Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

pomarudźmy sobie.....
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 763, 764, 765 ... 939, 940, 941  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Pomarudzić dobra rzecz…
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 25 Sie 2011, 23:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

agattt napisał:
Sheryl napisał:

Kciuk na lewej i wskazujący prawej ;/ nie wiem czy będzie bardzo widać jeśli zrobię na nich tipsy...
Zrobiłam kiedyś tipsy w takiej sytuacji na dwóch paznokciach i nie było w ogóle widać różnicy (szczególnie w pomalowanych). Poproś o bardzo cienką warstwę żelu, żeby paznokieć nie był gruby.

Ja dzień przed ślubem musiałam malować jednego, oczywiście nie miałam tych samych lakierów co kosmetyczka, a nie było prawie widać. Poradzisz sobie...

Nimfa, wiesz, że nie to miałam na myśli mruga Po prostu wydawałoby się, że samochody z salonu to nie wiadomo jakie cuda, a tu proszę..
bywalec
bywalec

PostWysłany: Czw 25 Sie 2011, 23:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No tak cudownie język Dzisiejsza nocka u mojego Lubego i powtórka z rozrywki... On sobie słodko chrapie, a ja nie potrafię spać... język Jestem obolała, czemu on mi się tak wierci... :/ Rano wstanę z podbitym okiem, bo przywalił mi łokciem jak się obracał, ehhhh język
Ale przynajmniej liczę na rekompensatę jaką jest śniadanie do łóżka... język
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
nimfa
moderator
moderator

PostWysłany: Pią 26 Sie 2011, 6:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ewelinka89 napisał:

Nimfa, wiesz, że nie to miałam na myśli mruga Po prostu wydawałoby się, że samochody z salonu to nie wiadomo jakie cuda, a tu proszę..

no ja to wiem....tylko czy mój samochodzik też to wie to już nie jestem pewna...ale spróbuję go jakoś przekonac Twisted Evil

Powrót do góry
asik
guru
guru

PostWysłany: Pią 26 Sie 2011, 9:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja nie wiem co mam robić. Za miesiąc mam chrzciny - to moja pierwsza chrześnica. Wiem, że muszę kupić szatkę dla maluszka, ale co na prezent? Coś religijnego, typu obrazek, biblia, medalik, czy może srebrne sztućce, grzebyki, itp? Przyszły chrzestny mówi żeby kupić coś, co będzie za parę lat przypominało ten konkretny dzień i obstawia sztućce. Jeśli znajdziemy jakieś ładne i droższe to możemy wspólnie kupić, ale jak będą jakieś tańsze to nie wypada się już dzielić i wtedy ja muszę kupić coś innego. I nie wiem co smutny Koleżanka wspomniała też o biblii w obrazkach, ale on stwierdził, że "bajki to niech mamusia kupuje, a my musimy się postarać o prawdziwą pamiątkę".

Powrót do góry
Lusilla
moderator
moderator

PostWysłany: Pią 26 Sie 2011, 9:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale jak sztućce? Taki cały komplet stołowy??

Powrót do góry
borusia
maniak
maniak

PostWysłany: Pią 26 Sie 2011, 10:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam złoty medalik i Biblie jako pamiątki ze chrztu. Sztućce uważam za nietrafiony pomysł, to juz jest prędzej prezent ślubny niż na chrzest..
Powrót do góry
asik
guru
guru

PostWysłany: Pią 26 Sie 2011, 11:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Srebrne sztućce, takie specjalne dla dzieci i z grawerem.
Np. coś takiego

Powrót do góry
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Pią 26 Sie 2011, 11:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nimfa napisał:
ewelinka89 napisał:

no ja to wiem....tylko czy mój samochodzik też to wie to już nie jestem pewna...ale spróbuję go jakoś przekonac Twisted Evil

Jak o niego dbasz to na pewno się na Ciebie nie obrazi;p Wypoleruj go ode mnie:D

Asik, ja jestem zwolenniczką praktycznych prezentów.. Czy któraś z was nosiła łańcuszki z chrztu, komunii? Ja pierwszy raz je miałam w rękach kilka miesięcy przed ślubem, jak robiłam rodzinną zbiórkę złota na obrączki. To samo sztućce - wiem, że chyba na komunię jakiś komplet dostałam od dziadków, ale nawet nie wiem gdzie on jest, pewnie gdzieś zakopany na strychu leży.. My swojej chrześnicy kupiliśmy album na zdjęcia - napisaliśmy dedykację, miały być do niego zdjęcia ale nie zdążyliśmy, wywołaliśmy kilka miesięcy później, więc mam nadzieję, że tam powędrowały. I tyle, jeśli chodzi o pamiątkę, do tego dołączyliśmy praktyczny prezent (jak zawsze zresztą, bo akurat przyzwyczaiłam się już, że zawsze zajmujemy się zakupem takich rzeczy jak np. foteliki samochodowe;p) kojec. I wydaje mi się, że to 100 razy lepszy prezent niż np. złoto, które może się nie spodobać jak będzie starsza/starszy;p
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pią 26 Sie 2011, 11:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też na chrzest kupiłam praktyczny prezent, tzn. krzesełko do karmienia. Oczywiście do tego jakaś pamiątka, już w sumie nie pamiętam jaka. Swojemu pierwszemu chrześniakowi to już nie pamiętam co kupiłam, bo to było 6 lat temu, ale chyba też coś praktycznego.
guru
guru

PostWysłany: Pią 26 Sie 2011, 12:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ewelinka89 napisał:
I wydaje mi się, że to 100 razy lepszy prezent niż np. złoto, które może się nie spodobać jak będzie starsza/starszy;p

Wydaje mi się, że lepsze złoto, które może spodoba się kiedyś, niż fotelik samochodowy, który za parę lat zostanie komuś oddany lub wyrzucony i już nigdy się nie spodoba dziecku Wink Dla swojego dziecka zdecydowanie wolałabym srebrne dziecięce sztućce. Mój mąż dostał piękny srebrny ryngraf i do dzisiaj bardzo ten prezent ceni. Dziadek odejdzie na cenna pamiątka po nim zostanie.

W tym stylu wpadło mi w oko:
srebrna łyżeczka - 155 zł

srebrna łyżeczka - 323 zł

W obu przypadka na rączce jest tarcza zegara na której grawerowane są wskazówki z godziną narodzin dziecka - super sprawa

Srebrne grzechotki (ok. 200 zł)

Srebrny smoczek z masą perłową niebieską dla chłopca lub różową dla dziewczynki - 167 zł

Na każdym z tych prezentów jest miejsce na grawer.

Ostatnio zmieniony przez Juliette dnia Pią 26 Sie 2011, 12:46, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Pomarudzić dobra rzecz… Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 763, 764, 765 ... 939, 940, 941  Następny
Strona 764 z 941

Skocz do: