|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
WiktoriaW kandydat

|
Wysłany: Pią 2 Wrz 2011, 11:29 Temat postu: |
|
|
Dziękuję za wszystkie sugestie
Sugerując się nimi, w ten weekend na pewno sprawdzę jak wyglądają sale i jakie oferują warunki:
1. Hotel Lord
2. Pałac Prymasowski
3. Hotel Polonia
4. Hotel Hrabski
5. Hotel Mazurkas
6. Sheraton
Czeka na pracowita sobota..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pralinka guru

|
Wysłany: Pią 2 Wrz 2011, 11:35 Temat postu: |
|
|
Jest jeszcze Businessman Institute na trakcie lubelskim. Fajnie wygląda, okolica ładna, jedzenie pyszne. Na minus: 200 coś za talerzyk i za wszystko trzeba dopłacać ( tort, alkohol, obsługa kelnerska)
Zapomniałam dodać. Jest tylko chyba 6 pokoi _________________ Ślub cywilny, to aż cywilny, a nie tylko cywilny.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
WiktoriaW kandydat

|
Wysłany: Pią 2 Wrz 2011, 13:25 Temat postu: |
|
|
Pralinko, ten Businessman Institute bardzo mi się spodobał! dZięki
Minusem rzeczywiście dosyć wysokie koszty i ten brak wystarczającej pokoi..
Macie może jakieś osobiste doświadczenia z weselami w tym miejscu? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pralinka guru

|
Wysłany: Pią 2 Wrz 2011, 13:42 Temat postu: |
|
|
WiktoriaW napisał: | Pralinko, ten Businessman Institute bardzo mi się spodobał! dZięki
Minusem rzeczywiście dosyć wysokie koszty i ten brak wystarczającej pokoi..
Macie może jakieś osobiste doświadczenia z weselami w tym miejscu? |
Na weselu nigdy tam nie byłam, ale bywałam często. Pracowałam w drugiej firmie, która nalezy do właściciela BI. Za wygląd postawiłabym im 5, szczególnie restauracja mi się podobała. Jedzenie było pyszne i na żadnej imprezie nigdy nie zabrakło. Kelnerzy sprawnie się uwijają. Minusy jak dla mnie: tak jak pisałam, za wszystko trzeba dopłacać. Nie wiem czy mozna wniesc swoją wódkę, a u nich jest straszna przebitka na butelce, tort trzeba zamawiac osobno, no i ta obsługa kelnerska 10% o czym nie informują od razu. Wesele organizowała tam swojej córce nasza dziennikarka i była bardzo zadowolona, ale oni wydali na cały ślub i wesele ok. 80 000 zł. Jeśli przełkniesz kwote za talerzyk, dopłaty i dopilnujesz najmniejszego szczególiku w umowie, to bedziesz zadowolona
edit. hotel Warszawianka w Jahrance. Tam byłam na weselu i polecam, piękne miejsce, są pokoje jak nie w tym hotelu to pare kroków dalej jest baza noclegowa. Mają dojsice nad jezioro. Do wyboru jest wesele w hotelu, pod namiotem, domek góralski jak pisałaś odpada.
Jest tez hotel 500, też nad jeziorem, mają śliczne molo. Byłam oglądać salę, ale nie chcieli mojego 40-osobowego przyjęcia. _________________ Ślub cywilny, to aż cywilny, a nie tylko cywilny.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
asik guru

|
Wysłany: Pią 2 Wrz 2011, 14:15 Temat postu: |
|
|
Pralinka napisał: |
Jest tez hotel 500, też nad jeziorem, mają śliczne molo. Byłam oglądać salę, ale nie chcieli mojego 40-osobowego przyjęcia. |
Z tego co ostatnio słyszałam, to 500 zszedł na psy. Właściciele mają młodych głęboko gdzieś - w końcu łaskę robią, że wyprawiają wesela.
Ale tak jedna ważna rzecz, jeśli chodzi o wesela nad Zegrzem.
W zeszłą sobotę jechaliśmy tam na działkę do znajomej. Wyjechaliśmy od nas o 16:00, na miejscu byliśmy o 18:00 - od nas na tą działkę jest 25km Więc radzę się ostro zastanowić nad tym - trasa nad Zegrze z każdej strony wygląda tak samo. Dołóżcie do tego eleganckie stroje gości i załóżmy 25-30 stopni za oknem (bo to w wakacje), a trzeba pamiętać że niektórzy nie muszą mieć klimatyzacji w autku. Stwierdziliśmy z Połówkiem, że się bardzo cieszymy, że zrezygnowaliśmy z pomysłu Zegrza. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pralinka guru

|
Wysłany: Pią 2 Wrz 2011, 14:31 Temat postu: |
|
|
nie pomyślałam o tym. Faktycznie, stanie w korku w drodze na wesele nie jest fajne _________________ Ślub cywilny, to aż cywilny, a nie tylko cywilny.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Carla guru

|
Wysłany: Pią 2 Wrz 2011, 14:40 Temat postu: |
|
|
W Hotelu Mazurkas moja koleżanka miała wesele i była baaaardzo zadowolona, na zdjęciach wyglądało to bardzo ładnie i elegancko.
O ile nie mylę miejsc to w BI można też wyprawić przyjęcie weselna w ogrodzie (jest tam taka jakby duża zadaszona altana), wygląda to super i wychodzi taniej niż w samym pałacyku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
WiktoriaW kandydat

|
Wysłany: Pią 2 Wrz 2011, 14:41 Temat postu: |
|
|
Kochane,
bardzo Wam dziękuję za Wasze uwagi i opinie. Niesamowicie dla mnie cenne!
Jestem pierwszą w gronie naszych znajomych, która wyprawia wesele (a już na pewno w Warszawie) dlatego znaków zapytania jest mnóstwo..
Zastanawiałam się na problemami z dojazdem.. W piątek rzeczywiście może być problem. A myślicie, że w sobotę byłoby też tak ciężko? |
|
Powrót do góry |
|
 |
asik guru

|
Wysłany: Pią 2 Wrz 2011, 15:09 Temat postu: |
|
|
WiktoriaW napisał: | Kochane,
bardzo Wam dziękuję za Wasze uwagi i opinie. Niesamowicie dla mnie cenne!
Jestem pierwszą w gronie naszych znajomych, która wyprawia wesele (a już na pewno w Warszawie) dlatego znaków zapytania jest mnóstwo..
Zastanawiałam się na problemami z dojazdem.. W piątek rzeczywiście może być problem. A myślicie, że w sobotę byłoby też tak ciężko? |
Jeśli chodzi o Zegrze to mówiłam o sobocie akurat W piątki nie powinno być aż takiego problemu, ale to wszystko zależy tak na prawdę od dnia, godziny i pogody. Jeśli jest ładna pogoda to wiadomo, że ludzie ciągną nad wodę, a Zegrze jest jedynym takim akwenem wodnym w okolicach Warszawy, który dodatkowo nie ma parkingów przy plażach!
Ogólnie w sobotę w godzinach popołudniowych wyjazd z Warszawy nie jest problemem, gorzej w piątki - to standard, że cała "warszawa" wraca do siebie na łikend.
Jak wybierzesz już sobie lokal na wesele pod Warszawą, to musisz popatrzeć ile i jakie są drogi dojazdu do niego, czy może lepiej wybrać godzinę ślubu wcześniej, czy później - trzeba niestety wziąć pod uwagę korki. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ariene uzależniony

Dołączył: 10 Paź 2009 Posty: 512 Skąd: Warszawa/ Ruciane-Nida
|
Wysłany: Pon 5 Wrz 2011, 20:39 Temat postu: |
|
|
Hotel Mazurkas mnie oczarował i przyznaję, jest bardziej atrakcyjny od Venecia Palace. Jeżeli tamte rejony wchodzą w grę poszukiwań, to z obu tych miejsc wybrałabym zdecydowanie Mazurkas... Wystrój bardzo elegancki, obsługa (jak do tej pory) dla mnie szokująco profesjonalna - oby inni tak zgranie sobie radzili z podawaniem dań i z taką elegancją, do tego niespodzianka... ale o tym cisza, to i tak trzeba samemu zobaczyć
Ps. Za kilka dni odświeżę stronę o zdjęcia z tego miejsca, więc w razie pytań zapraszam, więcej materiału z tego hotelu będzie na blogu, więc coś tam można podpatrzeć  _________________ "sztuką nie jest to co widzisz, ale to co zrobisz, żeby inni zobaczyli." |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|