|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
(=KaLinka=) maniak

|
Wysłany: Pią 7 Paź 2011, 11:05 Temat postu: |
|
|
na Tą ladacznicę to trzeba było odpowiedzieć,- że Jezus Marię Magdalenę przyjął i cieszył się, że się nawróciła więc niech ksiądz mi nie ubliża  _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
magda87 maniak

|
Wysłany: Pią 7 Paź 2011, 11:07 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny mam pytanie.
Czy jak idę do spowiedzi przed ślubem, to muszę powiedzieć dla księdza, że to właśnie jest spowiedź przedślubna? Jak nie powiem to mi kartki nie podpisze? |
|
Powrót do góry |
|
 |
nimfa moderator

|
Wysłany: Pią 7 Paź 2011, 11:12 Temat postu: |
|
|
(=KaLinka=) napisał: | na Tą ladacznicę to trzeba było odpowiedzieć,- że Jezus Marię Magdalenę przyjął i cieszył się, że się nawróciła więc niech ksiądz mi nie ubliża  |
jako, że zależało mi na podpisiku to dzielnie starałam się nie wybuchnąć śmiechcem w tym konfesjonale  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
(=KaLinka=) maniak

|
Wysłany: Pią 7 Paź 2011, 11:16 Temat postu: |
|
|
ehh.. tak bywa ja bym pewnie się z nim pokłóciła i poszła do następnego  _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
asik guru

|
Wysłany: Pią 7 Paź 2011, 11:22 Temat postu: |
|
|
magda87 napisał: | Dziewczyny mam pytanie.
Czy jak idę do spowiedzi przed ślubem, to muszę powiedzieć dla księdza, że to właśnie jest spowiedź przedślubna? Jak nie powiem to mi kartki nie podpisze? |
Podpisze, ale jak go uprzedzisz na samym początku, to będzie wiedział, że po spowiedzi podejdziesz po podpis. Poza tym księża inaczej spowiadają takie osoby, bardziej wygląda to jak rozmowa, częściej słyszy się od nich rady co powinnaś robić, żeby wam się w małżeństwie układało, itp. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pralinka guru

|
Wysłany: Pią 7 Paź 2011, 11:55 Temat postu: |
|
|
asik napisał: | magda87 napisał: | Dziewczyny mam pytanie.
Podpisze, ale jak go uprzedzisz na samym początku, to będzie wiedział, że po spowiedzi podejdziesz po podpis. Poza tym księża inaczej spowiadają takie osoby, bardziej wygląda to jak rozmowa, częściej słyszy się od nich rady co powinnaś robić, żeby wam się w małżeństwie układało, itp. |
jak Ty dużo wiesz o takiej spowiedzi Ja o przygotowaniach do ślubu kościelnego dowiaduję się od Was. _________________ Ślub cywilny, to aż cywilny, a nie tylko cywilny.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
asik guru

|
Wysłany: Pią 7 Paź 2011, 12:06 Temat postu: |
|
|
Pralinka napisał: |
jak Ty dużo wiesz o takiej spowiedzi Ja o przygotowaniach do ślubu kościelnego dowiaduję się od Was. |
Siostra mi w zeszłym roku ślubowała i mówię to, co oni mi opowiadali. A jestem na świeżo, bo niedawno miałam chrzciny i właśnie szwagier jest ojcem chrzestnym. Stwierdziliśmy, że jak mieszkamy niedaleko to dla kurażu pójdziemy do spowiedzi razem i tak mi wtedy naopowiadał jak to wszystko wygląda przed ślubem kościelnym  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
serduszkox guru

|
Wysłany: Pią 7 Paź 2011, 12:13 Temat postu: |
|
|
Nimfo być może,ale denerwuje mnie to bo nie potrafię tego powstrzymać  _________________ Pewności nie ma, ale jest szansa..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
zabcia kandydat

|
Wysłany: Pon 10 Paź 2011, 13:43 Temat postu: |
|
|
nimfa napisał: | (=KaLinka=) napisał: | czemu Jasną Górę odradzasz?? |
bo tam mnnie od ladacznicy wyzwali i w ogóle można trafić nieciekawie na jakiegoś nawiedzonego braciszka  |
też miałam kiedyś podobną sytuacje i to może naprawdę zniechęcić do spowiedzi.. :/ dużo zależy od księdza na którego się trafi.. wtedy taka spowiedz/rozmowa jest naprawde wartościowa! _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agattt moderator

|
Wysłany: Pon 10 Paź 2011, 14:01 Temat postu: |
|
|
Oj i ja kiedyś usłyszałam coś w tym stylu... że facet mnie w końcu rzuci bo po co mu taka rozwiązła dziewczyna ( a to był mój pierwszy i poważny partner) Długo miałam awers do spowiedzi, jednak potrzeba sakramentu zwycięzyła. I nigdy więcej taka sytuacja mnie już nie spotkała. _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|