|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
nimfa moderator

|
Wysłany: Pią 27 Sty 2012, 13:23 Temat postu: |
|
|
Pralinka my jeszcze na koniec w podziękowaniu każdej parze butelkę dawaliśmy...no i na oczepinach sporo poszło i na zastawy  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pralinka guru

|
Wysłany: Pią 27 Sty 2012, 14:01 Temat postu: |
|
|
| nimfa napisał: | Pralinka my jeszcze na koniec w podziękowaniu każdej parze butelkę dawaliśmy...no i na oczepinach sporo poszło i na zastawy  |
Nikomu wódki nie będziemy dawać na odchodne, oczepin nie będzie, a pod zastaw czego dawaliście wódkę? _________________ Ślub cywilny, to aż cywilny, a nie tylko cywilny.
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nimfa moderator

|
Wysłany: Pią 27 Sty 2012, 15:00 Temat postu: |
|
|
uśmiałam się...
Pralino jak Piotrek jechał po mnie to sąsiedzi jego zagradzali drogę...życzeni, kwiaty....no i wódkę musieli dostac. Taka to u nas tradycja  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pralinka guru

|
Wysłany: Pią 27 Sty 2012, 15:30 Temat postu: |
|
|
| nimfa napisał: |
uśmiałam się...
Pralino jak Piotrek jechał po mnie to sąsiedzi jego zagradzali drogę...życzeni, kwiaty....no i wódkę musieli dostac. Taka to u nas tradycja  |
No to się ośmieszyłam  _________________ Ślub cywilny, to aż cywilny, a nie tylko cywilny.
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kasztanowa guru

|
Wysłany: Pią 27 Sty 2012, 17:19 Temat postu: |
|
|
| nimfa napisał: | Pralino jak Piotrek jechał po mnie to sąsiedzi jego zagradzali drogę...życzeni, kwiaty....no i wódkę musieli dostac. Taka to u nas tradycja  |
U nas robi się "bramy" i też wódka idzie  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
deina guru

|
Wysłany: Sob 28 Sty 2012, 1:01 Temat postu: |
|
|
| Pralinka napisał: | | deina napisał: | | Lepiej za dużo niż za mało. Myśmy liczyli pół litra na głowę - i brakło. Trzeba było szybko (i odpowiednio drożej) dokupić na miejscu... chyba najbardziej stresujący moment naszego wesela:) |
My tak samo wyliczyliśmy i do tego wino. Przyjęcie zakładamy na 10 godz. pół litra na głowę to chyba aż za dużo biorąc pod uwagę kierowców, kobiety, starszych. Jak może zabraknąć mając pół litra na głowę? Deina, uświadom mnie o czym zapomniałam albo nie wzięłam pod uwagę. Nie chcę potem na orlena latać po wódkę. |
Nikt nie prowadził, więc nie było problemu kierowców. Trochę poszło na jakieś konkursy, nagrody, na bramy... no i część rodziny od strony mojego M. to niezłe gasrury, weselni wyjadacze i prawy do lewego, a wszystko tęgie głowy:) Część gości, która wcześniej zapowiadała, że nie mogą zostać do rana bo coś tam, jednak została. I tak poszło:) Dużo nie zabrakło, dosłownie kilka butelek, ale zawsze. _________________ And you who seek to know Me, know that the seeking and yearning will avail you not, unless you know the mystery: for if that which you seek, you find not within yourself, you will never find it without. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ola_b maniak

|
Wysłany: Sob 28 Sty 2012, 17:47 Temat postu: |
|
|
My mamy wesele na 120 lub 130 osób i nie mam pojęcia ile wódki kupić. Denerwuje się jak ktoś zaczyna mi wyliczać ile kto da radę wypić bo to do niczego nie prowadzi:/ Nasze towarzystwo jest takie że dużo wypije ale dlatego że mnóstwo tańczą . Poradzicie ile kupić tej wódki? aaa i co myślicie o Wyborowej? bo nad nią się zastanawiamy. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marga guru

|
Wysłany: Sob 28 Sty 2012, 17:58 Temat postu: |
|
|
My będziemy mieli podobną liczbę gości, więc może doradzę . Kupiliśmy 110 butelek Pana Tadeusza, 5 litrowych whisky, 7 litrowych koniaków i 10 Martini. Kupimy jeszcze 20 butelek wina oraz, "dla spokoju psychicznego teścia", jak to powiedział narzeczony, dodatkowe 10 butelek wódki . _________________
  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ola_b maniak

|
Wysłany: Sob 28 Sty 2012, 18:21 Temat postu: |
|
|
| Marga napisał: | My będziemy mieli podobną liczbę gości, więc może doradzę . Kupiliśmy 110 butelek Pana Tadeusza, 5 litrowych whisky, 7 litrowych koniaków i 10 Martini. Kupimy jeszcze 20 butelek wina oraz, "dla spokoju psychicznego teścia", jak to powiedział narzeczony, dodatkowe 10 butelek wódki . |
ooo i to się nazywa konkretna odpowiedź u nas też będzie whisky bo oboje bardzo je lubimy :p i jeszcze winko białe, różowe i czerwone oraz troszkę martini. Dziękuję :* _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Sob 28 Sty 2012, 20:33 Temat postu: |
|
|
my bez poprawin kupimy 40butelek na ok 60 osób. I szczerze mówiąc, wątpię, czy pójdą wszystkie _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|