|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
shadow's wife guru

|
Wysłany: Czw 25 Sie 2011, 21:56 Temat postu: |
|
|
agattt napisał: | Juliette napisał: | Wiadomo każdy z nas ma inne odczucia. O ile sugestie w sprawie prezentu mnie rażą, o tyle te w sprawie stroju są mi neutralne. | A u mnie odwrotnie
Cytat: | W wyższych sferach, czy mniej rodzinnych imprezach normą jest dodawanie w zaproszeniach zapisków typu black tie, semi-formal itp. zwykle po to, aby ułatwić gościom wybór kreacji i nie wpaść w dżinsach na przyjęcie, na którym wszyscy są w smokingach i sukniach wieczorowych  | Odpowiedni dobór stroju na slub i wesele świadczy o guście i poczuciu estetyki danej osoby, a jeżeli ktoś ma z tym problem to jego sprawa...  |
U mnie też raczej odwrotnie  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
magda87 maniak

|
Wysłany: Czw 25 Sie 2011, 22:04 Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem biel na weselu jest zarezerwowana dla Panny Młodej...
I z ręką na sercu mówię Wam tutaj, że jeśli jakaś laska na moje wesele przyjdzie w białej kiecce to podejdę do niej i zapytam czy chciałaby, żeby na jej własne wesele ktoś przyszedł w białym stroju i niech się zastanowi jak Panna Młoda się czuje gdy ona jest w białej kiecce...
Gwarantuję Wam, że tak zrobię  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agattt moderator

|
Wysłany: Czw 25 Sie 2011, 22:10 Temat postu: |
|
|
magda87 napisał: | Moim zdaniem biel na weselu jest zarezerwowana dla Panny Młodej...
I z ręką na sercu mówię Wam tutaj, że jeśli jakaś laska na moje wesele przyjdzie w białej kiecce to podejdę do niej i zapytam czy chciałaby, żeby na jej własne wesele ktoś przyszedł w białym stroju i niech się zastanowi jak Panna Młoda się czuje gdy ona jest w białej kiecce...
Gwarantuję Wam, że tak zrobię  | Hehe chciałabym zobaczyć taką scenę Oczywiście stojąc z boku
Ja osobiście nigdy bym nie zwróciła uwagi gościowi na moim weselu. Nawet gdyby laska założyła suknię z dupiną na wierzchu - siebie ośmiesza a nie mnie
Powiem Wam, że jeszcze niedawno miałam pewne obiekcje co do białego koloru, itp, ale teraz już mi jest wszystko jedno. Co mnie obchodzi kto się jak ubierze? No chyba, że naprawde jakaś dziewczyna zalożyła by białą suknię na kole z halkami i gorsetem z fiszbinami  _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sheryl maniak

|
Wysłany: Czw 25 Sie 2011, 22:14 Temat postu: |
|
|
..............
Ostatnio zmieniony przez Sheryl dnia Pon 16 Sty 2012, 23:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
agattt moderator

|
Wysłany: Czw 25 Sie 2011, 22:18 Temat postu: |
|
|
Sheryl dlaczego sama sobie psujesz radość tego dnia?? Skończ w końcu biadolić nad wszystkim i postaraj się cieszyć tym, że WYCHODZISZ ZA MĄŻ ZA MĘŻCZYZNĘ, KTÓREGO KOCHASZ  _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
magda87 maniak

|
Wysłany: Czw 25 Sie 2011, 22:19 Temat postu: |
|
|
Olej teściową, bo to nie jej ślub tylko TWÓJ !
A skoro ona tak się ubiera to tylko podkreśla, że do najmądrzejszych teściowych nie należy... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sheryl maniak

|
Wysłany: Czw 25 Sie 2011, 22:23 Temat postu: |
|
|
.............
Ostatnio zmieniony przez Sheryl dnia Pon 16 Sty 2012, 23:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
borusia maniak

|
Wysłany: Czw 25 Sie 2011, 22:48 Temat postu: |
|
|
Sheryl, wrzuć na luz. Ja też miałam przeboje z teściową. Miałyśmy kompletnie inną wizję ślubu i wesela, a do tego doszedł jeszcze konflikt na tle... religijnym. Po pół roku mogę z ręką na sercu powiedzieć, że topór wojenny jest zakopany i akceptujemy siebie nawzajem. Może za jakiś uda wam się poprawić relacje. A póki co - olać to. Nie z nią bierzesz ślub. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agata85 guru

|
Wysłany: Czw 25 Sie 2011, 23:13 Temat postu: |
|
|
A moim zdaniem teksty w stylu: "nienawidzę mojej przyszłej teściowej" są nie na miejscu i osobiście mnie rażą. W końcu to Matka Twojego przyszłego Męża i jestem pewna, że jakakolwiek by nie była, zawsze będzie dla Niego bardzo ważna i nic tego nie zmieni. Ja też przeżywałam niezły cyrk z moją teściową, przez 1,5 roku przed ślubem toczyła się zimna wojna, również padały wyzwiska pod moim adresem. Mimo to, ze względu na - wtedy Narzeczonego, nigdy nie powiedziałam, że Jej nienawidzę, bo to jest krzywdzące również dla Niego. Z czasem wszystko się unormowało i teraz teściowa cieszy się, że "ma córeczkę".
Co do stroju - mnie było całkowicie obojętne kto jak się ubierze. Obie Mamy miały jasne kreacje, w stylu ecru, a teściowa dodatkowo białe buty. Nie przyszło mi do głowy, że to nie na miejscu I nikt nie pomylił żadnej z Mam z PM  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasiek86 guru

|
Wysłany: Czw 25 Sie 2011, 23:24 Temat postu: |
|
|
A ja w ogóle nie wiem o co halo z tymi kolorami, krojami itd. I podobnie jak agatt wisi mi kto i jak był ubrany na moim weselu (szczerze to nawet nie pamiętam czy był ktoś w białym...) nawet teściowa chyba miała jakiś jasny kostium i jeżeli ładnie w nim wyglądała i dobrze się w nim czuła to mi nie przeszkadza w ogóle.. Sama osobiście byłam na weselu w czarnej kiecce i nie uważam, że to pogrzebowo, na biały nie zdecyduję się tylko i wyłącznie dlatego bo jest mi w nim źle.
Co do konfliktu z teściową nię komentuję, bo trudno mi się postawić takiej sytuacji. Choć fakt mężowi może być przykro. Ale nawet dziś w busie słyszałam jak dwie dziewczyny rozmawiały, że jedna też ma podobną sytuację, teściowa do wnuczki (kilkuletniego dziecka "ukochanej"synowej) opowiadała jaka to z mamusi ladacznica. Więc chyba potrafię sobie to wyobrazić... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|