|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
(=KaLinka=) maniak

|
Wysłany: Pon 30 Sty 2012, 19:25 Temat postu: |
|
|
Harmonogram zabawy
17:00 - 18:00 - Ceremonia zaślubin w Parafii Panny Młodej
18:30 - 19:00 - Obiad w domu weselnym
19:00 - 20:00 - Zaczynamy tańce
20:00 - zostanie podany II ciepły posiłek
21:00 - puszczanie "światełek życzeń"
21:30 - zostanie podany III ciepły posiłek
22:30- zostanie podany VI ciepły posiłek
00:00 - odbędą się "oczepiny" - oraz podanie tortu
01:30 - podany zostanie V ciepły posiłek
02:30 - zostanie podany ostatni gorący posiłek
impreza jednak nie będzie się na tym kończyć ...
trwać będzie, aż zabraknie Wam tchu i sił do dalszej zabawy
Ps: godziny posiłków mogą nieznacznie przesunąć się w czasie ja mam coś takiego _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Pon 30 Sty 2012, 19:36 Temat postu: |
|
|
za częste posiłki, 2 godziny to nawet bardzo mała przerwa- nikt nie jest głodny po takim czasie,żeby wsuwać kolejny(jak by nie patrzeć)- obiad _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
spasi maniak

|
Wysłany: Wto 31 Sty 2012, 15:03 Temat postu: |
|
|
zależy jakie to posiłki, jeśli któryś to po prostu zupa to może być gdzieś pomiędzy porządnym ciepłym jedzeniem w takich odległościach czasowych. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
(=KaLinka=) maniak

|
Wysłany: Wto 31 Sty 2012, 19:39 Temat postu: |
|
|
normalne dania weselne - udka, paszteciki z barszczem, jakieś zupy gulaszowe... sama jeszcze dokładnie nie wiem bo muszę wybrać na 4 dni przed weselem dopiero... wiem, że za często ale kucharki pracują do 2 albo 3... ;/ _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
polly uzależniony

|
Wysłany: Sro 1 Lut 2012, 22:10 Temat postu: |
|
|
(=KaLinka=) napisał: | normalne dania weselne - udka, paszteciki z barszczem, jakieś zupy gulaszowe... sama jeszcze dokładnie nie wiem bo muszę wybrać na 4 dni przed weselem dopiero... wiem, że za często ale kucharki pracują do 2 albo 3... ;/ |
ja wiem czy za często..?
chyba na każdym weselu na jakim byłam, mniej więcej tak podawano gorące dania i u mnie chyba też będą podobnie  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
spasi maniak

|
Wysłany: Sro 1 Lut 2012, 22:17 Temat postu: |
|
|
2, 2,5h jest ok, ale u Kalinki widzę przerwę półtorej godziny w jednym przypadku, a to chyba już odść często, no chyba ze właśnie zrobić zuppę wtedy to ok _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kraki kandydat

|
Wysłany: Sob 11 Lut 2012, 21:19 Temat postu: |
|
|
Pralinka napisał: | Kraki napisał: | Dzisiaj wpadł mi do głowy pewien pomysł na ślub. Taki w zupełnej tajemnicy. Poinformowani będą tylko świadkowie... Najbliższe osoby poprosi się wcześniej o przybycie o konkretnej godzinie we wskazane miejsce i dalej podprowadzi pod urząd! To dopiero byłaby niespodzianka.
Ja nie będę miała więcej niż 30 gości Chyba wymyśliłam swój ślub marzeń  |
Oj jestem coraz bliższa podobnemu scenariuszowi do Twojego, tylko mu nikomu byśmy nie powiedzieli o ślubie i nikogo na niego nie zabrali
Mam dwa pytania. Ponieważ przewidujesz stosunkowo małą liczbę gości, więc zapewne bardzo dobrze znasz każdego z nich. Pytanie pierwsze: czy masz pewność, że wszyscy się stawią? Goście wcześniej poinformowani są w stanie jakoś zaplanować sobie wolne na ten dzień. Drugie pytanie: czy nie wyniknie z tego atmosfera lekkiej konsternacji na zasadzie " eeeee, ale o co chodzi?"
Acz niespodzianka niezła i na pewno zapamiętana |
Ale nie będzie tragedii jeśli ktoś się nie zjawi... Konsternacja? Owszem, ale sądzę, że to może być niesamowite zaskoczenie dla wszystkich i z pewnością zostanie wszystkim w pamięci na długo.
To jest nasz dzień i nikt nie powinien komentować dlaczego tak czy inaczej wybraliśmy. Przyjaciele będą się cieszyć razem z nami, a Ci którym coś nie będzie się podobało, wcale nie muszą tam z nami być.
Nie wyobrażam sobie organizować wesela tylko dlatego, że ciocia czy babcia się inaczej obrażą. _________________ Każdy z nas jest aniołem z jednym skrzydłem, dlatego by móc latać musimy się bardzo mocno trzymać drugiej osoby...
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Frank kandydat

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Czw 16 Lut 2012, 22:03 Temat postu: |
|
|
no to może link do prawdziwego filmu, a nie do jakiejś reklamówki?  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ruda_wiewiórka moderator

Dołączył: 01 Gru 2011 Posty: 12149 Skąd: Ze Stumilowego lasu :)
|
Wysłany: Pią 17 Lut 2012, 11:12 Temat postu: |
|
|
(=KaLinka=) napisał: | Harmonogram zabawy
17:00 - 18:00 - Ceremonia zaślubin w Parafii Panny Młodej
18:30 - 19:00 - Obiad w domu weselnym
19:00 - 20:00 - Zaczynamy tańce
20:00 - zostanie podany II ciepły posiłek
21:00 - puszczanie "światełek życzeń"
21:30 - zostanie podany III ciepły posiłek
22:30- zostanie podany VI ciepły posiłek
00:00 - odbędą się "oczepiny" - oraz podanie tortu
01:30 - podany zostanie V ciepły posiłek
02:30 - zostanie podany ostatni gorący posiłek
impreza jednak nie będzie się na tym kończyć ...
trwać będzie, aż zabraknie Wam tchu i sił do dalszej zabawy
Ps: godziny posiłków mogą nieznacznie przesunąć się w czasie ja mam coś takiego |
O dzięki Ci (=KaLinka=) ja ostatnio siedziałam nad godzinami potraw jakieś 2 godziny i nie wymyśliłam nic konkretnego:) jak to dobrze być z Wami na forum  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|