|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
annn maniak

Dołączył: 07 Sty 2012 Posty: 1883 Skąd: zawsze tam gdzie Ty :)
|
Wysłany: Czw 17 Maj 2012, 21:58 Temat postu: |
|
|
no cóż nie wiadomo czy się śmiać czy płakać..
może jakiś scenarzysta się zainspiruje i powstanie z tego "tasiemiec" na miarę mody na sukces.. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ruda_wiewiórka moderator

Dołączył: 01 Gru 2011 Posty: 12149 Skąd: Ze Stumilowego lasu :)
|
Wysłany: Czw 17 Maj 2012, 22:17 Temat postu: |
|
|
annn oby nie...
annn świetny avatar  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
annn maniak

Dołączył: 07 Sty 2012 Posty: 1883 Skąd: zawsze tam gdzie Ty :)
|
Wysłany: Czw 17 Maj 2012, 22:27 Temat postu: |
|
|
no w sumie to przerażające mogłoby być, dla ludzi o mocnych nerwach..
Swoją drogą, dziwne mają podejście, najpierw nabiją postów na forum a potem rozmawiają, filozofia niezła strach pomyśleć co będzie później..
a dziękuję, od jakiegoś czasu szukałam czegoś fajnego dla siebie, bo mój stary avatar się powtarzał  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Czw 17 Maj 2012, 23:24 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Ja na takie coś mogę się zgodzić jeśli tak bardzo by tego chciała, niech ma ten kościelny i to wesele(o ile będę miał zł na to) |
Nie chcę bawić się w psychologa, ale zakładając, że po tych 10 latach będziecie małżeństwem coś mi tu nie gra. Nie mówiąc o tym, że zaraz związkowe problemy przeleją się na forum..
Cytat: | Mój ojciec nie ma nic przeciwko samemu cywilnemu. Ale jest przeciwny robieniu po nim uroczystości poślubnej. |
Czyli nie szanuje Waszych wyborów, nie cieszy go zawarcie Waszegi małżeństwa. Normalni (tak, bo inne słowo będzie zbyt delikatne) rodzice cieszą się każdą taką decyzją.. Nie mieści mi się w głowie coś takiego.
Cytat: | Co do mojej mamy. Jest bardzo religijna. Twardo powiedziała że "na sam ślub cywilny nie przyjdę bo dla mnie to nie ślub". Po ślubie moja przyszła żona będzie miała zakaz wstępu do mojej mamy domu. Nie będzie jej tolerowała. Nie będzie jej uznawała za synową itd.
|
Zazwyczaj młode osoby przesadzają, nie potrafią docenić poświęcenia, miłości rodziców.. Ale w takiej sytuacji nie jestem w stanie uwierzyć, że religijna, szczerze wierząca osoba tak zachowałaby się.. Uważacie się za dorosłych, dojrzałych do zawarcia małżeństwa. Niestety czas podjąć decyzje, które nie zawsze będą łatwe i przyjemne.
Mamy w rodzinie bardzo religijnie osoby, głównie po stronie męża i nikt nigdy nas nie potępił. Usłyszeliśmy wiele słów zrozumienia, czasami mało dojrzałe ale szanujące nasze decyzje. Nie wyobrażam sobie podporządkowanie się osobom, które za nic mają nasze zdanie.
Jak miałam 18 lat i planowaliśmy wspólne zamieszkanie z przyszłym mężem dojrzalej podchodziliśmy do tych spraw. Nie jestem w stanie pojąć konfrontacji na forum, rezygnacji z własnych przekonań.. Może warto Małgosiu (czy nie Małgosiu) przemyśleć, czy to właściwy moment na tworzenie poważnego związku. Twój narzeczony widzi siebie, swoje finanse. Ty masz inną wizję przyszłego życia, która nie koniecznie będzie do zaakceptowania przez drugą stronę. Są sytuacje, w których trzeba usiąść i porozmawiać. Jednak życie wymaga poważniejszych decyzji, trudniejszych rozmów niż to, czy za kilkanaście lat organizować wesele i ja szczerze wątpię w taki związek. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
limone guru

|
Wysłany: Pią 18 Maj 2012, 5:43 Temat postu: |
|
|
Ej... proszę... nie nakręcajmy kolejnych odcinków  _________________
 |