Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

problem z rodzicami
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Azadi
guru
guru

PostWysłany: Pią 20 Maj 2011, 7:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niektorzy rodzice proszą się o to żeby ich dzieci uciekły z domu. Teraz jak macie 20+ lat to ciężko to nazwać ucieczką, ale wiecie o co mi chodzi: wyjść i nie wrócić, a o ślubie wysłać zawiadomienie. U mnie w dalszej rodzinie był taki przypadek, rodzice tak się rzucali o ślub (kobiety po 30stce skądinąd) że ona się wkurzyła, wzięła świadków i ślub jak najbardziej wzięła, a rodzicom wysłała powiadomienie pocztą że się odbył język

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Dama Kier
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 20 Maj 2011, 8:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Smutne... smutny

Ostatnio zmieniony przez Dama Kier dnia Pon 23 Maj 2011, 6:38, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
elizusiek
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pią 20 Maj 2011, 8:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

J też kiedy czytam te wszystkie wypowiedzi mam łzy w oczach. Jak rodzic może tak bardzo ranić swoje dziecko? Jak może mówić tak wiele gorzkich słów? Jak może tak poniżać swoje dziecko? Ja zawsze miałam relacje z mamą bardzo przyjacielskie. Po szkole siadałyśmy na fotelu, piłyśmy herbatę i rozmawiałyśmy. Byłyśmy i wciąż jesteśmy bardzo zżyte ze sobą. Jednak kiedy nadszedł dzień, kiedy miałam się wyprowadzić, do Dominika nie było z tym problemu. Fakt faktem, bardzo za sobą teśknimy, do tej pory, dzwonimy do siebie codziennie lecz widujemy się co 2 tygodnie, to jednak moja mama bardzo mnie wspiera w przygotowaniach do ślubu i wesla, po części je finansuje, jednak nie rzuca nad kłód pod nogi. Jestem młoda, mam 22 lata, mój Dominik jest starszy ode mnie o 5 lat, ale rodzice moi wiedzą jak bardzo go kocham, jesteśmy ze sobą ponad 6 lat i jestem dorosłą osobą, wiem co robię, a oni mogą tylko wyrazić swoje zdanie, nie zaś mi coś nakazywać. Jeśli człowiek nie ustali pewnych reguł z rodzicami, w przyszłości to się może bardzo na nim odbić. Nie mniej jednak życzę Wam, aby Wasze relacje z rodzicami się poprawiły, aby udało Wam się dotrzeć i ustalić pewne reguły uśmiech
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14
Strona 14 z 14

Skocz do: