Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Ile osób zapraszacie na wesele ?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 100, 101, 102 ... 168, 169, 170  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Ile osób będzie na Twoim weselu ?
Do 50 osób
11%
 11%  [ 6 ]
od 50 -100 osób
49%
 49%  [ 25 ]
od 100 -150 osób
31%
 31%  [ 16 ]
od 150 - 200 osób
7%
 7%  [ 4 ]
Wszystkich Głosów : 51

Autor Wiadomość
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Pią 24 Cze 2011, 18:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Przestańcie już o tym wesele i wesele - nie robię wesela, bo nie lubię wielkich imprez i to jest dla mnie kiczowate, a zabawy oczepinowe głupie - mam prawo do takiego zdania.

A czy tu była mowa o weselu? Ja też wesela nie mam, to nie ma chyba nic do rzeczy?

Na jakiej podstawie? Właśnie na podstawie postów o Twoim podejściu do życia. Nie mówię, że Cię znam, że taka jesteś - oceniam tylko i wyłącznie na podstawie postów.

Ciekawa tylko jestem, czy idąc na sam obiad dałabyś te 150 zł od osoby.. Bardzo jestem ciekawa oczko A czy gdybyś tyle nie miała to czy byś nie poszła, bo nie chciałabyś naciągać kosztów?
maniak
maniak

PostWysłany: Pią 24 Cze 2011, 19:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W zupełności podpisuję się pod Ewelinką.

W naszym przypadku zwróciła się tylko 1/3 sumy, którą włożyliśmy w uroczystość. Liczyliśmy się z tym, bo zapraszaliśmy bliskie nam osoby, o których jednak wiedzieliśmy, że do zamożnych nie należą. Nigdy nie przyszłaby mi do głowy myśl, że dobrze byłoby, gdyby jednak odmówili i na weselu się nie pojawili. I nie mówię tego dlatego, że żyjemy w luksusie. Nie. Wszystkie nasze oszczędności włożyliśmy w ślub, przez ostatnie 4 miesiące żyliśmy tylko z pensji połówka, właśnie wykupujemy mieszkanie (bierzemy kredyt), które musimy odświeżyć, a dodatkowo mamy cztery "gęby" do wyżywienia (3 duże psy i kota). Więc nie, w tym momencie nie jesteśmy w najlepszej sytuacji finansowej. Inna sprawa, że mamy perspektywy, żeby ta sytuacja się zmieniła. Ja wracam do pracy, połówek ma przyzwoite zarobki, raczej z tendencją wzrostową. Nie wyobrażam sobie brania ślubu bez posiadania tego finansowego zaplecza. Może kiedyś było inaczej. Może. Ale nie od dziś wiadomo, że pieniądze może i szczęścia nie dają, ale bez nich nie da się żyć. Mnie osobiście nie interesuje egzystowanie od pierwszego do ostatniego. Bez możliwości rozwoju. Tym bardziej nie wyobrażam sobie mieć dziecka, w sytuacji, kiedy nie byłabym w stanie zapewnić mu bezpieczeństwa. A bezpieczeństwo daje także wcześniej wspomniane zaplecze finansowe.

Dlatego, jak już pisałam, zgadzam się z Ewelinką, z Twoich postów wychodzi niedojrzałość. Bo zakładasz że jakoś to będzie. A nie oto w życiu chodzi.

Ale to oczywiście moje zdanie.
Gosiula
guru
guru

PostWysłany: Pią 24 Cze 2011, 20:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="ewelinka88]

Ciekawa tylko jestem, czy idąc na sam obiad dałabyś te 150 zł od osoby.. Bardzo jestem ciekawa oczko A czy gdybyś tyle nie miała to czy byś nie poszła, bo nie chciałabyś naciągać kosztów?[/quote]

zgadzam się z wypowiedzą Ewelinki i Yenny
nigdy w życiu nie liczyłam na to że nasze wesele się zwróci - nie ma szans, tak samo na wesele zapraszamy tylko osoby które bardzo byśmy chcieli żeby były z nami tego dnia
my w organizacje wesela "utopimy" 40 tys a zależy nam tylko żeby goście się dobrze bawili, wiadomo fajnie jest dostać jakieś pieniądze ale nigdy bym tego nie wymagała że od pary to minimum 300 zł?! nie każdego stać na to żeby tyle wyłożyć, bardziej zależy mi na samej obecności naszych najbliższych niż na pieniądzach
a co do mieszkania po ślubie będziemy mieszkać z moimi rodzicami - odstąpili nam całe piętro z osobnym wejściem 110m czyli całkiem duże mieszkanie, ja nie pracuje kończę studia, P na szczeście dość dużo zarabia więc będziemy niezależni finansowo a to już dużo (moim zdaniem)

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sheryl
maniak
maniak

PostWysłany: Pią 24 Cze 2011, 21:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

...........

Ostatnio zmieniony przez Sheryl dnia Pon 16 Sty 2012, 23:01, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Agata85
guru
guru

PostWysłany: Pią 24 Cze 2011, 23:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sheryl, chyba nie powinnaś się dziwić takiej reakcji - Twoje wypowiedzi są szokujące.
Szczególnie narażanie Rodziców na zaciągnięcie kredytu, podczas gdy sami są w nienajlepszej sytuacji finansowej...
Powrót do góry
Lusilla
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 25 Cze 2011, 7:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sheryl napisał:

Rodzice też nie dają mi jakiś wielkich kwot miesięcznie... ja miesięcznie wydaję góra 700 zł, czasem mniej czasem ciut więcej - zależy od wydatków, ale w końcu coś trzeba jeść no i gdzieś trzeba mieszkać - i tak są osoby wydające 1000 zł na samo mieszkanie, ale to już jest inna bajka - co kto lubi. Na początku studiów też tyle płaciłam, w porę się opamiętałam.

Ja bardzo lubię i cenię jak ktos ma swoje zdanie i robi po swojemu do końca- konsekwencja przede wszystkim Wink Ale ten kawałek mnie zadziwił. Życie bywa różne i nie powiesz mi, że jeśli ktoś wydaje 1000 na samo mieszkanie to tak lubi. Czasem MUSI.
Ale chyba rozumiem co miałaś na myśli. Niekiedy ludzie żyją rozrzutnie- to się zgadza. Ale niekiedy życie zmusza do wydania takiej a nawet większej sumy co miesiąc (wynajem, kredyt).

Powrót do góry
nimfa
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 25 Cze 2011, 8:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sheryl napisał:
. To jest nasza decyzja i nasze życie, a widzę że większość z Was nie ma własnych problemów, tylko lubi się wtrącać i drążyć życie innych. Widocznie Wasze jest zbyt nudne uśmiech
j

szczerze to to jest FORUM, które sluży wymianie poglądówwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknik! Więc nie dziw sie, że wypowiadamy się ne temat twojegopodejścia do życia. Większośc z nas się z Tobą po prostu nie zgadza i przedstawia swoje zdanie.

Powrót do góry
Gosiula
guru
guru

PostWysłany: Sob 25 Cze 2011, 8:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dokładnie to jest forum i każdy może się wypowiedzieć

Powrót do góry
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 25 Cze 2011, 10:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gosiula napisał:

.. A osoba 'szczerze' powinna sznować też takie wypowiedzi innych.. Nawet jeśli się z nimi nie zgadza.
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 25 Cze 2011, 12:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ewelinka89 napisał:
Gosiula napisał:

.. A osoba 'szczerze' powinna sznować też takie wypowiedzi innych.. Nawet jeśli się z nimi nie zgadza.

Ale do tego potrzeba jest dojrzałość oczko

Dopiero teraz przeczytałam ostatnie wypowiedzi i jestem w szoku, ale cóż każdy żyje jak chce, życzę Sheryl żeby się nie przejechała na swoich pewnikach typu - stypendium..pomoc rodziców.. Rolling Eyes

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 100, 101, 102 ... 168, 169, 170  Następny
Strona 101 z 170

Skocz do: