Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

niestandardowy prezent ślubny
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Pon 11 Lip 2011, 13:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

martita8503 napisał:
Ariene napisał:
uayo, szczytne pomysły, brawo.
Ja niebawem będę gościem u kolegi, który także poprosił o książki zamiast kwiatów i bardzo to chwalę. Zrobił listę książek i przesłał gościom, by wybrali co zechcą kupić - do odznaczenia na liście - żeby się tytuły nie powielały. Poprosił o to w bardzo delikatny i zachęcający sposób, chociaż domyślam się, że znajdą się i tacy, co ich "zachcianki" nie będą rozumieli i przyniosą kwiaty, które szybko zwiędną, zostawiając tylko suszonki.
Inna para znajomych poprosiła o wino od par gości. Koszt będzie ten sam - zamiast 50zł od osoby, czyli 100zł za parę na kwiaty, para wyda 100zł na całkiem smakowite winko uśmiech Tylko drzwi do piwnicy muszą wzmocnić Very Happy

100 zł za kwiaty od pary? czy to nie za dużo? to tylko taka mała uwaga oczko

Też mi się wydaje, że kwota przesadzona.. Równie dobrze można skromny, symboliczny bukiet za 20 zł kupić. My prosiliśmy o wino i równie dobrze może to być wino za 15 zł.. Na pewno będzie trafniejszym prezentem niż kwiaty nawet za 100 zł, bo te choćby najpiękniejsze musielibyśmy w dniu ślubu oddać gościom z powrotem.
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pon 11 Lip 2011, 14:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie przesadzona, z życia wzięta... Idąc na wesele znajomych zamówiłam przeciętny bukiet i tyle mnie to wyniosło - ok. 50zł, znajomi znajomych dobili 100zł za podobny normalny bukiet. Nie pytajcie o kwiaty, nie pamiętam co to było, ale cena na długo utkwi mi w pamięci oczko
Zresztą co tu się dziwić, jeśli jedna róża potrafi kosztować 12-20 zł, a z jedną przecież nikt nie podchodzi do Pary...

Oczywiście, da się taniej, da się skromny symboliczny bukiecik wart w sumie tyle, co jeden większy kwiat. Teraz to i ja mądrzejsza jestem i idąc jako gość pytam parę, czy preferują kwiaty, czy raczej coś innego.
Jedna z Par poprosiła gości o słodkości, to Młoda przez rok wcinała bombonierki Very Happy To się nazywa mieć słodkie małżeństwo język

Ostatnio zmieniony przez Ariene dnia Pon 11 Lip 2011, 14:35, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
ewaluna
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pon 11 Lip 2011, 14:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zamiast kwiatów słyszałam też o kuponach na lotka,książkach i darach dla psów schroniskowych.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Ariene
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pon 11 Lip 2011, 14:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kupony w totka daję praktycznie zawsze idąc jako gość. Nie wiem jakiego trzeba mieć pecha, żeby na ponad 100 zakładów nie trafić nawet jednej trójki, jak to było u przyjaciela...
martita8503
guru
guru

PostWysłany: Pon 11 Lip 2011, 15:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ariene za jeden bukiet rozumem można dać 50 zł ale od pary a nie od osoby, o to mi bardziej chodziło. Przeciez jak idziesz z narzeczonym na wesele to nie kupujecie 2 bukietów, a przynajmniej my nie kupujemy oczko

Powrót do góry
uayo
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pon 11 Lip 2011, 15:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ariene napisał:
Kupony w totka daję praktycznie zawsze idąc jako gość. Nie wiem jakiego trzeba mieć pecha, żeby na ponad 100 zakładów nie trafić nawet jednej trójki, jak to było u przyjaciela...

Moja znajoma zebrała 96 losów i ani jednej trójki, dwójki też można było zliczyć na palcach jednej ręki Very Happy
uayo
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pon 11 Lip 2011, 15:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A o Waszych bukietach tak czytam i czytam i zaczynam uważać, że kwiaciarnie trochę przesadzają z tymi cenami!wykrzyknik Choćbym nie wiem, jak kwiaty kochała, to jednak 100zł za bukiet bardzo boli w kieszeń... Już lepiej dać tę kasę w gotówce. Pomyślcie - każdy gość zamiast bukietu po stówie czy nawet pół stówy, a zakładając, że gości sporo, to mamy np. wycieczkę zagraniczną albo jakiś ładny mebel, albo jakaś naprawdę wypasiona kolacja w restauracji + wynajęcie sauny dla dwojga + hotel + coś tam uśmiech Moje indywidualne zdanie jest takie, że bukiet w podarku ślubnym jest troszkę na odczepnego. Ale jeśli ktoś lubi, to czemu nie uśmiech
uayo
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pon 11 Lip 2011, 15:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A wracając do tematu wątku - jako niestandardowy prezent ślubny, choć nie wiem, czy taki do końca niestandardowy, można sprawić np. voucher do teatru / kina / bon na zabiegi dla dwojga / bon do empiku dla miłośników książek... Co kto lubi. Trzeba się dobrze rozeznać w zainteresowaniach i potrzebach pary. Fajnym pomysłem mogą być także wyprawki dla dzidziusia, chociaż tu można zaliczyć wpadkę, gdy np. jedno z małżonków jest bezpłodne. Różnie bywa.
mila021
bywalec
bywalec

PostWysłany: Pon 11 Lip 2011, 16:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po mimo, że ja kocham kwiaty zdecydowaliśmy się na wino...Doszlismy do wniosku, że za to co goście wydaliby na bukiet można kupić jakieś dobre winko uśmiech Póki co wszystkim się ten pomysł podoba i mówią, że to dla nich ułatwienie- bo u nas jakieś 75% gości jest przyjezdnych...

Powrót do góry
Ariene
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pon 11 Lip 2011, 18:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mila, z winem jest jeden ciężki problem - butelka wina waży, a wino chociaż od połowy gości trzeba jakoś przewieźć do domu... Jak to rozwiązać?
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 8 z 9

Skocz do: