Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Obsługa na waszym weselu:)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pablo&Aga
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pon 24 Maj 2010, 13:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ewqa04 napisał:
To u Was obsługa ma dostęp do alkoholu pytajnik

Ma ponieważ oni będą go wystawiać a kelnerzy mają dopilnować by był zimny. Ponieważ mamy w sali a nie ma porządnego zaplecza kuchennego wódeczka będzie w przenośnych lodówkach.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Coni
guru
guru

PostWysłany: Pon 24 Maj 2010, 14:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ewqa04 napisał:
To u Was obsługa ma dostęp do alkoholu pytajnik

U nas tez miala, bo to wlasnie kelnerki pilnowaly by alkohol byl na stolach. Ani jedna butelka nie ubyla. A te, ktore od nas dostali i tak zostala na sali, bo dziewczyny zapomnialy oczko

Powrót do góry
florzak
guru
guru

PostWysłany: Pon 24 Maj 2010, 14:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas też obsługa miała dostęp do alkoholu, kelnerzy pilnowali by nie zabrakło go na stołach. Nie chcieliśmy sobie ani rodzicom zawracać głowy takimi pierdołami.
gaduła
gaduła

PostWysłany: Wto 5 Paź 2010, 9:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej........ z narzeczonym mam na chwile obecną wynjaetą kucharke ale w ciągu 2 tygodni mamy jest odpowiedziec ostatecznie czy ją bierzemy na nasze wesele..... moja siostra ma znajomy catering i moze uda się załatwić. a to bardzo by mnie cieszyło..... wiadomo że nie ma to jak kelnerzy, podobno szampana otwierają widowiskowo jakimś mieczem:)uśmiech....... maja wlasne talerze, kieliszki i nawet sprzątają potem sale.......... a za kucharką nie była bym za bardzo......dobre i to.... tylko jakby to powiedzieć chce aby wesele było na pewnym poziomie.... a kucharki wynajmowane w naszej sali nie mają do dyspozycji kieliszków do szampana...... wiem ze może to smieszne ale nie chce aby moim gosciom podawano szampana w literatkach....... a bieganie i pozyczenie kieliszkow to ostatnmia rzecz jaką bym chciala....... wynajelismy sale bo jest ladna i podoba nam sie wnętrze, ale chcemy rozejrzec sie za profesjonalnym cateringiem.............

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Sklep-Jubilerski
bywalec
bywalec

PostWysłany: Czw 14 Paź 2010, 14:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szczerze mówiąc to pierwsze słysze aby kelnerzy mieli swoje kieliszki i miecze do otwierania szampana uśmiech U nas były kelnerki i znajoma kucharka,jako że była to ekipa godna zaufania to również mieli dostęp do alkoholu.
Powrót do góry
Wrzos2012
bywalec
bywalec

PostWysłany: Wto 22 Lis 2011, 15:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To może ja powiem, jak było jak ja byłam kelnerką. Pracowałam na co dzień i na weselach. Na weselu byłam zwykle 16 godzin:/ Nie dostałam więcej niż za normalną pracę w tygodniu. Jedynie dodatek za pracę w nocy. Jezeli chodzi o jedzenie to owszem, po rozdaniu obiadów gościom i tu była przerwa, każdej z pracowni przysługiwał kawałek mięska + warzywa. Potem juz niczego do rana "weselnego" nikt nie jadł. Przez kilka wesel dostałam raz butelkę wódki i było to bardzo miłe, bo było to duże wesele i do samego końca współpracowałyśmy z Młodymi.
Jeśli chodzi o moje wesele - zrobię tak samo - dam butelkę wódki, jeśli się spiszą i podziękujęuśmiech
moderator
moderator

PostWysłany: Wto 22 Lis 2011, 16:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja na weselach nie pracowałam, ale obsługiwałam studniówki w jednej firmie przez 2 lata. I zachowanie kelnerów zależy w dużej mierze od właściciela. To on ustala zasady. Nam pamiętam, że przysługiwały 2 dania gorące na kuchni, bo każdy miał 2 10-minutowe przerwy podczas przyjęcia. A tak to praca od 9 rano do 8 rano dnia następnego. Jeżeli właściciel podchodzi do swojej pracy z odpowiedzialnością, to zatrudnia osoby, które nie wynoszą wódki czy jedzenia (i pilnuje tego przede wszystkim). Sczerze powiedziawszy to jako kelnerka nawet nie mialam za bardzo dostępu do jedzenia (bo przecież nie podkradnę czegoś z tacy niesionej na stoły język ) Jeżeli już ktoś miałby coś podbierać, to taką możliwość miały by tylko kucharki.

Na kilku weselach spotkałam się z taką sytuacją, że przy wyjściu z kuchni stała lodówka ze szklanymi drzwiami wypełniona wódką i kelnerzy brali wódkę właśnie z tej lodówki na oczach wszystkich gości i dopiero roznosili na stoły.

Powrót do góry
Wrzos2012
bywalec
bywalec

PostWysłany: Czw 24 Lis 2011, 12:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tam, gdzie ja pracowałam był magazyn przy sali z lodówkami zamykany na klucz. I w zależności od wymagań Młodych albo roznosiła ich rodzina, albo kelnerki. Mi nie przyszło do głowy, zeby zabrać wódkę, bo nie jestem smakoszem, ale właścicielka czasami "prosiła" żeby przynieść jakiś napój, co wkurzało mnie. Jak chciała to mogła sama iść, a ni ekogoś wysyłać. Ogólnie wredną babą ona jest Twisted Evil
guru
guru

PostWysłany: Czw 24 Lis 2011, 12:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas wódkę będzie roznosić menadżerka restauracji,a będzie brala z lodówek na magazynie do których tylko ja i ona będziemy miały klucz uśmiech
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Czw 24 Lis 2011, 12:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas będzie kucharka- ta sama, co u siostry. Znajoma mojej cioci, bardzo fajna i godna zaufania kobieta. Siostra dała jej do domu i jej córce(kelnerka) butelkę wódki, ciasta i jedzenie, bo dużo zostało.... Mam zamiar zrobić to samo. Nic oczywiście nie zginęło....a nawet jesli ktoś sobie butelczynę wexmie- cóż, na zdrowie, ja tego potem i tak nie wypiję........
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Strona 7 z 8

Skocz do: