|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
iris30 uzależniony

|
Posted: Thu 10 Nov 2011, 21:07 Post subject: Podróż poślubna Iris30 |
|
|
nigdzie nie mogłam znaleźć wątku z relacjami (może ja jakaś roztargniona jestem), więc otwieram własny
W podróż poślubną wyjechaliśmy w piątek, prawie tydzień po weselu. Postanowiliśmy pojechać do Chorwacji. Hotel znaleźliśmy poprzez jeden z portali grupowych zakupów i postanowiliśmy zaryzykować .
Wybraliśmy się do Luna Hotel, który znajduje się na wyspie Pag, ok 40 km od samego Pagu, prawie na samym końcu wyspy. Wyspa Pag jest ostatnią z wysp pasma wewnętrznego Archipelagu Kvarnerskiego o długości 60 km. Od lądu oddzielona jest Velebitską cieśniną a od wyspy Rab cieśniną (w czasie sezonu turystycznego można z Lun dopłynąć na Rab). Wyspa ma śródmorski klimat.
Podróż samochodem zajęła nam ok 15-16 h.
Hotel w którym się zatrzymaliśmy jest godny polecenia. Pokoje całkiem dobrze urządzone, restauracja też ok. Sniadania w formie szweckiego bufetu, kolacje również. Jedzenie świeże i smaczne, duży wybór ryb, dań z kuchni włoskiej, wędlin, owoców, ciast itd (szczerze polecam).
My mieliśmy pokój z balkonem i widokiem na morze. Hotel jest usytuowany przy plaży, posiada własne 2 baseny (kryty i zewnętrzny) oraz bardzo dobrze wyposażone SPA.
Sama wyspa moim zdaniem przepiękna, trochę dzika i bezludna ale to jeszcze dodawało jej uroku. Większość swej powierzchni tworzą gołe skały, nie ma tutaj żadnych rzek i potoków. Klimat iście księżycowy.
Codziennie rano spędzaliśmy czas na hotelowej plaży a po południu zwiedzaliśmy wyspę. Polecam wycieczkę do Zadaru (piękne stare miasto w Chorwacji) oraz zwiedzanie pobliskich miasteczek (Novalja, Lun itd).
Charakterystyczne dla Chorwacji długie kamienne murki, również nadają krajobrazowi niespotykany, intrygujący klimat.
Zachody słońca, najpiękniejsze jakie do tej pory widziałam
Zakochałam się w Chorwacji kompletnie. Uważam, że jest idealna na podróż poślubną
Istnieje legenda, na temat jej powstania, która mówi, że kiedy Pan Bóg stworzył świat i zaczął przydzielać poszczególne tereny różnym narodowościom to, zapomniał o Chorwatach. Zatem oddał im kawałek ziemi u wybrzeża Adriatyku, którą zostawił dla siebie. I tym to sposobem Chorwaci stali się właścicielami jednego z najładniejszych skrawków na ziemi. Ale na tym nie koniec. Kiedy Pan Bóg spojrzał z góry na świat, jaki stworzył to ze szczęścia się rozpłakał a łzy wpadając do Adriatyku utworzyły piękne wyspy, które dzisiaj są ozdobą chorwackiego wybrzeża.
I wiecie co? ja jestem w stanie uwierzyć w tą legendę, gdyż kraj ten jest tak piękny, że aż "boski".
Pozdrawiam i zachędzam do zwiedzania Chorwacji  |
|
| Back to top |
|
 |
nheledore moderator

|
Posted: Thu 10 Nov 2011, 21:47 Post subject: |
|
|
O jaaaaacie, ale mi dałaś powód do marzeń
W dzisiejszy chłodny, listopadowy dzień Twoje zdjęcia są lepsze niż koc i herbata z żurawiną
Ostatnie zdjęcie- rewelacja Piękna kobieta z Ciebie Irysku! |
|
| Back to top |
|
 |
(=KaLinka=) maniak

|
Posted: Thu 10 Nov 2011, 22:01 Post subject: |
|
|
| nheledore wrote: | O jaaaaacie, ale mi dałaś powód do marzeń
W dzisiejszy chłodny, listopadowy dzień Twoje zdjęcia są lepsze niż koc i herbata z żurawiną
Ostatnie zdjęcie- rewelacja Piękna kobieta z Ciebie Irysku! | o tak! ! nic tylko pozazdrościć - choć to nieładna cecha  _________________
  |
|
| Back to top |
|
 |
shadow's wife guru

|
Posted: Thu 10 Nov 2011, 22:39 Post subject: |
|
|
ja cieeee pozazdrościć...  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Pralinka guru

|
Posted: Thu 10 Nov 2011, 23:54 Post subject: |
|
|
Widzę, że kolejna zakochana w Chorwacji Piękna podróż poślubna. Już nie moge sie doczekać jak za 8 miesiecy i my odwiedzimy nasza Makarską. Może uda nam się już znaleźć domek. Duży domek, bo parę forumek zgłosiło chęć odwiedzin moich włości  _________________ Ślub cywilny, to aż cywilny, a nie tylko cywilny.
 |
|
| Back to top |
|
 |
Sandra88 guru

|
Posted: Fri 11 Nov 2011, 0:09 Post subject: |
|
|
Piękne zdjęcia ale ci zazdroszczę
moja kochanie chce właśnie kiedyś pojechać do Chorwacji i powiem ci że po twojej relacji nie dam mu się namawiać na taką wycieczkę. |
|
| Back to top |
|
 |
marcys08 uzależniony

|
Posted: Fri 11 Nov 2011, 10:44 Post subject: |
|
|
Powiem szczerze iris że również pokochałam ten kraj, byliśmy co prawda na podrózy przed slubnej ale nie miałam ochoty stamtąd wracac, jak tylko przyszedł dzień wyjazdu płakałam jakbym zostawiała kraj w którym tak naprawdę odnalazłam siebie, powiem Was nawet że z męzem pytaliśmy sie jak wygląda życie w Chorwacji, no i akurat trafiliśmy na polke która była z chorwatem i powiedzieli że żyje sie podobie jak w Polsce, zarobki określil na 500 euro tak przeciętnie.
Spędzilam tak niezapomniane chwile, jedno mnie denerwowało i jakoś nie mogłam sie przekonać... kamienie na plaży :/ brakowało i ciepłego piaseczku żeby połozyc się i beztrosko poleżeć
Uploaded with ImageShack.us
Niezapomniany widok który utkwił mi w pamięci  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Marga guru

|
Posted: Fri 11 Nov 2011, 10:52 Post subject: |
|
|
Wspaniałe zdjęcia i opis, Iris, ja też zachwycona jestem Chorwacją, spędziłam tam fajny urlop. Jednak do błogiego lenistwa zdecydowanie potrzebuję jeszcze ciepłego piaseczku pod stopami . _________________
  |
|
| Back to top |
|
 |
Lady_S. guru

|
Posted: Fri 11 Nov 2011, 11:02 Post subject: |
|
|
Zauroczyłaś mnie swoją opowieścią-uwielbiam marzyć,a dzięki takim ludziom jak ty są do tego powody Pięknie opisane, bardzo zachęcająco Mam nadzieję,że kiedyś uda mi się zwiedzać świat i tak piękne miejsca Dziękuję Ci :* |
|
| Back to top |
|
 |
alex89 gaduła

|
Posted: Fri 11 Nov 2011, 11:03 Post subject: |
|
|
Bosko rozmarzyłam się...  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce