|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Azadi guru

|
Wysłany: Pią 20 Maj 2011, 7:28 Temat postu: |
|
|
Niektorzy rodzice proszą się o to żeby ich dzieci uciekły z domu. Teraz jak macie 20+ lat to ciężko to nazwać ucieczką, ale wiecie o co mi chodzi: wyjść i nie wrócić, a o ślubie wysłać zawiadomienie. U mnie w dalszej rodzinie był taki przypadek, rodzice tak się rzucali o ślub (kobiety po 30stce skądinąd) że ona się wkurzyła, wzięła świadków i ślub jak najbardziej wzięła, a rodzicom wysłała powiadomienie pocztą że się odbył  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dama Kier kandydat

|
Wysłany: Pią 20 Maj 2011, 8:42 Temat postu: |
|
|
Smutne...  _________________

Ostatnio zmieniony przez Dama Kier dnia Pon 23 Maj 2011, 6:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
elizusiek gaduła

|
Wysłany: Pią 20 Maj 2011, 8:53 Temat postu: |
|
|
J też kiedy czytam te wszystkie wypowiedzi mam łzy w oczach. Jak rodzic może tak bardzo ranić swoje dziecko? Jak może mówić tak wiele gorzkich słów? Jak może tak poniżać swoje dziecko? Ja zawsze miałam relacje z mamą bardzo przyjacielskie. Po szkole siadałyśmy na fotelu, piłyśmy herbatę i rozmawiałyśmy. Byłyśmy i wciąż jesteśmy bardzo zżyte ze sobą. Jednak kiedy nadszedł dzień, kiedy miałam się wyprowadzić, do Dominika nie było z tym problemu. Fakt faktem, bardzo za sobą teśknimy, do tej pory, dzwonimy do siebie codziennie lecz widujemy się co 2 tygodnie, to jednak moja mama bardzo mnie wspiera w przygotowaniach do ślubu i wesla, po części je finansuje, jednak nie rzuca nad kłód pod nogi. Jestem młoda, mam 22 lata, mój Dominik jest starszy ode mnie o 5 lat, ale rodzice moi wiedzą jak bardzo go kocham, jesteśmy ze sobą ponad 6 lat i jestem dorosłą osobą, wiem co robię, a oni mogą tylko wyrazić swoje zdanie, nie zaś mi coś nakazywać. Jeśli człowiek nie ustali pewnych reguł z rodzicami, w przyszłości to się może bardzo na nim odbić. Nie mniej jednak życzę Wam, aby Wasze relacje z rodzicami się poprawiły, aby udało Wam się dotrzeć i ustalić pewne reguły  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|