|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Juliette guru

|
Wysłany: Sro 16 Maj 2012, 21:27 Temat postu: |
|
|
| sopocianka napisał: | | I do tego koszula bez guzików (z ukrytymi guzikami?), kamizelka i dwuguzikowa marynarka, zgadza się? |
Koszulę z ukrytymi guzikami zakłada się do smokingu. Przy garniturze nie jest to konieczne.
Wyższość dwuguzikowego garnituru nad trzyguzikowym to raczej rzecz gusty, niż zasad. Trzeba jednak pamiętać, że ostatni musi być zawsze rozpięty. _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
annn maniak

Dołączył: 07 Sty 2012 Posty: 1883 Skąd: zawsze tam gdzie Ty :)
|
Wysłany: Sro 16 Maj 2012, 21:43 Temat postu: |
|
|
| Krzysztof1988 napisał: | | Cytat: | | + koszula na guziki |
A co są bez guzików. Na zamek błyskawiczny.
|
oj tak, wesoło mamy tu z Krzysztofem  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tęczówka maniak

|
Wysłany: Sro 16 Maj 2012, 21:54 Temat postu: |
|
|
| Juliette napisał: | | (...) Trzeba jednak pamiętać, że ostatni musi być zawsze rozpięty. |
Dlaczego?
P.S. nie czepiajcie się już tego Krzysztofa, bo aż przykro to czytać. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nheledore moderator

|
Wysłany: Sro 16 Maj 2012, 22:14 Temat postu: |
|
|
| Tęczówka napisał: | | Juliette napisał: | | (...) Trzeba jednak pamiętać, że ostatni musi być zawsze rozpięty. |
Dlaczego?
P.S. nie czepiajcie się już tego Krzysztofa, bo aż przykro to czytać. |
Savoir- vivre.
Tak jak długość spodni, czy wystające mankiety zza marynarki. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Czw 17 Maj 2012, 8:17 Temat postu: |
|
|
| Juliette napisał: | | sopocianka napisał: | | A ja słyszałam, że spinki wyszły z mody (przynajmniej te do krawata)... |
A kiedyś była na nie moda? |
Właśnie. Dla mnie dziwne to to.. Ale tak mi się właśnie kojarzyło bardziej ze 'stylem biurowym', niż wieczorowym. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tęczówka maniak

|
Wysłany: Czw 17 Maj 2012, 8:25 Temat postu: |
|
|
| nheledore napisał: |
Savoir- vivre.
Tak jak długość spodni, czy wystające mankiety zza marynarki. |
No domyślam się, że chodzi tu o bon-ton. Tylko jakoś nie widzę praktycznego powodu, żeby była rozpięta, bo czy to wtedy naprawdę wygląda lepiej, czy bardziej elegancko? No nie wiem, nie znam się. Ale to i tak w sumie nie ważne, bo mnie się takie marynarki i tak nie podobają. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pralinka guru

|
Wysłany: Czw 17 Maj 2012, 8:57 Temat postu: |
|
|
Zamówiłam Bazylowi taki oto komplecik
[img]http://img06.allegroimg.pl/photos/oryginal/23/13/59/29/2313592962[/img]
Spinki do mankietów będą do ślubu, a spinka do krawata będzie do pracy _________________ Ślub cywilny, to aż cywilny, a nie tylko cywilny.

Ostatnio zmieniony przez Pralinka dnia Czw 17 Maj 2012, 9:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Czw 17 Maj 2012, 9:00 Temat postu: |
|
|
P założy spinki do mankietów, które kupiłam mu na początku naszego związku, prawie 5 lat temu - jeszcze ich chyba nie nosił ani razu. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MADI uzależniony

|
Wysłany: Czw 17 Maj 2012, 10:06 Temat postu: |
|
|
ja zastanawiam sie czy nie sprezentowac mojemu Misiakowi takich spinek
beda pasowac do mojej mojej biżuterii i oczywiscie do smokingu  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marga guru

|
Wysłany: Czw 17 Maj 2012, 10:09 Temat postu: |
|
|
Spinki ładne, ale ten napis taki zbyt oczywisty, moim zdaniem. _________________
  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|