Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

MY - ślub cywilny; ONI - ślub kościelny
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
annn
maniak
maniak

PostWysłany: Czw 17 Maj 2012, 21:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no cóż nie wiadomo czy się śmiać czy płakać..

Shocked

może jakiś scenarzysta się zainspiruje i powstanie z tego "tasiemiec" na miarę mody na sukces..

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ruda_wiewiórka
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 17 Maj 2012, 22:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

annn oby nie...

annn świetny avatar oczko

Powrót do góry
annn
maniak
maniak

PostWysłany: Czw 17 Maj 2012, 22:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no w sumie to przerażające mogłoby być, dla ludzi o mocnych nerwach..
Swoją drogą, dziwne mają podejście, najpierw nabiją postów na forum a potem rozmawiają, filozofia niezła Shocked strach pomyśleć co będzie później.. Shocked

a dziękuję, od jakiegoś czasu szukałam czegoś fajnego dla siebie, bo mój stary avatar się powtarzał oczko

Powrót do góry
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 17 Maj 2012, 23:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Ja na takie coś mogę się zgodzić jeśli tak bardzo by tego chciała, niech ma ten kościelny i to wesele(o ile będę miał zł na to)

Nie chcę bawić się w psychologa, ale zakładając, że po tych 10 latach będziecie małżeństwem coś mi tu nie gra. Nie mówiąc o tym, że zaraz związkowe problemy przeleją się na forum..

Cytat:
Mój ojciec nie ma nic przeciwko samemu cywilnemu. Ale jest przeciwny robieniu po nim uroczystości poślubnej.

Czyli nie szanuje Waszych wyborów, nie cieszy go zawarcie Waszegi małżeństwa. Normalni (tak, bo inne słowo będzie zbyt delikatne) rodzice cieszą się każdą taką decyzją.. Nie mieści mi się w głowie coś takiego.

Cytat:
Co do mojej mamy. Jest bardzo religijna. Twardo powiedziała że "na sam ślub cywilny nie przyjdę bo dla mnie to nie ślub". Po ślubie moja przyszła żona będzie miała zakaz wstępu do mojej mamy domu. Nie będzie jej tolerowała. Nie będzie jej uznawała za synową itd.

Zazwyczaj młode osoby przesadzają, nie potrafią docenić poświęcenia, miłości rodziców.. Ale w takiej sytuacji nie jestem w stanie uwierzyć, że religijna, szczerze wierząca osoba tak zachowałaby się.. Uważacie się za dorosłych, dojrzałych do zawarcia małżeństwa. Niestety czas podjąć decyzje, które nie zawsze będą łatwe i przyjemne.
Mamy w rodzinie bardzo religijnie osoby, głównie po stronie męża i nikt nigdy nas nie potępił. Usłyszeliśmy wiele słów zrozumienia, czasami mało dojrzałe ale szanujące nasze decyzje. Nie wyobrażam sobie podporządkowanie się osobom, które za nic mają nasze zdanie.

Jak miałam 18 lat i planowaliśmy wspólne zamieszkanie z przyszłym mężem dojrzalej podchodziliśmy do tych spraw. Nie jestem w stanie pojąć konfrontacji na forum, rezygnacji z własnych przekonań.. Może warto Małgosiu (czy nie Małgosiu) przemyśleć, czy to właściwy moment na tworzenie poważnego związku. Twój narzeczony widzi siebie, swoje finanse. Ty masz inną wizję przyszłego życia, która nie koniecznie będzie do zaakceptowania przez drugą stronę. Są sytuacje, w których trzeba usiąść i porozmawiać. Jednak życie wymaga poważniejszych decyzji, trudniejszych rozmów niż to, czy za kilkanaście lat organizować wesele i ja szczerze wątpię w taki związek.
guru
guru

PostWysłany: Pią 18 Maj 2012, 5:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ej... proszę... nie nakręcajmy kolejnych odcinków Razz
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Strona 8 z 8

Skocz do: