolor wdzięczny.

Są dziewczyny, którym lepiej w ecru niż w bieli uśmiech

Wiem wiem uśmiech to wszystko zależy od karnacji i tak dalej uśmiech Ja po prostu miałam doświadczenie, że bedąc mierzoną miałam okazję założyć suknię i ecru i białą (gdy decydowałam się na kolor swojej) i na tle bieli ecru wyglądało mało atrakcyjnie i tak jakoś... przygaszenie.

Wydaje mi sie, że ecru warto rozpatrzyć jedynie gdy sukienka jest bardzo prosta, skromna i raczej daleka od "księżniczkowego" kroju uśmiech w tym wypadku biel sprawdza się lepiej. W moim odczuciu oczywiście.
Kasztanowa
guru
guru

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 12:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cinnamonnek napisał:
Wydaje mi sie, że ecru warto rozpatrzyć jedynie gdy sukienka jest bardzo prosta, skromna i raczej daleka od "księżniczkowego" kroju uśmiech w tym wypadku biel sprawdza się lepiej. W moim odczuciu oczywiście.

Ja widziałam kilka pięknych panien młodych w zdobnych sukniach ecru, także wydaje mi się, że nie ma reguły oczko

Przeczytałam teraz drugi artykuł. W ogóle mi się nie podoba i nie traktowałabym go jako wyznacznika tego co wypada założyć na ślub.
maniak
maniak

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 12:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jakby nie patrzeć, także w modzie ślubnej najważniejszy jest zdrowy rozsądek - jak i w życiu ogółem.

Mnie podobał się artykuł ( w książce, która kupiłam groo czasu temu) w którym dobierano ubranie męskie według savoir - vivre'u do sukni ślubnej uśmiech
My kierowaliśmy się tymi wskazówkami i z tego co widzę, nie wygląda to źle bądź ordynarnie uśmiech
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 13:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Rzeczywiście w takim wypadku będzie kontrast. Choć, jeśli Pan młody będzie wiecznie zakryty żakietami/marynarkami/kamizelkami i będzie mu widać jedynie kołnierzyk to może JAKOŚ , cudem to przejdzie

Tylko chyba nie o to chodzi..
maniak
maniak

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 13:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie chodzi.
Dlatego wybierając suknię ślubną warto pomyśleć o partnerze wesoły
My wybieraliśmy zarówno sukienkę jak i surdut w tym samym dniu, z próbnikami materiałów i jednego i drugiego - tak, że nie tylko pasują nam kolory to także i faktury uśmiech
Kat
kandydat
kandydat

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 13:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cinnamonnek napisał:
Kasztanowa napisał:
Zaintrygował mnie fragment:

Cytat:
Biała bawełniana koszula z klasycznym kołnierzykiem, z mankietami francuskimi. Odradzam dobieranie koszuli pod kolor sukni ślubnej panny młodej (np. ecru). Po pierwsze, mężczyzna nie powinien być dodatkiem do sukni ślubnej, a po drugie inny kolor niż biały nie przystoi takiej uroczystości.

Jak będzie wyglądała biała koszula przy sukni w kolorze ecru?

Kasztanowa - widzę, po tych artykułach, że autorzy zakładają klasyczną suknię ślubną - czyli białą. Wiele podręczników savoir - vivre w ogóle nie dopuszcza dla młodych kobiet ecru jako wyjścia ślubnego.
Gdzieś czytałam, że młode Panny powinny na ślub ubierać jedynie biel, która w tym dniu podkreśla młodość, świeżość i czystość. Biel w tym dniu zarezerwowana jest jedynie dla Pary młodej.
Starsze kobiety (35+) biorące ślub powinny wybrać jasne odcienie brzoskwini, bądź jasne odcienie pasteli.

Z doświadczenia - mierzyłam kilka sukienek ecru i jeśli mam być szczera, nie wyglądają za dobrze - jak po prostu biała, upaprana bądź stara suknia smutny a szkoda, bo to kolor wdzięczny.

Wiadomo, że savoir vivre ślubny jest po to aby go albo sztywno przestrzegać, albo zwyczajnie - olać uśmiech Co kto woli.

W 100% się zgadzam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ewelajn
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 16:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kolor sukni jak i garnituru młodego zależy od typu urody i słynnego typu kolorystycznego , Są różne odcienie bieli i różne wersje ecru ciemne, jasne uśmiech
nie każdemu facetowi będzie pasował grant ani każdemu czarny

Sama mierzyłam suknię ecru dość zdobną i wyglądała nieźle.
Biały jest przyjęty jako klasyczny dlatego większość wybiera biały czy się podoba czy nie, biały ma być. ja uważam ,że każemu pasuje co innego
Jeden PM będzie wyglądał smutno ubierając czarny garnitur, inny będzie super pociągający i kolor go nie przytłoczy

Powrót do góry
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 17:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ewelajn napisał:
kolor sukni jak i garnituru młodego zależy od typu urody i słynnego typu kolorystycznego , Są różne odcienie bieli i różne wersje ecru ciemne, jasne uśmiech
nie każdemu facetowi będzie pasował grant ani każdemu czarny

Sama mierzyłam suknię ecru dość zdobną i wyglądała nieźle.
Biały jest przyjęty jako klasyczny dlatego większość wybiera biały czy się podoba czy nie, biały ma być. ja uważam ,że każemu pasuje co innego
Jeden PM będzie wyglądał smutno ubierając czarny garnitur, inny będzie super pociągający i kolor go nie przytłoczy

A oprócz tego identycznie jest z sukniami. Dlatego wydaje mi się, że ważniejsze jest dobranie sukni do urody panny młodej, a u pana młodego skupienie się na garniturze (np. mój o jasnej karnacji wyglądał tragicznie w czerni), a koszula dopasowana do sukni. Dopasowywanie sukni (niekoniecznie pasującej do urody panny młodej) do koszuli jest.. dziwne?
kandydat
kandydat

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 18:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasztanowa
W takim razie, co według ciebie mężczyzna powinien założyć na ślub? Rolling Eyes
Powrót do góry
mimi
guru
guru

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 19:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasztanowa napisał:
Cinnamonnek napisał:

Są dziewczyny, którym lepiej w ecru niż w bieli uśmiech

Ze mną tak było. W białych sukniach wyglądałam bardzo źle (mam bladą, nieco różową cerę). W sukniach ecru wyglądałam dużo lepiej. Mój mąż miał koszulę w tym samym odcieniu.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Strój Pana Młodego Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21, 22, 23  Następny
Strona 20 z 23

Skocz do: