| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Your_princess uzależniony

|
Posted: Fri 6 Feb 2009, 15:00 Post subject: zaproszenie na poprawiny |
|
|
Mam takie jeszcze jedno pytanko odnośnie zaproszeń.
Mamy wzór ale nie ma w nim dodatku jaki chcieliśmy mieć: zamiast prezentów - pieniążki i zamiast kwiatów- maskotki dla dzieci ze Szpitala dziecięcego... chcieliśmy to sami napisać i wydrukować, tylko jak sformuować zaproszenie na poprawiny kolejnego dnia? Miała któraś z Was w zaproszeniu ślubnym czy też ma? |
|
| Back to top |
|
 |
dotti1984 maniak

|
Posted: Fri 6 Feb 2009, 15:08 Post subject: |
|
|
Ja nie widziałam takich zaproszeń żeby i na poprawiny było.Młodzi zwykle albo dopisywali to na karnecikach na wesele,albo poprsotu zapraszając mówili.No i nieraz też w trakcie wesela orkistra w imieniu młodych zapraszała na poprawiny. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
michasia bywalec

|
Posted: Fri 6 Feb 2009, 16:05 Post subject: |
|
|
| no, ja też mysle, ze moglibyście roznosząc zaproszenia poprosic o obecnosc na poprawinach, albo ami zrobic dla tych których nie bedzie na wesele takie zaproszenia na poprawiny. albo na weselu, czy tam pod kosciołem(dla tych co nie będą na weselu) to powiedziec, ze miło Wam bedzie, jak przyjda tu i tu na poprawiny. |
|
| Back to top |
|
 |
magdaberbec maniak

|
Posted: Sat 7 Feb 2009, 12:56 Post subject: |
|
|
ja też nie spotkałam się z zaproszeniem pisemnym na poprawiny.
u nas goście zapraszani są gdy wychodzą z wesela albo przy potwierdzaniu obecności na weselu. to zależy czy młoda para musi podać liczbę gości nie tylko na weselu ale też na poprawinach. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
zaklina89 uzależniony

|
Posted: Sat 7 Feb 2009, 13:16 Post subject: |
|
|
ja raczej też nie spotkałam się z tym aby na zaproszeniach był jeszcze dopisek że tez zapraszamy na poprawiny zazwyczaj to było mówione ustnie  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
azia gaduła

|
Posted: Sat 7 Feb 2009, 15:27 Post subject: |
|
|
| ja się spotkałam z takim czymś. moja koleżanka na poprawiny zapraszała swoich kolegów i miała takie zaproszenia... po prostu dogadali się z gościem który drukował im zaproszenia na ślub aby zrobił im też takie na poprawiny. tekst był taki sam tyle, że było podane kiedy i gdzie slubują a póżniej zamiast przyjęcia weselnego było wpisane że zapraszają na poprawiny gdzie i o której godzinie.. a u mnie w rodzinie to zawsze ustnie sie zapraszało |
|
| Back to top |
|
 |
Madziex bywalec

|
Posted: Sat 7 Feb 2009, 21:08 Post subject: |
|
|
U nas zawsze przy zapraszaniu się wspomina, że dwódniowe, a i przy wyjściu z wesela się mówi gosciom, że zapraszamy na poprawiny. A zapraszacie na poprawiny wszystkich, czy tylko jakoś wybranych? Np. najbliższą rodzine? _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
dotti1984 maniak

|
Posted: Sun 8 Feb 2009, 9:45 Post subject: |
|
|
W moim przypadku jako takich poprawin wogle nie ma.Tylko na drugi dzień do restauracji prosimy gości na obiad tych co są z daleka i będą drugiego dnia wracać do siebie. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
luciola86 bywalec

|
Posted: Mon 9 Feb 2009, 16:31 Post subject: |
|
|
u nas o zaproszeniu na poprawiny informuje sie gosci jak wychodza z wesela _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Your_princess uzależniony

|
Posted: Mon 9 Feb 2009, 16:57 Post subject: |
|
|
Nie wiem Michasia jakby mi tak pszyszło wszystkich pod kościołem zapraszac na poprawiny to hoho sporo czasu by minęło - wyobraź sobie 180 ludzi!
Madziex: Tez nie wiem co do tych poprawin, zastanawiam się czy wszystkich zapraszac czy nie? zaczęłam w tamtym roku edukacje, poznałam nowe koleżanki i tak sobie myślę............. czy zapraszać je tylko na ślub czy wesele też ale bez poprawin, czy jak? Boże nie wiem, na nikogo nie mogę liczyć, nawet na rodzine (opisywałam swoje problemy w ostatnim poście)
tragedia |
|
| Back to top |
|
 |
|