Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

POMOCY :(( !
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
serduszkox
guru
guru

PostWysłany: Czw 2 Cze 2011, 9:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

.......

Ostatnio zmieniony przez serduszkox dnia Wto 31 Lip 2012, 23:44, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Cinnamonnek
maniak
maniak

PostWysłany: Czw 2 Cze 2011, 10:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja mam zupełnie inny pomysł jak załatwić przyszłą teściową.
Coś, co ja zrobiłam ze "Swoją", która również miała całą masę "dobrych rad i subtelnych sugestii".
Mianowicie dałam jej........ dużo rzeczy do przemyślenia, opracowania, co skutecznie odciągnęło jej uwagę od innych przygotowań , do których chcę podejść sama.

Od razu poprosiłam by zajęła się spisywaniem listy gości od strony mojego D (ja nie znam części jego rodziny, tej, którą wypada zaprosić, więc ona zajmie się listą.), poprosiłam ją także o organizację autokaru dla gości przyjezdnych z jej stron oraz o przygotowanie krótkiej mowy na Błogosławieństwo w domu. Poprosiłam także by zajęła się przygotowaniem winietek i ozdób kwiatowych na nasz samochód. Dałam jej małe prace, które nie będą miały większego znaczenia jeśli chodzi o całość zaplanowanego przez nas wesela, ale przynajmniej wiem, że ona czuje się teraz potrzebna... bo tak mi się wydaje, że właśnie próbując narzucać swoje zdanie, ona zwykle nie zdaje sobie sprawy, że się "wcina", ona to rozumuje jako "pomoc, radę" i bycie przydatną.
serduszkox
guru
guru

PostWysłany: Czw 2 Cze 2011, 10:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

........

Ostatnio zmieniony przez serduszkox dnia Wto 31 Lip 2012, 23:45, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Alessa
bywalec
bywalec

PostWysłany: Czw 2 Cze 2011, 10:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Problem z teściową chyba rozwiązany uśmiech a jesli chodzi ogolnie o rodziców to u mnie w rodzinie jest taka można powiedzieć tradycja, że rodzice nie piją na weselu (ewentualnie jakis toast na poczatku).. wiadomo, skoro są organizatorami tej imprezy to muszą nad wieloma rzeczami mieć kontrolę uśmiech i nikt jakos nie ma o to pretensji.. mogłabyś więc swojej mamie i ojczymowi w jakiś delikatny sposób to zasugerować.. tymbardziej, że Twoi teściowie to osoby niepijące uśmiech

Powrót do góry
Cinnamonnek
maniak
maniak

PostWysłany: Czw 2 Cze 2011, 11:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

serduszkox napisał:
To co napisałaś to super pomysł uśmiech Tylko jak zadać jej te "prace" żeby nie wyjść na taką co rozkazuje przyszłej teściowej, tzn tak,żeby nie odebrała tego że chce nią rządzić Very Happy

Poproszę ją o pomoc w załatwieniu autokaru dla moich gości,noclegu dla nich, wypisywanie zaproszeń ojjj jeszcze trochę pracy znajdę.

Ja powiedziałam mojej "teściowej" tak :

"Pani Aniu, wiem, że nikt nie zrobi tego lepiej niż Pani, prosiłabym bardzo o cenną radę i pomoc w tej i tej i tej sprawie ( tu jej wymieniłam w czym tej pomocy oczekuję uśmiech), mam nadzieję, ba.. jestem pewna, że jeśli Pani się za to zabierze, wszystko pójdzie jak z płatka".

Połechtane ego teściowej nie pozwoliło jej na odmowę, a wręcz jeszcze bardziej zachęciło Wink. Później nie spała przez 3 noce obmyślając strategię wyśmiewacz uśmiechnięty
serduszkox
guru
guru

PostWysłany: Czw 2 Cze 2011, 11:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

......
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: