Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

wesele w rodzinie miesiac po miesiacu
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 33, 34, 35  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KathyLaPoz
maniak
maniak

PostWysłany: Czw 26 Sty 2012, 11:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marga napisał:
Hej, czy tylko ja tutaj dostrzegam różnicię między trzema miesiącami a dwoma tygodniami odstępu?

Uważam, że rzeczywiście 2 tygodnie to bardzo, bardzo niezręczna sytuacja. U nas goście będą się powtarzać. Obawiam się tego, że część może zrezygnować z przyjazdu na moje wesele, szczególnie tych, którzy mają do Nas dalej.
W tej sytuacji zastanawiam się, kiedy zabrać się za dostarczanie zaproszeń. Po prostu chyba muszę się skonsultować z bratem.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Marga
guru
guru

PostWysłany: Czw 26 Sty 2012, 11:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To, że część gości może nie dotrzeć, jest naturalną konsekwencją Waszej decyzji. Myślę, że powinniście odpowiednio wcześniej ich powiadomić - może przyjadą uśmiech.

Powrót do góry
KathyLaPoz
maniak
maniak

PostWysłany: Czw 26 Sty 2012, 11:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Liczę się z tym, że część gości nie przyjedzie z tego powodu. Może trochę wrednie dodam, że to ma też swoje plusy Twisted Evil
Dodam, że Nasze uroczystości będą się na pewno różniły, gdyż brat zdecydował się na ślub cywilny, a ja na konkordatowy.
Z przyszłą bratową pogadam o wysyłce zaproszeń, bo brat mówi, żeby ona zajmuje się organizacją wesela. Tylko najpierw trzeba je mieć język

Powrót do góry
nheledore
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 26 Sty 2012, 19:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No cóż, ja trwam przy swoim: gdybym w zeszłym roku, kiedy się zaręczyliśmy wiedziała, że na 2012r. jest zaplanowany ślub w bliskiej rodzinie, mój ślub odbyłby się w roku 2013.

No i cóż, z przyszłą szwagierką, wspólnie zaproszeń wybierać na pewno nie będę Twisted Evil
Powrót do góry
Maja_82
maniak
maniak

PostWysłany: Czw 26 Sty 2012, 19:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nheledore napisał:
No i cóż, z przyszłą szwagierką, wspólnie zaproszeń wybierać na pewno nie będę Twisted Evil

Masz rację, bo z rodziną najlepiej na zdjęciu.

Powrót do góry
KathyLaPoz
maniak
maniak

PostWysłany: Pią 27 Sty 2012, 9:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Maja_82 napisał:
nheledore napisał:

Masz rację, bo z rodziną najlepiej na zdjęciu.

Dziewczyny!
Źle mnie zrozumiałyście. Embarassed Miałam na myśli nie wspólny wybór zaproszeń, ale wysyłkę i też nie wspólną, tylko w takiej kolejności: najpierw oni, później my.

Powrót do góry
polly
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pią 27 Sty 2012, 11:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

KathyLaPoz napisał:
Mój brat bierze ślub pod koniec maja 2012, a ja na początku września 2012. Kiedyś półżartem, półserio dokuczał mi mówiąc, że robię mu konkurencję. Zdecydowaliśmy się na ten rok, bo najwyższa pora, rodzice chcą pomóc (a nawet trochę żartobliwie Nas szantażują), jesteśmy ze sobą 6 lat, wkrótce stuknie mi 30, a poza tym wszystko dobrze się układa, więc uważam, że nie ma na co czekać. A że oni biorą ślub trzy miesiące wcześniej, to nie jest żadna przeszkoda i wcale nie z zazdrości zdecydowaliśmy się na ślub.

a ja mam inne pytanie uśmiech
i nie chodzi w nim o jakąś złośliwośc czy coś takiego, z czystej wrodzonej i nieograniczonej ciekawości lol

zdecydowaliście się na ślub po dość długim okresie narzeczeństwa - czy decyzja o ślubie brata nie przyspieszyła trochę i Waszej decyzji?
wiecie o co mi chodzi, zawsze patrzymy na zjawisko od drugiej strony, że ktoś się zaręczył, i od razu jakaś zła siostra czy kuzynka czy ktoś się "zainspirował" oczko

nie oceniam tego, pytam z ciekawości, bo ja mam takie samo podejście jak Nheledore oczko
guru
guru

PostWysłany: Pią 27 Sty 2012, 12:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moja kuzynka zaręczyła się od razu po tym, jak się dowiedziała o naszych zaręczynach. A ślub bierze w maju, bo podobno "nie wyobraża sobie innego miesiąca". Też zarezerwowali ten termin po nas i jest w wieloletnim związku.

Powrót do góry
ruda_wiewiórka
moderator
moderator

PostWysłany: Pią 27 Sty 2012, 20:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dla mnie też jest to niezrozumiałe... brać ślub w odstępie czasu 2 tygodni, bo tak trzeba, bo jest ciąża, bo jest się starszym.. kurcze nie żyjemy w średniowieczu, że jak jest się w ciąży to trzeba od razu ślub brać...
no ale cóż, widać, że niektórzy tak mają...

u mnie w rodzinie to jest istny sajgon, jeśli chodzi o wesela.
ale od początku:
w 2011 roku miałam 3 i naprawdę było mi trudno. bo po pierwsze to kasa, do każdej koperty trzeba coś włożyć, ubrać się, fryzjer itd.
ale ni jak było odmówić komukolwiek, bo:
pierwsze wesele było w sierpniu u mojej kochanej przyjaciółki, u której byłam świadkową, dwa tygodnie później miałam wesele u kuzynki, z którą utrzymuję lepsze kontakty niż z bliższą rodziną, więc nie było opcji odmówienia. Trzecie było w październiku, ale u córki mojego chrzestnego. więc też trzeba było iść. uśmiech ale dałam radę, nie powiem bo było ciężko.

w międzyczasie mój P. się mi oświadczył i już na tym drugim weselu prawie cała rodzina wiedziała, że bierzemy ślub w sierpniu 2013, oczywiście wieść rozeszła się pocztą pantoflową... po czym w trakcie tego drugiego wesela u kuzynki dowiaduję się, że: "zabrałam termin" jej rodzonej siostrze. dodam tylko, że ta siostra nie jest nawet z tym chłopakiem zaręczona, a z tego co mi mówił nie spieszno mu do ślubu. ale nic, K. (ta siostra) ze śmiechem na twarzy powiedziała, że mi tego nie zrobi bo ona na moim weselu nie wyobraża sobie nie być i tak samo nie może zabraknąć mnie na jej ślubie. więc myślę, ale mam farta i mądrą siostrę oczko
ale nie długo się cieszyłam, bo w poniedziałek po weselu dowiedziałam się, że moja druga siostra cioteczna (mam sporą rodzinę oczko ) się zaręczyła i mało tego, gdy dowiedziała się, że biorę ślub 24.08.2013, stwierdziła, że ona musi być wcześniej niż ja. z czystej złośliwości. dodam, że ma 18lat i już 2letnie dziecko, więc ciąża nie gra tu roli... a i zaręczyli się dosłownie tydzień po tym jak P. mi się oświadczył. to jest dopiero cios.
a kiedy chce wziąć ślub ta siostra? 23.08.2012. dokładnie
rok przede mną. to jest świństwo już. niby rok ale tak mnie to zabolało, że nie wiem...

mało tego ostatnio dowiedziałam się, że tego samego dnia u P. w rodzinie jest też ślub, co prawda jakiegoś tam kuzyna, gdzie będą inni goście trochę, ale chrzestny mojego P. i tego chłopaka jest ten sam... także masakra po całości. aaaa, żeby było ciekawiej chcieli zarezerwować tą samą salę co my (są z tej samej miejscowości) ale na szczęście byliśmy pierwsi Twisted Evil

ale się rozpisałam oczko ale musiałam to z siebie wyrzucić, co serio mi ciężko jak rodzina robi coś takiego... ;/

Powrót do góry
Kasztanowa
guru
guru

PostWysłany: Pią 27 Sty 2012, 20:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ruda_wiewiórka napisał:
a kiedy chce wziąć ślub ta siostra? 23.08.2012. dokładnie
rok przede mną. to jest świństwo już. niby rok ale tak mnie to zabolało, że nie wiem...

W pierwszym momencie nie zwróciłam uwagi na rok i myślałam, że DZIEŃ wcześniej (w sumie robi się w piątki też), aż się we mnie zagotowało język

ruda_wiewiórka, a tak poważnie, to się nie przejmuj, dobrze, że nie np. tydzień przed Wami oczko
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 33, 34, 35  Następny
Strona 21 z 35

Skocz do: