|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
marcys08 uzależniony

|
Wysłany: Pią 23 Mar 2012, 10:16 Temat postu: i do Nas zawitał na wiosne bociek :) |
|
|
Hej dziewczyny, aby zwyczaju stało się za dość, po etapie starania, zakładam wątek mojego groszka... Zaczął się piękny okres
Bardzo pragnęliśmy z mężem dzieciaczka i tak w najmniej oczekiwanym momencie udało się. Szczerze mówiąc przestałam o tym myśleć, bo w głowie zaczynały już się pojawiać czarne myśli.. i tak o to właśnie w nocy w Dzień Kobiet odczuwałam niesamowite pieczenie piersi, nie przespałam calutkiej nocy... z czystej ciekawości, bo nie miałam do czynienia nigdy z takim zjawiskiem zrobiłam ostatni test który posiadałam w domu, jakież było zdziwienie że pojawiły się dwie kreski... i oczywiście ja jak to ja zaczełam płakać, mąż wpada do domu, gotów mnie wieźć na pogotowie że mnie coś boli a ja jak wyrwana z rzeczywistości tak sobie siedziałam i płakałam. Jak w końcu udało mu się wyciągnać ze mnie co sie stało płakał razem ze mną. Szybki telefon do mamy i od tej chwili zmieniło się wszystko. Sama świadomość że malusi embrionek rozwija się pod sercem sprawiła że z nieodpowiedzialnej, rozstrzepanej zaczęłam prowadzić dość spokojne życie. I tak o to trwam sobie z tym szcześciem Co prawda doszły do tego straszne mdłości, że co tylko zjem wędruje od razu tam gdzie król chodzi piechotą... Czasami jest mi ciężko nawet podnieść się z łóżka, ale widać tak ma być, bo moja mama całą ciąże przeleżała, bo co wstała to od razu do łazienki.
Co zadziwiło mnie, to fakt że poszłam zapisać się do lekarza i pielęgniarka zapisała mnie dopiero na 20 kwietnia Gdzie będzie to 10 tydzien. Do tej pory żadnych badań, ani krwi ani USG, bo termin mam na 24 kwietnia. Strasznie zadziwiła mnie duńska służba zdrowia, ale z tego co się orientuje tak to tu wygląda. Nikt nie narzekał, ale ja przyzwyczajona do Polskiej służby zdrowia jestem zszokowana. Mają zupełnie inne metody leczenia, przeprowadzania badań i wychodzi na to że muszę z tym się oswoić. W każdym bądź razie jade za 2 tyg do Polski i tam zobaczę swojego embrionka (tak się usprawiedliwiam brakiem fotki ) Miałam lecieć samolotem ale z moimi mdłościami zrzygałabym cała Europę
Małż się w czuł do tego stopnia że podczas moich drzemek w trakcie dnia szuka mebelków, wózków i całego asortymentu, mało tego wziął się za uświadamianie naszego szalonego labradorka że nie będzie już najważniejszy i zaczyna oduczać go zachowań które nabył poprzez rozpieszczenie
Tak więc czekamy na wizytę u lekarza i zobaczymy co tam się dzieje
Jeszcze chciałam dodać że całe szczęście nie pracuje, bo częstotliwość moich wizyt w łazience zwiększa się systematycznie, natomiast do pracy miałam aż 70 km więc pewnie nie byłaby to dla mnie przyjemna podróż, niemniej jednak chodzę do szkoły, gdzie w mojej klasie jest grupa samych turasów, arabów i takich mieszanek, te społeczeństwo ma tendencje do nie mycia sie i każde moje wejście do klasy kończy się katastrofą, bo zaczyna się robić ciepło a oni uaktywniają swoje smrody ... ciążki okres się zaczyna, mam nadzieje że te mdłość potrwaja jeszcze tylko chwilke
aaa i według wyliczeń lekarki przy zapisie na USG termin mamy w granicach 15 listopada 
Pozdrawiam wszystkich serdecznie  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
blondyna142 guru

|
Wysłany: Pią 23 Mar 2012, 10:29 Temat postu: |
|
|
jestem pierwsza )
Serdecznie Gratuluje już w nowym brzuszkowym wątku!
życzę spokojnej ciąży, żeby ten okres był najpiękniejszym w Twoim życiu
Pozdrawiam cieplutko _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lady_S. guru

|
Wysłany: Pią 23 Mar 2012, 10:35 Temat postu: |
|
|
marcys gratuluję z całego serca! oby te 9 nadchodzących m-cy było najpiękniejszym okresem w twoim życiu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
limone guru

|
Wysłany: Pią 23 Mar 2012, 11:11 Temat postu: |
|
|
marcys08, czytając Twojego posta, pojawił mi się uśmiech od ucha do ucha Więc spokojnego i radosnego oczekiwania oraz szybkiego przyzwyczajenia się do tamtejszej służby zdrowia
No i witam w nowym wątku  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sandra88 guru

|
Wysłany: Pią 23 Mar 2012, 11:54 Temat postu: |
|
|
Jejku jeszcze niedawno ja zakładałam swój ciążowy wątek a już mam swoje maleństwo, ten czas tak szybko leci. Życzę aby tobie te 9 miesięcy minęły szybko bez żadnych niemiłych dolegliwości typu mdłości, zgaga ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
e-nina guru

|
Wysłany: Pią 23 Mar 2012, 13:40 Temat postu: |
|
|
Spokojnych miesięcy i oczekiwania na swoje Maleństwo
Sandra 88,.mam tak samo jak Ty,niedawno pisałam o 2 kreskach a teraz mam naszą Lenkę  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
serduszkox guru

|
Wysłany: Pią 23 Mar 2012, 13:45 Temat postu: |
|
|
Jeszcze raz gratulacje Marcys Spokojnych ciążowych miesięcy ubogich w poranne mdłości
Czekamy na więcej informacji  _________________ Pewności nie ma, ale jest szansa..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maja_82 maniak

|
Wysłany: Pią 23 Mar 2012, 14:22 Temat postu: |
|
|
Serdeczne gratulacje.  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
martita8503 guru

|
Wysłany: Pią 23 Mar 2012, 14:31 Temat postu: |
|
|
wspaniała wiadomość. Też życzę mało mdłości  _________________ "[...] miłość trzeba budować, odkryć ją to za mało"
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
niunia32 maniak

|
Wysłany: Pią 23 Mar 2012, 14:32 Temat postu: |
|
|
Gratulacje!
życze Ci aby jak najszybciej Ci przeszły mdłości. Spokojnej ciąży _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|