Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Opalenie
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 38, 39, 40 ... 62, 63, 64  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Uroda
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Wto 1 Maj 2012, 9:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podobno opalony człowiek wygląda szczuplej język
Będę się więc wystawiać na słońce w miarę możliwości, bo niestety reaguję na nie alergią Rolling Eyes
Ale czego się nie robi........
maniak
maniak

PostWysłany: Wto 1 Maj 2012, 15:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Karolina zainwestuj w dobry filtr, który nie blokuje jednak możliwości opalania.
Ja swego czasu miałam słońcowstręt po przeskoczeniu z jednej anty na drugą i mnie pomógł P20 - ja miałam opcję z filtrem 50 i nadal się opaliłam uśmiech
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Wto 1 Maj 2012, 15:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Owykrzyknik nie wiem, czy to alergia- ale po kontakcie ze słońcem mam skórę zaczerwienioną, całą w wielkie białe plamy..... więc przyjęłam,że chyba uczulenie.....?
maniak
maniak

PostWysłany: Wto 1 Maj 2012, 15:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Karolina - nie jestem dermatologiem, ale sądzę, że to może być spowodowane problemem pigmentacyjnym jeśli bierzesz tabletki anty - wystawiasz się na słonko i wtedy powstają niebolesne , białe plamki np. na ramionach i to przy tabletkach anty jest normalne u części kobiet. Definitywnie zainwestowałabym w filtr nie blokujący opalania, np z serii "raz na cały dzień", może zaczęła łykać beta karoten - dla wyrównania kolorytu i koniecznie zainwestowała w witaminki zawierające wiesiołek - który nota bene świetnie stabilizuje hormony uśmiech

Jeśli jednak plamki sa one bolesne, wyglądają bardziej jak podrażnienie bądź uczulenie, mają czerwoną obwódkę bądź się lekko łuszczą to koniecznie skontaktowałabym się z lekarzem bo to może być wstęp do AZS albo łupież pstry uśmiech

edit:

czy to wygląda tak?
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Wto 1 Maj 2012, 17:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie, to się aż tak nie wyróżnia, pojawia mi się zawsze w maju, znika wraz ze słóńcem-jakoś we wrześniu.
A tabletek nie biorę...
kandydat
kandydat

PostWysłany: Czw 3 Maj 2012, 14:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja planuje raz na tydziń na 15 min , trzy raz pod rząd przed samą uroczystością Cool
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ewelajn
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 3 Maj 2012, 15:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chyba,żeby Ci skóra płatami schodziła uśmiech
(jeśli mowa o solarium)

Powrót do góry
Justyna***
maniak
maniak

PostWysłany: Sro 30 Maj 2012, 7:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja idę dziś pierwszy raz w życiu na solarium lol Na 4 minuty. Zobaczymy jak to będzie. Opalanie natryskowe wizażystka mi odradziła bo ponoć ciężko uzyskać ładny odcień i jest potem problem z doborem podkładu. Balsamy brązujące testowałam przez ostatnie lata i niestety uzyskanie efektu bez smug na moim ciele nie jest możliwe a przetestowałam przeróżne, tanie i droższe. blada nie chcę być a opalić się nie ma jak Confused
Powrót do góry
Natik
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sro 30 Maj 2012, 12:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Justyna*** napisał:
Ja idę dziś pierwszy raz w życiu na solarium lol Na 4 minuty. Zobaczymy jak to będzie. Opalanie natryskowe wizażystka mi odradziła bo ponoć ciężko uzyskać ładny odcień i jest potem problem z doborem podkładu. Balsamy brązujące testowałam przez ostatnie lata i niestety uzyskanie efektu bez smug na moim ciele nie jest możliwe a przetestowałam przeróżne, tanie i droższe. blada nie chcę być a opalić się nie ma jak Confused

Ja byłam też niedawno pierwszy raz w życiu na solarium.
Pierwsza wizyta to 5 minut, później 7 i teraz chodzę na 8-9. Chodzę dwa razy w tygodniu. Ani razu się nie spaliłam, żeby mnie skóra piekła

Powrót do góry
Justyna***
maniak
maniak

PostWysłany: Sro 30 Maj 2012, 13:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Natik napisał:
Justyna*** napisał:

Ja byłam też niedawno pierwszy raz w życiu na solarium.
Pierwsza wizyta to 5 minut, później 7 i teraz chodzę na 8-9. Chodzę dwa razy w tygodniu. Ani razu się nie spaliłam, żeby mnie skóra piekła

Natik, a jakiś efekt po tej pierwszej wizycie był? Jaką masz karnację?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Uroda Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 38, 39, 40 ... 62, 63, 64  Następny
Strona 39 z 64

Skocz do: