|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Azadi guru

|
Wysłany: Sob 28 Sty 2012, 11:49 Temat postu: |
|
|
To ja jeszcze od siebie dodam że u nas grawer wewnątrz był różny. Były chyba 3 czcionki które były za darmo. Do tego kilkanaście innych z których napis na jednej obrączce kosztował 15zł. W płatnych był Comic Sans i czcionka a la Matrix ale my wybraliśmy jedną z bezpłatnych, lekka kursywa, i jest ładnie i wyraźnie  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Sob 28 Sty 2012, 12:00 Temat postu: |
|
|
U nas za to było chyba z 20 czcionek w cenie, innych płatnych nie było.. Czyli wszędzie inaczej, trzeba popytać, rozejrzeć się;p _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Fantazja guru

|
Wysłany: Sob 28 Sty 2012, 15:03 Temat postu: |
|
|
Mi dzisiaj teściowa przyniosła informację, że u jubilera, u którego zamawialiśmy mój pierścionek zaręczynowy i u którego zamierzamy robić obrączki, cena za robociznę wynosi od 360 zł za parę. Sądzę jednak, że jeśli zostawimy resztki złota w rozliczeniu to wyjdzie mniej W środę lub czwartek lecimy do jubilera  _________________
  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sklep-Jubilerski bywalec

|
Wysłany: Sro 1 Lut 2012, 16:44 Temat postu: |
|
|
| Zawsze warto spróbować się dogadać. Wiadomo,że najtaniej wychodzi jeżeli macie swoje złoto,ale zostawiając jego część w rozliczeniu wyjdzie taniej. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nusia kandydat

|
Wysłany: Wto 21 Lut 2012, 23:55 Temat postu: |
|
|
U nas sprawa wygląda tak. Zamówiliśmy obrączki dając swoje trzy duże pierścionki ze złota. Koszt za samą robociznę wynosi 400 zł (zwykłe, klasyczne obrączki bez udziwnień) + 150zł za diamencik w damskiej obrączce. Złoto jakie daliśmy do przetopienia ważyło ok 10 gram i w podobnej wadze mają być nasze obrączki. Czekamy na odbiór. Pozdrawiam! _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KathyLaPoz maniak

|
Wysłany: Nie 26 Lut 2012, 9:57 Temat postu: |
|
|
| KathyLaPoz napisał: | | My też dawaliśmy złoto na obrączki. Kiedy wstępnie orientowałam się, ile to w przybliżeniu będzie kosztować, dwóch jubilerów chciało 500-550zł za robociznę. Trzeci 250zł, ale po dołożeniu paru złotych znalezisk, ich wartość całkowicie pokryła koszty robocizny. Mamy obrączki o próbie 585 |
Waga złota powierzonego to było ok. 19 gram, a dostaliśmy 7gram (tylko zastanawiam się czy obie, czy każda z nich waży 7 gram?...) _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Natalia_2013 uzależniony

|
Wysłany: Nie 26 Lut 2012, 10:17 Temat postu: |
|
|
| KathyLaPoz napisał: | | KathyLaPoz napisał: | | My też dawaliśmy złoto na obrączki. Kiedy wstępnie orientowałam się, ile to w przybliżeniu będzie kosztować, dwóch jubilerów chciało 500-550zł za robociznę. Trzeci 250zł, ale po dołożeniu paru złotych znalezisk, ich wartość całkowicie pokryła koszty robocizny. Mamy obrączki o próbie 585 |
Waga złota powierzonego to było ok. 19 gram, a dostaliśmy 7gram (tylko zastanawiam się czy obie, czy każda z nich waży 7 gram?...) |
Najprawdopodobniej para waży 7 gram.
Chyba, że macie wieeelkieee i meeeega grube  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KathyLaPoz maniak

|
Wysłany: Nie 26 Lut 2012, 10:22 Temat postu: |
|
|
| Natalia_2013 napisał: | | KathyLaPoz napisał: | | KathyLaPoz napisał: | | My też dawaliśmy złoto na obrączki. Kiedy wstępnie orientowałam się, ile to w przybliżeniu będzie kosztować, dwóch jubilerów chciało 500-550zł za robociznę. Trzeci 250zł, ale po dołożeniu paru złotych znalezisk, ich wartość całkowicie pokryła koszty robocizny. Mamy obrączki o próbie 585 |
Waga złota powierzonego to było ok. 19 gram, a dostaliśmy 7gram (tylko zastanawiam się czy obie, czy każda z nich waży 7 gram?...) |
Najprawdopodobniej para waży 7 gram.
Chyba, że macie wieeelkieee i meeeega grube  |
Myślę, że obie ważą 7 gram, bo mam porównanie z tym, co dałam (dwie obrączki: jedna szeroka, a druga, gruba i ciężka razem ważyły prawie 15 gram). Nasze są dużo lżejsze i dużo węższe. Choć ta należąca do przyszłego Pana Młodego ma sporą średnicę... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ellenai guru

|
Wysłany: Pon 27 Lut 2012, 18:44 Temat postu: |
|
|
| KathyLaPoz napisał: | | Waga złota powierzonego to było ok. 19 gram, a dostaliśmy 7gram (tylko zastanawiam się czy obie, czy każda z nich waży 7 gram?...) |
Niekoniecznie para. My dzisiaj zamówiliśmy obrączki, nie jakieś bardzo grube, raczej standardowe - 6 mm i oddaliśmy 13,5 g złota powierzonego. Para będzie ważyć ok. 13 g (rozmiary 14 mój i 21 chłopa).
Zamówiliśmy takie:
 _________________ It's hard to dance with a devil on your back
so shake him off.
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Pon 27 Lut 2012, 18:48 Temat postu: |
|
|
Mamy rozmiary 11 i 19, obrączki 4 mm i wyszło nam z 8 gram, więc żeby jedna ważyła 7 musielibyście mieć wielkie palce lub bardzo grubą obrączkę.. Tyle Wam za robociznę zabrali, czy się rozpłynęło? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|