|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
takasobieja kandydat

|
Posted: Mon 19 Sep 2011, 15:01 Post subject: DJ - jakie wrażenia? |
|
|
Witam,
mam pytanko do tych, którzy na swoim weselu mieli zamiast kapeli muzycznej DJ'a.
Wcześniej nie braliśmy z Narzeczonym takiej opcji pod uwagę, ale ostatnio byliśmy na imprezie, gdzie grał DJ i byliśmy zachwyceni... Umiał namówić gości do zabawy i przede wszystkim nie było przerw I mamy taki dylemat zamawiać czy nie... Prosimy o poradę... _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
tommuzyk kandydat

|
Posted: Mon 19 Sep 2011, 15:50 Post subject: |
|
|

Last edited by tommuzyk on Fri 2 Dec 2011, 20:58; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
zabcia kandydat

|
Posted: Wed 5 Oct 2011, 20:53 Post subject: |
|
|
Ja byłam na takim weselu i powiem tak... nie biorę pod uwagę innej opcji niż DJ! oczywiście DJ weselny a nie wydarty z jakiejś imprezowni
Dlaczego mi się podobało?
Puszczał każdy rodzaj muzyki! Jeżeli masz ulubione utwory dajesz mu listę i już! (piosenki weselne, biesiadne, disco polo, współczesne, zagraniczne i inne)
Poza tym jak już wspomniałam to był DJ weselny więc prowadził też zabawy, konkursy..
Plus jest taki: masz pewność ze nie będzie fałszowania Twoich ulubionych utworów
popr.pisownię, polskie lit /mod wid/ |
|
| Back to top |
|
 |
WIDEOFILM moderator

|
Posted: Tue 18 Oct 2011, 21:46 Post subject: |
|
|
Cytat żabci:Plus jest taki: masz pewność ze nie będzie fałszowania Twoich ulubionych utworów
A to prawda.
Należy jeszcze dodać i koszty obsługi muzycznej.W przypadku zespołów muz. mamy kilka żołądków do wykarmienia, a tu mamy tylko 1.  _________________ Jak coś robić to dobrze, a byle jak, to lepiej wcale. |
|
| Back to top |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Posted: Tue 18 Oct 2011, 23:39 Post subject: |
|
|
Moim zdaniem- zależy od kasy. Jak do 2500zł- lepiej DJa. Dobre zespoły są drogie.
Dla mnie żywa muzyka jest niezastąpiona. Nawet najgorszy zespół oceniam mimo wszystko cieplej niż słabego DJa....... _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
nheledore moderator

|
Posted: Wed 19 Oct 2011, 11:58 Post subject: |
|
|
| Karolina1984 wrote: |
Dla mnie żywa muzyka jest niezastąpiona. Nawet najgorszy zespół oceniam mimo wszystko cieplej niż słabego DJa....... |
Podpisuję się wszystkimi kończynami. Żywa muzyka, dźwięki werbla, który nadaje rytm tańcom, sax, który jeszcze to potęguje- DJ tego nie zastąpi.
No i nie mogę zgodzić się z tym, że w przypadku DJa nie ma mowy o zafałszowaniu ukochanych kawałków. Byłam światkiem takich "miksów"i "ulepszeń" niektórych cudownych piosenek, że podchodziło to pod profanację  |
|
| Back to top |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Posted: Wed 19 Oct 2011, 12:16 Post subject: |
|
|
U mojej siostry był właśnie DJ- chyba najgorszego sortu jaki istnieje. Muzyka była głośna aż do bólu- i póki nie zwrócono mu uwagi, puszczał jakieś koszmarne kawałki w aranżacji niemalże techno! _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
nheledore moderator

|
Posted: Wed 19 Oct 2011, 12:56 Post subject: |
|
|
Ano, dlatego zawsze trzeba sprawdzić usługodawcę, żeby takie kwiatki nie wyszły już na imprezie.
W ogóle, trochę nie rozumiem tego stwierdzenia, o fałszowaniu ulubionych kawałków. Bo przecież praca DJa nie polega na tym, żeby siedzieć i odpalać po kolei piosenki, tylko żeby np. ze szlagierów rockowych robić kawałki taneczne (przynajmniej ja to tak rozumiem). No i tutaj marny DJ polegnie, bo podłożywszy tylko pierwszy lepszy techno- bit nie osiągnie kawałka tanecznego. Jeśli jest jakiś dobry, to ok.
Ale wcale a wcale, wybór DJ nie oznacza, że uniknie się sytuacji imprezy zepsutej przez muzykę  |
|
| Back to top |
|
 |
spasi maniak

|
Posted: Wed 19 Oct 2011, 13:50 Post subject: |
|
|
Ja się dziwię że młodzi wzięli dj'a i nie uzgodnili z nim rodzaju muzyki... Nasz dj nas przez dłuższy czas wypytywał jaką muzykę chcemy, jaki jest klimat wesela i sali, przy czym chcemy się bawić z czego kategorycznie ma nie być. Tak samo gadaliśmy z nim o oczepinach i oświetleniu. Również poprosił nas o zrobienie listy kilku ulubionych zespołów i kawałków których nie może u nas zabraknąć.
Popr pisow.Nowe zdanie z d.lit, pol.litery/mod/ _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Posted: Wed 19 Oct 2011, 15:20 Post subject: |
|
|
| spasi wrote: | Ja się dziwię że młodzi wzięli dj'a i nie uzgodnili z nim rodzaju muzyki... Nasz dj nas przez dłuższy czas wypytywał jaką muzykę chcemy, jaki jest klimat wesela i sali, przy czym chcemy się bawić z czego kategorycznie ma nie być. Tak samo gadaliśmy z nim o oczepinach i oświetleniu. Również poprosił nas o zrobienie listy kilku ulubionych zespołów i kawałków których nie może u nas zabraknąć.
Popr pisow.Nowe zdanie z d.lit, pol.litery/mod/ |
Właśnie;p To chyba podstawa ustalić jaka muzyka będzie puszczana. O ile zespół może mieć ograniczony repertuar, to przy dj jest większe pole do popisu, więc jak można to pominąć? _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce