Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

M J i kropek
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 80, 81, 82  Next

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów
View previous topic :: View next topic  
Author Message
nimfa
moderator
moderator

PostPosted: Fri 27 Jan 2012, 17:57    Post subject: Reply with quote

z tego co kojarzę to przez pierwszą dobą po cc się leży tylko dopiero w drugiej dobie się staje. przynajmniej tak to było jak byłam w szpitalu język

Back to top
View user's profile Send private message
Kasiek86
guru
guru

PostPosted: Fri 27 Jan 2012, 18:58    Post subject: Reply with quote

Pewnie zależy od predyspozycji osoby (ja po naturalnym, dopiero po dobie jako tako doszłam do siebie, ale pierwszego dnia chodziłam po ścianach...) i od szpitala, kiedy pogonią babeczkę żeby się ruszała

Back to top
Juliette
guru
guru

PostPosted: Fri 27 Jan 2012, 19:55    Post subject: Reply with quote

monika1 wrote:
Wiecie co, ja od zawsze miałam paniczny lęk przed porodem. Pewnie dlatego tak długo zwlekałam z rozmnożeniem lol Zastanawiam się nawet czy nie cierpię na tokofobię?
Mnie wcale nie przestraszył ten poród, ja doskonale wiem, jak przebiega poród naturalny. Jego fazy musiałam wykuć na pamięć na studiach. a teraz to już widziałam na żywo. Ja po prostu, chyba nie jestem w stanie przejść tego emocjonalnie i fizycznie. Confused Co innego cesarka, idziesz, wyciągają dziecko i cześć. To mi o wiele bardziej odpowiada. uśmiech

Nie wiem na ile jest to sprawdzona informacja, ale słyszałam, że na cesarkę można dostać skierowania również z powodów psychicznych, kiedy paraliżujący lęk mógłby utrudnić naturalny poród, albo spowodować jego komplikacje. Ale podejrzewam, że trzeba mieć opinię jakiegoś psychologa lub psychiatry, który stwierdziłby czy jest to rzeczywiście fobia czy zwykły strach towarzyszący większości kobiet.
guru
guru

PostPosted: Fri 27 Jan 2012, 20:03    Post subject: Reply with quote

Kasiek - moja mama miała cesarkę i mówi, że bardzo szybko doszła do siebie, że to nie jest prawdą, że powrót do normalnego funkcjonowania jest dużo dłuższy niż po porodzie naturalnym. To raczej kwestia indywidualna i różnie bywa. Nie ma bólu, nie ma traumy, nie ma obrażeń w wiadomym miejscu, podobno jest to też najbezpieczniejsze dla dziecka... Teraz też tną tak jakby prostopadle (z boku na bok), nisko, więc nie ma dużej blizny (mama ma równolegle - z góry na dół, więc ślad jest dużo większy).
Ja jestem całkowicie za cc, jak tylko będę miała takie wskazanie albo lekarz się zgodzi to będę bardzo szczęśliwa uśmiech Uważam, że jeżeli mogłabym uniknąć cierpienia to chcę to wykorzystać. Jednak nie zdecydowałabym się na cc na życzenie, czy prywatny szpital - tylko ze względów finansowych.
Back to top
monika1
guru
guru

PostPosted: Sat 28 Jan 2012, 21:31    Post subject: Reply with quote

Juliette wrote:
Nie wiem na ile jest to sprawdzona informacja, ale słyszałam, że na cesarkę można dostać skierowania również z powodów psychicznych, kiedy paraliżujący lęk mógłby utrudnić naturalny poród, albo spowodować jego komplikacje. Ale podejrzewam, że trzeba mieć opinię jakiegoś psychologa lub psychiatry, który stwierdziłby czy jest to rzeczywiście fobia czy zwykły strach towarzyszący większości kobiet.[/quote]

Jest dokładnie tak jak napisałaś Juliette. trzeba pójść do psychiatry, który stwierdza tokofobię i otrzymuje się pisemne wskazanie do cc. Taką informację uzyskałam od swojego lekarza.

Back to top
serduszkox
guru
guru

PostPosted: Sun 29 Jan 2012, 0:11    Post subject: Reply with quote

Monisiu czy na prawdę czujesz aż taki lęk przed urodzeniem sn czy po prostu naoglądałaś się i teraz zaczęło Cię to przerażać?
Ja jak pomyślę o tym bólu też trochę się denerwuje,ale w końcu taka nasza natura uśmiech Wydaje mi się,że poród oprócz tego bólu to też wspaniałe przeżycie dla przyszłej mamy ..
monika1
guru
guru

PostPosted: Sun 29 Jan 2012, 10:59    Post subject: Reply with quote

Naprawdę czuję taki lęk, zawsze go czułam. To jest niezależne ode mnie.

Back to top
myszka426
moderator
moderator

PostPosted: Sun 29 Jan 2012, 22:05    Post subject: Reply with quote

ja po cc bardzo szybko musiałam wstać kilka godzin , mimo że nie czułam się najlepiej

Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Gosiula
guru
guru

PostPosted: Mon 30 Jan 2012, 12:00    Post subject: Reply with quote

Monika ja pomimo przejść z porodem sn nie wyobrażam sobie cc

Back to top
Inka83
guru
guru

PostPosted: Sat 4 Feb 2012, 14:15    Post subject: Reply with quote

nimfa wrote:
z tego co kojarzę to przez pierwszą dobą po cc się leży tylko dopiero w drugiej dobie się staje. przynajmniej tak to było jak byłam w szpitalu język

Wszystko zależy od znieczulenia. Po ogólnym pewnie trzeba poleżeć na płasko, nie mam pojęcia. Ja po miejscowym podniosłam się wieczorem, a dochodzę do siebie bez problemu. Chodziłam i chodzę, karmię, normalnie funkcjonuję, nie narzekam. uśmiech

Back to top
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 80, 81, 82  Next
Page 20 of 82

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce