Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Kto płaci za obrączki?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 27, 28, 29  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Obrączki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Nie 6 Lis 2011, 17:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiesz, tak naprawdę- to nie moje decyzje. Pomoagaliśmy jak mogliśmy, żeby oni w oóle mieli gdzie mieszkać na początku. Bo najpierw pierwszy rok byli tylko po cywilnym- czyli takim do odkręcenia. Kościelny był tylko wzięty,zeby dziecko miało chrzest ( dla mnie bez sensu). Jej życie, jej sprawa, a to co myslę, zostawiam dla siebie. Prawda jest też taka,że generelnie siostra całe życie przeżyła nic nie robiąc, do szkoły się chodzić nie chciało, pracować też nie bardzo. Jej pasuje to,że ktoś na nią zarabia a ona może siedzieć w domu. Przykre tylko,że ......no nie kocha go tak, jak się powinno kochać męża...

a o alimenty by raczej nie powalczyła, bo on tak samo jak ona- nie miał nic, jego mama też zadłużona. Ja ciocię trochę rozumiem. <a prawie 60 lat, chciałaby mieć już święty spokój, a nie mieszkać w jednym pokoju z córką i wnuczką........nie jest też zbyt odpowiedzialną osobą, cały czas w długach.Wiec na pewno by nie zapewniła utrzymania dla nich trzech.
moderator
moderator

PostWysłany: Nie 6 Lis 2011, 18:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

serduszkox napisał:
No ale od czegoś są też instytucje państwowe.. Opieka społeczna,alimenty..
Dla chcącego nic trudnego uśmiech

Instytucje państwowe wolą pomagać niezłym krętaczom i manipulantom, niż osobom naprawdę tego potrzebującym.
A z drugiej strony, niestety, ale przyzwyczajają do swojej opieki. I jeśli nastoletnia, albo dwudziestokilkuletnia kobieta, która nigdy nie pracowała raz zobaczy, że ma "łatwe" pieniądze, będzie chciała tak żyć do końca... To bardzo smutne, ale to gigantyczny problem, za który ktoś musi zapłacić...

Sorry za OT

Wracając do tematu, w sytuacji gdy razem się mieszka, sztuczne byłyby konwenanse: Ty musisz zapłacić, przecież kasa w takim wypadku jest wspólna i chyba bezsensu byłoby kazać komuś kupować obrączki.
Inaczej jest pewnie, kiedy się nie mieszka ze sobą, ale też nie wydaje mi się, żeby tu były jakieś reguły, kto ma za nie zapłacić...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ART. DECO JUBILER
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pon 28 Lis 2011, 10:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chyba nie ma takiej złotej reguły,często jest tak,ze mąż-facet płaci za obrączki nie pytając drugiej strony o nic,ale są też sytuacje gdzie mamy wspólny budżet weselny i z niego opłacamy wszystkie koszty,w tym również obrączek.
Powrót do góry
Wrzos2012
bywalec
bywalec

PostWysłany: Sro 30 Lis 2011, 19:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My wychodzimy z założenia, że razem zbieramy i płacimy. Do tej pory Kot płacił zaliczki (1700zł) więc zaproponowałam, że ja zapłacę. Część i tak pokryło moje złoto.
maniak
maniak

PostWysłany: Czw 26 Sty 2012, 8:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Złoto na obrączki dała Nam moja Mama. Coś mi się jednak wydaje, że i mój Dziadek ze strony Taty ma w tym swój udział.

Powrót do góry
Sklep-Jubilerski
bywalec
bywalec

PostWysłany: Sro 1 Lut 2012, 16:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeżeli macie złoto na obrączki,to płacicie za robociznę,więc wyjdzie Was to taniej. Tutaj polecam również ten wątek
http://forum.slub-wesele.pl/viewtopic.php?p=282776#282776
Powrót do góry
Wiolka;*
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pon 6 Lut 2012, 17:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam oczko
U mnie za obrączki płacił mój Narzeczony , oraz za msze w kościele. Ja płacę za dekorację samochodu , oraz kościoła. Tak się podzieliliśmy oczko

pozdrawiam oczko Very Happy Very Happy
Szczesciara
początkujący
początkujący

PostWysłany: Pon 6 Lut 2012, 19:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam uśmiech u nas za obrączki płaciliśmy razem.( również za inne sprawy zwiazane ze ślubem) Wyjeżdżamy razem za granice do pracy mamy wspólne konto i za nasze wydatki płacimy razem to taka próba przed wspólnym życiem i jak na razie nie mamy z tym problemu bardzo sie z tego cieszę uśmiech uśmiech
Powrót do góry
DjJackJacobs
początkujący
początkujący

PostWysłany: Pon 6 Lut 2012, 20:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie płaci narzeczony
moderator
moderator

PostWysłany: Pon 6 Lut 2012, 21:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DjJackJacobs napisał:
U mnie płaci narzeczony

Nie wiem czy dobrze wnioskuję, ale czy - akurat ten - dj nie jest mężczyzną?
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Obrączki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 27, 28, 29  Następny
Strona 10 z 29

Skocz do: