|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
annna guru

|
Wysłany: Wto 7 Lut 2012, 18:42 Temat postu: |
|
|
| Carla napisał: | My zazwyczaj nie przyjmowaliśmy księdza, raz tylko przypadkiem go wpuściłam bo nie wiedziałam, że to on... mieliśmy straszliwy bałagan i jedliśmy właśnie pizzę absolutnie nie byliśmy przygotowani.. nie mieliśmy żadnych akcesorii, kasy itp... Było bardzo miło, pomodliliśmy się razem, ksiądz zapytał tylko czy bierzemy ślub (tak, za kilka mies.), pogratulował decyzji i podziękował, że mimo wszystko go wpuściliśmy  |
I tak powinien zachowac sie kazdy ksiadz... Ale niestety nie kazdy taki jest... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pralinka guru

|
Wysłany: Wto 7 Lut 2012, 19:09 Temat postu: |
|
|
jestem chora. Mam zapalenie krtani. Skandal! To może zdarzyć się każdemu, ale żeby mnie? _________________ Ślub cywilny, to aż cywilny, a nie tylko cywilny.
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
agattt moderator

|
Wysłany: Wto 7 Lut 2012, 19:12 Temat postu: |
|
|
| Pralinka napisał: | | jestem chora. Mam zapalenie krtani. Skandal! To może zdarzyć się każdemu, ale żeby mnie? |
Ja również chora, teraz już oficjalnie (bo leczę się już sama od tygodnia). Mam zwolnienie do końca tyg i antybiotyk :/ _________________
  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
w_chmurach uzależniony

|
Wysłany: Wto 7 Lut 2012, 19:24 Temat postu: |
|
|
Ja na szczęście nie jestem chora ,a to dziwne bo w domu mam jak w lodówce.
zaczynamy się zastanawiać czy nie zmienić mieszkania , jeśli chodzi o koszt wynajmu to mamy tanie mieszkanie, ale jak dochodzi do tego rachunek za gaz to wcale nas tak tanio nie wychodzi , mimo , że grzejemy i płacimy kupę kasy to nadal jest zimno , tak jak już pisałam blok nie ocieplony i takie tam .
Stwierdziliśmy , że chyba nie opłaca się tak cierpieć i lepiej zamienić mieszkanie i tak więcej jest tych miesięcy kiedy się grzeje , więc co mi po tym , że w lato będę płaciła mniej jak przez całą zimę marznę, na ścianach nam wychodzi woda.
Problem jest jeszcze w tym , że to mieszkanie braliśmy nie umeblowane, i parę rzeczy kupiliśmy łóżka , jakąś komodę , teraz jak byśmy mieli wynajmować to umeblowane i nie wiem co mielibyśmy zrobić z tymi rzeczami. _________________
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Wto 7 Lut 2012, 19:31 Temat postu: |
|
|
| w_chmurach napisał: | Ja na szczęście nie jestem chora ,a to dziwne bo w domu mam jak w lodówce.
zaczynamy się zastanawiać czy nie zmienić mieszkania , jeśli chodzi o koszt wynajmu to mamy tanie mieszkanie, ale jak dochodzi do tego rachunek za gaz to wcale nas tak tanio nie wychodzi , mimo , że grzejemy i płacimy kupę kasy to nadal jest zimno , tak jak już pisałam blok nie ocieplony i takie tam .
Stwierdziliśmy , że chyba nie opłaca się tak cierpieć i lepiej zamienić mieszkanie i tak więcej jest tych miesięcy kiedy się grzeje , więc co mi po tym , że w lato będę płaciła mniej jak przez całą zimę marznę, na ścianach nam wychodzi woda.
Problem jest jeszcze w tym , że to mieszkanie braliśmy nie umeblowane, i parę rzeczy kupiliśmy łóżka , jakąś komodę , teraz jak byśmy mieli wynajmować to umeblowane i nie wiem co mielibyśmy zrobić z tymi rzeczami. |
A macie okna wymienione? Może warto trochę z właścicielem porozmawiać, żeby trochę zadbał o mieszkanie? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
w_chmurach uzależniony

|
Wysłany: Wto 7 Lut 2012, 19:33 Temat postu: |
|
|
okna są wymienione , tam był dwa lata temu robiony generalny remont, my tam mieszkamy od pół roku i takie rzeczy się zaczęły dziać. _________________
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
NutkaMisio maniak

|
Wysłany: Wto 7 Lut 2012, 21:03 Temat postu: |
|
|
zrobiłam drzemkę przed pracą i przespałam wizytę księdza, więc problem z głowy.
a teraz ruszam do pracy :/ _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nimfa moderator

|
Wysłany: Wto 7 Lut 2012, 22:13 Temat postu: |
|
|
| w_chmurach napisał: | Ja na szczęście nie jestem chora ,a to dziwne bo w domu mam jak w lodówce.
Problem jest jeszcze w tym , że to mieszkanie braliśmy nie umeblowane, i parę rzeczy kupiliśmy łóżka , jakąś komodę , teraz jak byśmy mieli wynajmować to umeblowane i nie wiem co mielibyśmy zrobić z tymi rzeczami. |
hmmmm łóżko powiadasz....może znajdź kogoś (dajmy na to takie małżeństwo z małym dzieckiem co jest w trakcie remonty a i do Katowic mające niedaleko)....i może ten ktoś odkupi tylko jakaś fotka i wymiary by sie zdały  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
w_chmurach uzależniony

|
Wysłany: Wto 7 Lut 2012, 22:53 Temat postu: |
|
|
jasne Nimfa jak będzie tak daleko i będziesz zainteresowana to jak najbardziej. W czwartek przychodzi właścicielka i myślę , że się wszystkiego dowiem zobaczę jaki będzie jej stosunek do sprawy jak się zachowa bo przez telefon nie była zbyt miła _________________
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
magda87 maniak

|
Wysłany: Wto 7 Lut 2012, 23:16 Temat postu: |
|
|
| Pralinka napisał: | | jestem chora. Mam zapalenie krtani. Skandal! To może zdarzyć się każdemu, ale żeby mnie? |
Miałam to samo jakieś 2 tygodnie temu... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|