Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lidka1986 gaduła

|
Wysłany: Sro 30 Mar 2011, 13:58 Temat postu: |
|
|
już widziałam bieganie przy kucharkach i nie dziękuję mam catering i to mi w zupełności wystarcza i jestem z tego powodu zadowolona:) przy kucharkach trzeba się liczyć z bieganiem im za produktami, bo albo coś tam zmarnują, albo coś im zabraknie. doliczajac to tego jeżdzenie do sklepu, czyli paliwo i zmarnowany czas i zaglądanie na sale jak im idzie to faktycznie więcej się na tym straci:)
polecam wynajecie cateringu:) nasz przygotowuje wszystko na miejscu i sami mają swoje produkty i nic nie trzeba biegac po sklepach:)
no i catering potrafi ładnie wszystko podać, i ci zabójczo przystojni kelnerzyyyyyy:)     coż szef też niczego sobie:)   _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Roleska kandydat

|
Wysłany: Wto 12 Kwi 2011, 12:34 Temat postu: |
|
|
My raczej weźmiemy kucharkę.
Sami ułożymy menu, posłuchamy co Pani nam doradzi.
U nas będzie ok. 30 osób, więc i tego jedzenia aż tyle nie trzeba, spokojnie sobie poradzą wynajęte panie. Trochę trzeba będzie więcej pozałatwiać, ale kasa też spora się oszczędza, w dodatku będziemy mieli pewność, że jedzenie jest świeże, dopiero zrobione i menu własne.
Chociaż pojawia się problem naczyń... |
|
Powrót do góry |
|
 |
martita8503 guru

|
Wysłany: Wto 12 Kwi 2011, 14:03 Temat postu: |
|
|
lidka1986 napisał: | już widziałam bieganie przy kucharkach i nie dziękuję mam catering i to mi w zupełności wystarcza i jestem z tego powodu zadowolona:) przy kucharkach trzeba się liczyć z bieganiem im za produktami, bo albo coś tam zmarnują, albo coś im zabraknie. doliczajac to tego jeżdzenie do sklepu, czyli paliwo i zmarnowany czas i zaglądanie na sale jak im idzie to faktycznie więcej się na tym straci:)
polecam wynajecie cateringu:) nasz przygotowuje wszystko na miejscu i sami mają swoje produkty i nic nie trzeba biegac po sklepach:)
no i catering potrafi ładnie wszystko podać, i ci zabójczo przystojni kelnerzyyyyyy:)     coż szef też niczego sobie:)   |
My mamy kucharkę, która działa również jako catering, ale jak sami kupimy produkty ( to jest jeden dzień - do Makro i do hurtowni ewentualnie - wiem bo ta sama robiła rok temu u mojej kuzynki) więc nie ma latania, bez przesady, nie ma też doglądania. Jeśli chodzi o kelnerów, to są Ci sami co w cateringu. Moja kucharka też wszystko potrafi pięknie podać - dlatego tez się zdecydowalismy na nią.
Mielismy mozliwość wziąźć catering bo mój P jest kucharzem, i ma duże obeznanie w rynku, ale usługi się prawie niczym nie rózniły poza ceną - prawie 2x wyższa. Dodatkowo nie musze osobno zamawiac ciast, tortu, paczek. To też jest plus. Po imprezie sami sprzątają, my idziemy do domku i niczym się nie pzrejmujemy. W cenie mamy też "babcię klozetową" co wbrew pozorom jest ważne, bo wiele rzeczy się naogladałam w ubikacjach na weselach.
a jeśli chodzi o to, że trzeba po coś skoczyć do sklepu bo coś"zmarnują" to nie wydaje mi się żeby miała miejsce taka sytuacja. Zmarnowac może zarówno catering i kucharka to są tylko inne nazwy działalności, ale i w jednej i w drugiej pracuja kucharze i biorą odpowiedzialność za swoaja prace, jak coś nie pojdzie po ich myśli to juz na swoją rękę załatwiają.
a co do wygladu kelnerów hmmm... jakoś mnie nie zabardzo interesuje ich wyglad, to juz nie te czasy kiedy jako nastolatka byłam wpatrzona w kazdego kelnera, fotografa, kamerzyste... Mam swojego P w którego patrzę z przyjemnością i rozmarzeniem.  _________________ "[...] miłość trzeba budować, odkryć ją to za mało"
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Natalia75 początkujący

|
Wysłany: Czw 19 Kwi 2012, 12:49 Temat postu: dobry catering |
|
|
ja przyznam szczerze, że my mieliśmy wiele atrakcji, związnaymi z jedzeniem Najpierw, by zmniejszyć koszty zdecydowaliśmy się na dwie kucharki. Ułożyliśmy listę dań, wszystko miało być cacy, jak należy. Potem po dwóch tygodniach dostaję od jednej z Pań odpowiedź, że ona nie będzie mogła jednak tego zrobić, więc druga stwierdziła, że sama nie da rady, to też rezygnuje Potem znaleźliśmy niby jedną z lepszych w naszej okolicy, to stwierdziła po tym, jak dostała naszą listę, że jesteśmy ZBYT WYMAGAJĄCY (pierogi, bigos, krewetki, no cóż....bardzo wymagający jak widać Myślałam, że osiwieję przed własnym weselem, to aby się już nie męczyć z mało kompetentnymi osobami wybraliśmy catering z Oycowizny, który polecił znajomy i poszło jak po maśle. Dania pyszne, wszystko ładnie obsłużone, ślicznie podane, nie było czegoś w stylu "ale my tego dla Państwa nie zrobimy". Ogólnie jestem zdania, że jak ma się już tyle na głowie przed ślubem, to kwestia kucharki, która ma swoje fochy to kolejny kłopot. Poza tym nie zawsze wezmą mniej pieniędzy niż firmy cateringowe. Te moje nie dość, że były wybredne to jeszcze drogie. Radzę zdecydowanie postawić na catering bo wiecie na czym stoicie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Czw 19 Kwi 2012, 13:11 Temat postu: Re: dobry catering |
|
|
Natalia75 napisał: | ja przyznam szczerze, że my mieliśmy wiele atrakcji, związnaymi z jedzeniem Najpierw, by zmniejszyć koszty zdecydowaliśmy się na dwie kucharki. Ułożyliśmy listę dań, wszystko miało być cacy, jak należy. Potem po dwóch tygodniach dostaję od jednej z Pań odpowiedź, że ona nie będzie mogła jednak tego zrobić, więc druga stwierdziła, że sama nie da rady, to też rezygnuje Potem znaleźliśmy niby jedną z lepszych w naszej okolicy, to stwierdziła po tym, jak dostała naszą listę, że jesteśmy ZBYT WYMAGAJĄCY (pierogi, bigos, krewetki, no cóż....bardzo wymagający jak widać Myślałam, że osiwieję przed własnym weselem, to aby się już nie męczyć z mało kompetentnymi osobami wybraliśmy catering z Oycowizny, który polecił znajomy i poszło jak po maśle. Dania pyszne, wszystko ładnie obsłużone, ślicznie podane, nie było czegoś w stylu "ale my tego dla Państwa nie zrobimy". Ogólnie jestem zdania, że jak ma się już tyle na głowie przed ślubem, to kwestia kucharki, która ma swoje fochy to kolejny kłopot. Poza tym nie zawsze wezmą mniej pieniędzy niż firmy cateringowe. Te moje nie dość, że były wybredne to jeszcze drogie. Radzę zdecydowanie postawić na catering bo wiecie na czym stoicie. |
Patrząc na to, jak chętnie wypisujesz pozytywne opinie o nich w internecie nikt Ci nie uwierzy i prędzej pomyśli, że coś jest z nimi nie tak, że muszą się tak reklamować.. Albo z uczciwością nie najlepiej. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Wto 24 Kwi 2012, 15:56 Temat postu: |
|
|
A ja jestem bardzo zdziwiona opinią, że kucharka może być problematyczna- u mnie będzie kucharka już sprawdzona na weselu ciotecznej siostry- produkty wychodzą naprawdę bardzo niedrogo, pyszne jedzenie, jej 2 córki pracują jako kelnerki z nią... sami wszystko układają na stołach, bardzo ładnie zresztą, mam za dopłatą 150zł dziewczynę, która będzie robić drinki przez całą noc.....
A byłam kiedyś na weselu z cateringiem- może akurat tak trafiłam, ale jedzenia było mało,na styk dla każdego;ledwo letnie, a wyszło ich 50% drożej niż wersja "na bogato" z kucharką...... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agonek kandydat

|
Wysłany: Sob 28 Kwi 2012, 14:21 Temat postu: |
|
|
My tez decydujemy się na katering, dobrze podpisana umowa, dobór potraw tak aby dla nikogo nie zabrakło plus szwedzki stół aby można było sobie podjeść.
Ważne aby firma kateringowa miała własną restauracje i aby przed wyborem można było ją przetestować |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Sob 28 Kwi 2012, 14:53 Temat postu: |
|
|
Karolina1984 napisał: | A ja jestem bardzo zdziwiona opinią, że kucharka może być problematyczna- u mnie będzie kucharka już sprawdzona na weselu ciotecznej siostry- produkty wychodzą naprawdę bardzo niedrogo, pyszne jedzenie, jej 2 córki pracują jako kelnerki z nią... sami wszystko układają na stołach, bardzo ładnie zresztą, mam za dopłatą 150zł dziewczynę, która będzie robić drinki przez całą noc.....
A byłam kiedyś na weselu z cateringiem- może akurat tak trafiłam, ale jedzenia było mało,na styk dla każdego;ledwo letnie, a wyszło ich 50% drożej niż wersja "na bogato" z kucharką...... |
Myślę, że tu nie ma sensu rozdzielać, że catering taki, a kucharka taka. Wszystko to robią ludzie i wszystko zależy od nich. Najpaskudniejszy rosół jaki jadłam to własnie na weselu z kucharkami (szczerze, to miałam wrażenie, że wrzucili na ten wielki gar jedną kurę, zero kostek czy przypraw i coś, co nadało lekko żółtawy kolor.. ), a przecież są kobiety, które zrobią jedzenie jak domowe, bo mają umiejętności i serce do tego co robią.. Podobnie z kateringiem, z restauracją.. Bardziej trzeba skupić się na opiniach o konkretnych osobach/miejscach niż rodzaju świadczonych usług. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
paula88 kandydat

|
Wysłany: Nie 29 Kwi 2012, 12:23 Temat postu: |
|
|
U nas będą kucharki. Tata się uparł chociaż mamie się to nie bardzo widziało.
No ale w końcu tata miał trochę racji bo na weselach z cateringiem często rosoły są z proszku, większość dań też kombinowana. A chcemy żeby było smacznie zdrowo i naturalnie. Produkty sami wstawimy. Babcia już obmyśla jakie warzywa będzie musiała wsadzić. Tata jest z branży mięsnej więc też tylko nasz towar wchodzi w grę. Bez żadnej chemii i ulepszaczy. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasztanowa guru

|
Wysłany: Nie 29 Kwi 2012, 22:25 Temat postu: |
|
|
ewelinka89 napisał: | Bardziej trzeba skupić się na opiniach o konkretnych osobach/miejscach niż rodzaju świadczonych usług. |
Dobrze napisane
My mamy kucharkę i całą obsługę razem z salą  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|