|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
vestido kandydat

|
Wysłany: Sob 20 Sie 2011, 0:03 Temat postu: |
|
|
Aktualnie zaczytuję się w twórczości pani Kalicińskiej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kaczunia186 gaduła

|
Wysłany: Sro 31 Sie 2011, 21:04 Temat postu: |
|
|
Pochłaniam "Kochający na marginesie" J. Nilsson. Lubię takie klimaty  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
annna guru

|
Wysłany: Czw 29 Gru 2011, 15:27 Temat postu: |
|
|
Aktualnie czytam: "Musiałam odejść. Wspomnienia żony i syna Osamy bin Ladena" - POLECAM! Nawet tym, którzy jak ja, nie przepadają za stylem pamiętnika/kroniki Tutaj nie ma podziału na dni - tego i tego dnia wydarzyło się to i to. Fabuła leci jak w powieści, podział jest tylko na opowieści żony i syna. Czasem parę faktów od autorki, zdjęcia, mapy, które ułatwiają orientację. Duuużo można się dowiedzieć o życiu kobiet w krajach arabskich... oj dużo.
Poza tym książkami, które będę polecać zawsze są: "Pokuta" i "Na plaży Chesil" Iana McEwana  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marga guru

|
Wysłany: Czw 29 Gru 2011, 15:46 Temat postu: |
|
|
Teraz czytam wspomnienia Pani Danuty Wałęsy. Fajne. Może dla pokolenia rodziców mniej ciekawe niż dla nas, bo jednak podobne problemy dotyczyływtedy ich wszystkich. Ja czytam z dużym zainteresowaniem. Polecam. _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
shadow's wife guru

|
Wysłany: Czw 29 Gru 2011, 17:15 Temat postu: |
|
|
Marga, ja czekam aż połówka babcia skończy czytać i też się biorę za tą lekturę
Aktualnie czytam "Coś pożyczonego" miła i przyjemna książka na zimowy wieczór w łóżku z kubkiem gorącej herbaty  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marga guru

|
Wysłany: Czw 29 Gru 2011, 21:28 Temat postu: |
|
|
Ostatnio czytałam "Toskańską Trattorię", też tego typu lektura. Teraz jest taka moda na toskańskie książki, Mamie też kupiłam na Gwiazdkę coś podobnego, pewnie niedługo przejmę do przeczytania . _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Inka83 guru

|
Wysłany: Czw 29 Gru 2011, 21:30 Temat postu: |
|
|
A ja już skończyłam czytać biografię Danuty Wałęsy. I wiecie...To jest bardzo ciekawa książka, ale czasami smutna i nie brak w niej goryczy. W każdym razie daje do myślenia. Polecam. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
serduszkox guru

|
Wysłany: Pią 30 Gru 2011, 11:21 Temat postu: |
|
|
A ja ostatnio czytałam EuroDżihad - bardzo polecam
Książka opowiada o organizacji Eurodżihad,która napada na grupę homoseksualistów,na Żydów jadących na Marsz Żywych.. Służby specjalne Francji stają wobec nowej fali islamskiego ekstremizmu, ale są zupełnie bezradne.Świadkiem tych wydarzeń jest Stasiu Frąckowiak,polski hydraulik,były policjant który na własną rękę będzie szukał rozwiązania zagadki.
No mi baaaardzo się podobało  _________________ Pewności nie ma, ale jest szansa..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
annna guru

|
Wysłany: Pią 30 Gru 2011, 11:43 Temat postu: |
|
|
serduszkox napisał: | A ja ostatnio czytałam EuroDżihad - bardzo polecam
Książka opowiada o organizacji Eurodżihad,która napada na grupę homoseksualistów,na Żydów jadących na Marsz Żywych.. Służby specjalne Francji stają wobec nowej fali islamskiego ekstremizmu, ale są zupełnie bezradne.Świadkiem tych wydarzeń jest Stasiu Frąckowiak,polski hydraulik,były policjant który na własną rękę będzie szukał rozwiązania zagadki.
No mi baaaardzo się podobało  |
Co za mieszanka wybuchowa - dżihad, homoseksualni Żydzi i polski hydraulik Chyba się skuszę!   _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
serduszkox guru

|
Wysłany: Pią 30 Gru 2011, 11:45 Temat postu: |
|
|
Nie,nie Żydzi nie byli homoseksualni
Osobno Żydzi i osobno homoseksualiści
Skuś się - naprawdę warto  _________________ Pewności nie ma, ale jest szansa..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|