|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
blondyna142 guru

|
Posted: Sun 5 Feb 2012, 16:02 Post subject: |
|
|
no faktycznie! ale zleciało..  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Sandra88 guru

|
Posted: Sun 5 Feb 2012, 16:39 Post subject: |
|
|
no czas szybko leci  |
|
| Back to top |
|
 |
marta_ges moderator

|
Posted: Sun 5 Feb 2012, 17:59 Post subject: |
|
|
do 30 zleciał, dalej poleci, a przed samym porodem będzie Ci się dłużyło  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Pinesska guru

|
Posted: Tue 7 Feb 2012, 14:12 Post subject: |
|
|
Pewnie tak:) dlatego mam planu urodzić w 37 tc:P jak większość forumkowych ciężarówek:) Chyba tylko Gosi sie udało
A ja mam ambitne plany od następnego tygodnia brać sie za pranie ubranek, łóżeczko ma dojść w przyszłym tyg, zamówiłąm też dla siebie koszule do karmienia i staniki, tak wiec czekam na kuriera. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
blondyna142 guru

|
Posted: Tue 7 Feb 2012, 16:07 Post subject: |
|
|
no to chyba końcówka przygotowań  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
nimfa moderator

|
Posted: Tue 7 Feb 2012, 16:25 Post subject: |
|
|
| marta_ges wrote: | do 30 zleciał, dalej poleci, a przed samym porodem będzie Ci się dłużyło  |
święte słowa  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Pinesska guru

|
Posted: Tue 7 Feb 2012, 17:26 Post subject: |
|
|
Mam pytanie co do pielegnacji dziecka, czy po kąpieli dalej się smaruje malca całego oliwką? Czy lepsze są balsamy dla dziecka?
I co do pępuszka czym sie go smaruje czy dalej spitytusem>? _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Kasiek86 guru

|
Posted: Tue 7 Feb 2012, 18:42 Post subject: |
|
|
Z tym smarowaniem to są różne "szkoły" mi w szpitalu jedna położna wymalowała Filipa parafiną, druga drugiego dnia zabroniła tego robić. Teraz pediatra kazała wogóle odstawić wszelkie oliwki a ew. parafiną. Wydaje mi się, że należy obserwować dziecko, co mu bardziej bedzie pasowało.
Pępka nie smarowałam niczym. Nie paskudził się, ładnie wysychał, ale odpadł dopiero w 8 dobie. Jakby zaczęło się paskudzić to wtedy bym spirytusem przemyła. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
nimfa moderator

|
Posted: Tue 7 Feb 2012, 18:49 Post subject: |
|
|
moja rada...na razie nie kupuj nic do smarowania...do mycia kup mydełko. Dopiero jak się okaże że dziecko ma suchą skórę czy coś innego to wtedy bęziesz kupować....
ja jestem na etapie wypróbowywania różnych mazideł do kąpieli i smarowania...jak do tej pory skreśliłam oilatum soft (za drogie) na rzecz olejku do kąpieli Linimag (duuuużo tańszy a praktycznie to samo co oilatum), kremi z Linomagu też fajny
ostatnio kąpałam Dotkę w naparu z siemienia lnianego i też jest dobre więc jak na razie raz siemię raz linomag (bo w tym siemieniu to chyba Dotka się tylko wymoczyła a nie umyła)...  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Sandra88 guru

|
Posted: Tue 7 Feb 2012, 18:51 Post subject: |
|
|
Mi położna powiedziała w szkole rodzenia że absolutnie mam nie używać żadnych kosmetyków mam dziecko myc tylko wodą chyba że jak dziecko będzie miało widocznie przesuszoną skórę to ewentualnie mam posmarować wazeliną. Więc co położna to opinia ja będę obserwować mała i wtedy podejmę decyzje czy trzeba jakoś natłuszczać jej skórę.
A co do chęci urodzenia w 37 tygodniu to ja takiej nie mam (było by to za 2 tygodnie ) ja chcę urodzić 15 marca i mam nadzieje ze moja córcia mnie posłucha i tego dnia się urodzi |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce