Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Ślub w Warszawie lub w pobliżu Warszawy
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
WiktoriaW
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 2 Wrz 2011, 11:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuję za wszystkie sugestie uśmiech

Sugerując się nimi, w ten weekend na pewno sprawdzę jak wyglądają sale i jakie oferują warunki:
1. Hotel Lord
2. Pałac Prymasowski
3. Hotel Polonia
4. Hotel Hrabski
5. Hotel Mazurkas
6. Sheraton

Czeka na pracowita sobota.. oczko
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Pralinka
guru
guru

PostWysłany: Pią 2 Wrz 2011, 11:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jest jeszcze Businessman Institute na trakcie lubelskim. Fajnie wygląda, okolica ładna, jedzenie pyszne. Na minus: 200 coś za talerzyk i za wszystko trzeba dopłacać ( tort, alkohol, obsługa kelnerska)

Zapomniałam dodać. Jest tylko chyba 6 pokoi

Powrót do góry
WiktoriaW
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 2 Wrz 2011, 13:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pralinko, ten Businessman Institute bardzo mi się spodobał! uśmiech dZięki

Minusem rzeczywiście dosyć wysokie koszty i ten brak wystarczającej pokoi..

Macie może jakieś osobiste doświadczenia z weselami w tym miejscu?
Powrót do góry
Pralinka
guru
guru

PostWysłany: Pią 2 Wrz 2011, 13:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WiktoriaW napisał:
Pralinko, ten Businessman Institute bardzo mi się spodobał! uśmiech dZięki

Minusem rzeczywiście dosyć wysokie koszty i ten brak wystarczającej pokoi..

Macie może jakieś osobiste doświadczenia z weselami w tym miejscu?

Na weselu nigdy tam nie byłam, ale bywałam często. Pracowałam w drugiej firmie, która nalezy do właściciela BI. Za wygląd postawiłabym im 5, szczególnie restauracja mi się podobała. Jedzenie było pyszne i na żadnej imprezie nigdy nie zabrakło. Kelnerzy sprawnie się uwijają. Minusy jak dla mnie: tak jak pisałam, za wszystko trzeba dopłacać. Nie wiem czy mozna wniesc swoją wódkę, a u nich jest straszna przebitka na butelce, tort trzeba zamawiac osobno, no i ta obsługa kelnerska 10% o czym nie informują od razu. Wesele organizowała tam swojej córce nasza dziennikarka i była bardzo zadowolona, ale oni wydali na cały ślub i wesele ok. 80 000 zł. Jeśli przełkniesz kwote za talerzyk, dopłaty i dopilnujesz najmniejszego szczególiku w umowie, to bedziesz zadowolona

edit. hotel Warszawianka w Jahrance. Tam byłam na weselu i polecam, piękne miejsce, są pokoje jak nie w tym hotelu to pare kroków dalej jest baza noclegowa. Mają dojsice nad jezioro. Do wyboru jest wesele w hotelu, pod namiotem, domek góralski jak pisałaś odpada.

Jest tez hotel 500, też nad jeziorem, mają śliczne molo. Byłam oglądać salę, ale nie chcieli mojego 40-osobowego przyjęcia.

Powrót do góry
asik
guru
guru

PostWysłany: Pią 2 Wrz 2011, 14:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pralinka napisał:

Jest tez hotel 500, też nad jeziorem, mają śliczne molo. Byłam oglądać salę, ale nie chcieli mojego 40-osobowego przyjęcia.

Z tego co ostatnio słyszałam, to 500 zszedł na psy. Właściciele mają młodych głęboko gdzieś - w końcu łaskę robią, że wyprawiają wesela.

Ale tak jedna ważna rzecz, jeśli chodzi o wesela nad Zegrzem.
W zeszłą sobotę jechaliśmy tam na działkę do znajomej. Wyjechaliśmy od nas o 16:00, na miejscu byliśmy o 18:00 - od nas na tą działkę jest 25km lol Więc radzę się ostro zastanowić nad tym - trasa nad Zegrze z każdej strony wygląda tak samo. Dołóżcie do tego eleganckie stroje gości i załóżmy 25-30 stopni za oknem (bo to w wakacje), a trzeba pamiętać że niektórzy nie muszą mieć klimatyzacji w autku. Stwierdziliśmy z Połówkiem, że się bardzo cieszymy, że zrezygnowaliśmy z pomysłu Zegrza.

Powrót do góry
Pralinka
guru
guru

PostWysłany: Pią 2 Wrz 2011, 14:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie pomyślałam o tym. Faktycznie, stanie w korku w drodze na wesele nie jest fajne

Powrót do góry
Carla
guru
guru

PostWysłany: Pią 2 Wrz 2011, 14:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W Hotelu Mazurkas moja koleżanka miała wesele i była baaaardzo zadowolona, na zdjęciach wyglądało to bardzo ładnie i elegancko.
O ile nie mylę miejsc to w BI można też wyprawić przyjęcie weselna w ogrodzie (jest tam taka jakby duża zadaszona altana), wygląda to super i wychodzi taniej niż w samym pałacyku.
Powrót do góry
WiktoriaW
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 2 Wrz 2011, 14:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kochane,
bardzo Wam dziękuję za Wasze uwagi i opinie. Niesamowicie dla mnie cenne!

Jestem pierwszą w gronie naszych znajomych, która wyprawia wesele (a już na pewno w Warszawie) dlatego znaków zapytania jest mnóstwo.. uśmiech

Zastanawiałam się na problemami z dojazdem.. W piątek rzeczywiście może być problem. A myślicie, że w sobotę byłoby też tak ciężko?
Powrót do góry
asik
guru
guru

PostWysłany: Pią 2 Wrz 2011, 15:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WiktoriaW napisał:
Kochane,
bardzo Wam dziękuję za Wasze uwagi i opinie. Niesamowicie dla mnie cenne!

Jestem pierwszą w gronie naszych znajomych, która wyprawia wesele (a już na pewno w Warszawie) dlatego znaków zapytania jest mnóstwo.. uśmiech

Zastanawiałam się na problemami z dojazdem.. W piątek rzeczywiście może być problem. A myślicie, że w sobotę byłoby też tak ciężko?

Jeśli chodzi o Zegrze to mówiłam o sobocie akurat Wink W piątki nie powinno być aż takiego problemu, ale to wszystko zależy tak na prawdę od dnia, godziny i pogody. Jeśli jest ładna pogoda to wiadomo, że ludzie ciągną nad wodę, a Zegrze jest jedynym takim akwenem wodnym w okolicach Warszawy, który dodatkowo nie ma parkingów przy plażach!

Ogólnie w sobotę w godzinach popołudniowych wyjazd z Warszawy nie jest problemem, gorzej w piątki - to standard, że cała "warszawa" wraca do siebie na łikend.

Jak wybierzesz już sobie lokal na wesele pod Warszawą, to musisz popatrzeć ile i jakie są drogi dojazdu do niego, czy może lepiej wybrać godzinę ślubu wcześniej, czy później - trzeba niestety wziąć pod uwagę korki.

Powrót do góry
Ariene
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pon 5 Wrz 2011, 20:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hotel Mazurkas mnie oczarował i przyznaję, jest bardziej atrakcyjny od Venecia Palace. Jeżeli tamte rejony wchodzą w grę poszukiwań, to z obu tych miejsc wybrałabym zdecydowanie Mazurkas... Wystrój bardzo elegancki, obsługa (jak do tej pory) dla mnie szokująco profesjonalna - oby inni tak zgranie sobie radzili z podawaniem dań i z taką elegancją, do tego niespodzianka... ale o tym cisza, to i tak trzeba samemu zobaczyć oczko
Ps. Za kilka dni odświeżę stronę o zdjęcia z tego miejsca, więc w razie pytań zapraszam, więcej materiału z tego hotelu będzie na blogu, więc coś tam można podpatrzeć oczko
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

Skocz do: