|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Sandra88 guru

|
Wysłany: Pią 27 Sty 2012, 13:20 Temat postu: |
|
|
chciałabym pomóc ale niestety nie wiem  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kasiek86 guru

|
Wysłany: Pią 27 Sty 2012, 14:46 Temat postu: |
|
|
Filip miał suche czoło i w szpitalu dali nam maść cholesterolową i pomogła. Ale chyba receptura jest na receptę _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
florzak guru

|
Wysłany: Pią 27 Sty 2012, 16:28 Temat postu: |
|
|
Mojego Szymka też wysuszyło oilatum i po nim przerzuciliśmy się na J&J lub nivee, tak na zmianę. _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nimfa moderator

|
Wysłany: Pią 27 Sty 2012, 16:33 Temat postu: |
|
|
flo mówisz o tych płynach do kąpieli? J&J mam probke, ale mam wrażenie że w ogóle nie myje może nivjke wyprubuję. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
florzak guru

|
Wysłany: Sob 28 Sty 2012, 0:05 Temat postu: |
|
|
tak o płynach, ale ja używałam także tego mydełka 3w1 i właściwie to po nim czułam, że mam czyściutkie dziecko. J&J podobno uczula dużo dzieci, ale u nas akurat uczuliło oilatum które niby nie powinno. Musisz próbowac i indywidualnie dopasowac kosmetyk Dorotce. A Nivea fajna także jest:) _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nimfa moderator

|
Wysłany: Pon 30 Sty 2012, 8:58 Temat postu: |
|
|
co do kąpieli....kupiłam oilatum soft (drogie holerstwo )...jak się pomoże będę używać aż się skończy a potem poszukam czegoś innego, jak nie pomoże będę szukać dalej...no i jeszcze mam namiar na fajny krem (podobno) tylko cieżko go w aptece kupić.
A co do dzisiejszej nocy Doci się chyba godziny poprzestawiały. Zazwyczaj chodziła spać o 22 i spała do 6-7...a wczoraj poszła spac o 19 i o 3 już jęczała...wstałam, dałam cyca, przewinęłam i położyłam do łóżeczka z myślą, że będzie spać dalej...no niestety..
Po godzinie jęków i wiercenia się Dotka wylądowała w naszym łóżku na moim brzuszku (zazwyczaj się uspokaja i śpi), tym razem pomogło na godzinę...od 5 już trzeba było się z bawić... teraz siedzi w foteliku, szczerzy się do mnie i gada  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lusilla moderator

|
Wysłany: Pon 30 Sty 2012, 9:19 Temat postu: |
|
|
U nas oilatum soft (za 500ml dałam 40zł) nie pomogło.. Plecki jak były suche tak zostały. Pomogło przejściowo po kilkunastu dniach a potem znowu suchość wróciła i taka jakby alergia. Codziennie wieczorem zaczęłam smarować Hubertowi te miejsca bepanthenem (cienko) i jest ok. A do kąpieli dolewam teraz płynu bobini (z oliwką jest). Jeśli ma suchsze miejsca oprócz plecków to traktujemy to kremem balneum. Szukam teraz dla niego do kąpieli czegoś prostego, ekologicznego, bez wszechobecnej parafiny.. Po niej to nawet ręcznik śmierdział..
Kąpiemy Huberta codziennie, inaczej sobie nie wyobrażam. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nimfa moderator

|
Wysłany: Pon 30 Sty 2012, 9:21 Temat postu: |
|
|
oooo wypróbuję ten bephanten (jeszcze resztka mi została) na plackach suchej skórki....dzięki lusi  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lusilla moderator

|
Wysłany: Pon 30 Sty 2012, 9:26 Temat postu: |
|
|
Tańszy jest alantan plus, a działanie takie samo jak sądzę. Poszperałam w aptece internetowej i doszłam do takiego wniosku Więc jak nam się skończy bepathen to alantan będę kupować. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nimfa moderator

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|