Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

alergie u dzieci
Goto page 1, 2, 3 ... 20, 21, 22  Next

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Plotki i porady doświadczonych mam
View previous topic :: View next topic  
Author Message
myszka426
moderator
moderator

PostPosted: Sun 5 Jun 2011, 18:40    Post subject: alergie u dzieci Reply with quote

możecie mi pomóc moja Patrycja ma jakąś wysypkę drapie się niemiłosiernie, byłam u dermatologa przepisał maść siarkową bo podejrzewał żę to świerzb przyniesiony ze szkoły przez moją bratanicę. Patrycia była smarowana jak przepisał lekarz ale to nie schodzi a to już ponad 3 miesiące. Dała mi fenistil w kroplach i kazała podawać , jak jej to podaje to jej przechodzi.
Chciałam iść z nią zrobić testy alergologiczne ale mi powiedziano że dopiero jak skończy 2 lata wcześniej ani róż.
Czy można je wykonać wcześniej smutny Pomóżcie

Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Sheryl
maniak
maniak

PostPosted: Sun 5 Jun 2011, 19:30    Post subject: Reply with quote

........

Last edited by Sheryl on Mon 16 Jan 2012, 19:38; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
myszka426
moderator
moderator

PostPosted: Sun 5 Jun 2011, 20:02    Post subject: Reply with quote

Sheryl wrote:
Może to grzybica? Ta odmiana skórna może się bardzo długo utrzymywać, jak nie jest odpowiednio leczona niestety...

moim zdaniem to nie jest grzybica tylko jakaś alergia a lekarzniestety nie chce jej wystawić skierowania na testy i każe nam czekać a ona się męczy

Back to top
natalia_w
moderator
moderator

PostPosted: Sun 5 Jun 2011, 20:14    Post subject: Reply with quote

Ale przy alergii by się nie drapała.
Ja też bym obstawiała na grzybicę skóry.
Sluchaj, kup w aptece maść clortimazolum. Smaruj ją i zobacz czy schodzi. Nic nie stracisz a sprawdzisz czy to to...
Back to top
natalia_w
moderator
moderator

PostPosted: Sun 5 Jun 2011, 20:16    Post subject: Reply with quote

Mój M ma atopowe zapalenie skóry i wydaje mi się że Diana będzie to miała po nim, bo już teraz ma problemy skórne, zwłaszcza na głowie.
Back to top
myszka426
moderator
moderator

PostPosted: Sun 5 Jun 2011, 20:23    Post subject: Reply with quote

natalia_w wrote:
Mój M ma atopowe zapalenie skóry i wydaje mi się że Diana będzie to miała po nim, bo już teraz ma problemy skórne, zwłaszcza na głowie.

T ma łuszczyce i mam nadzieje że ona tego nie będzie miała aczkolwiek jest takie zagrożenie.

Back to top
Sheryl
maniak
maniak

PostPosted: Sun 5 Jun 2011, 20:27    Post subject: Reply with quote

........

Last edited by Sheryl on Mon 16 Jan 2012, 19:38; edited 2 times in total
Back to top
dorotam
guru
guru

PostPosted: Sun 5 Jun 2011, 21:37    Post subject: Reply with quote

a ja się nie zgodzę z dziewczynami. ja mam co jakiś czas alergiczne zapalenia skórne...

pisałam o tym dość często w ciążowym wątku- bo akurat od ponad miesiąca się zmagam. i swędzi smutny ja się drapie..a co dopiero dziecko. widziało mnie w sumie z 5 lekarzy...i każdy powiedział że to alergiczne. możliwość u mnie jest lekkiego atopowego zapalenia.. ale cóż..nie mam tego na piśmie.

maść o której pisze Natalia..do dzieci poniżej 6 roku zycia stosuje się bardzo ostrożnie i tylko na zmienione chorobowo miejsca..max 5-7 dni ( ostatnio kupowałam w pl u znajomej farmaceutki dla synka koleżanki..10 m-cy)

ja polecam odstawić wszelkie kosmetyki i najlepiej kupić mydełko albo emulsję oliatum.. pomaga. nie wiemjak to się ma do maleńkich dzieci .ale z e45 jest też świetny krem do smarowania właśnie jak swędzi. mi bardzo pomógł. ja jeszcze stosowałam puder w płynie.

Myszko.. spróbuj też robić małej krótsze kąpiele i w chłodniejszej ciut wodzie ( ciepła rozpala dodatkowo) i nie przegrzewac... im chłodniej tym lepiej dla takiej skóry.
a może to też reakcja na słońce??

a możecie iść do innego lekarza jeszcze?pytajnik 3majcie się. i dużo zdrówka uśmiech

Back to top
myszka426
moderator
moderator

PostPosted: Mon 6 Jun 2011, 6:40    Post subject: Reply with quote

, kompie ją w kali bo wydaje mi się że to od wody , od jakiegoś czasu ta woda strasznie śmierdzi. nie kompię jej długo jakieś 5 minut i wystarczy, oprócz tego używamy szarego mydła Smile

a lekarza faktycznie zmienię T leczy się u niej na łuszczycę i jedyne co dostaje to maść siarkową , albo sygnoline co i tak w sumie nie pomaga wiele

Back to top
Kasiek86
guru
guru

PostPosted: Mon 6 Jun 2011, 10:58    Post subject: Reply with quote

Maść siarkową na łuszczycę? Shocked
Jeżeli twój mąż ma łuszczycę to niestety jest duże prawdopodobieństwo, że Patrycje też może ją mieć. Moja znajoma ma łuszczycę (po rodzicach właśnie) tylko, że ona ma tylko na kolanach i łokciach i chyba to ją nie swędzi...

Jeżeli to świerzb, to wy też pewnie byście się zarazili. Objawia się on takimi małymi, czerwonymi, wypełnionymi wodą bąblami. Ale już by zeszło po 3 miesiącach smarowania maścią. Chyba, że to świństwo zostało gdzieś w pościeli i wróciło.
Ja kiedyś to złapałam w szkole i później wszystkie ręczniki, pościele i ciuchy trzeba było wygotować, a materace, dywany, fotele traktowałam gorącą parą z żelazka. Z tego co mi się wydaje to nawet pies może to "nosić" w sierści...

Back to top
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Plotki i porady doświadczonych mam All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3 ... 20, 21, 22  Next
Page 1 of 22

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce