Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Ślub w 2012 czy w 2013r.?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marga
guru
guru

PostWysłany: Pon 4 Kwi 2011, 20:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja tak trochę z innej beczki uśmiech. Moim zdaniem, jeśli młodziutka kobieta wprost spod skrzydeł rodziców trafia pod skrzydła starszego partnera i tworzy z nim dom, nie będzie miała okazji polegać tylko i wyłącznie na sobie i budować niezależnej osobowiści. To tak abstrahując od warunków finansowych, mieszkaniowych i ideologicznych. Choć oczywiście, zgadzam sie, że dojrzałość bywa różna, w zależności od nabytego doświadczenia.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
mloda_2011
kandydat
kandydat

PostWysłany: Czw 14 Kwi 2011, 10:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja wtedy właśnie poczuję, że jestem niezależna oczko
guru
guru

PostWysłany: Czw 14 Kwi 2011, 12:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiesz tobie wydaje się że poczujesz się niezależna a tak na prawdę bedziecie (ty i wybranek) zależni od siebie jeszcze bardziej

Powrót do góry
atina
guru
guru

PostWysłany: Czw 14 Kwi 2011, 12:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak tylko Twój wybranek będzie pracował, to będziesz zależna od niego... Czyli od rodziców przechodzisz do męża...Ja tu wtedy nie widzę niezależności uśmiech

Powrót do góry
agrafka
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pią 15 Kwi 2011, 6:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przestańcie już się czepiać dziewczyny. Szukacie dziury w całym, snujecie domysły, uogólniacie. Nic o sobie nie napisała, a Wy wiecie jak będzie wyglądać jej życie. To przykre.

http://wiesz-wiecej.pl/wesele.html
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
atina
guru
guru

PostWysłany: Pią 15 Kwi 2011, 9:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie snujemy tylko wyrażamy swoje zdanie.... a mamy do tego prawo... I przynajmniej ja, nie pisze tylko i wyłącznie o koleżance, bo wszędzie w ten sam sposób wyrażałam swoje zdanie na ten temat... i zawsze powtarzałam, ze to nie moje zycie i jest mi na prawdę obojętne, kto jak postępuje... Nie mam zamiaru nikogo zmieniać...

Powrót do góry
Pinesska
guru
guru

PostWysłany: Pią 15 Kwi 2011, 10:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja uważam że wiek 20 lat to nie jest wcale za szybko na ślub, trzeba się żenić puki się jest pięknym i młodym..(żarcik język ) jeśli jesteście długo ze sobą, kochacie się, chvcecie razem zamieszkać, to co stoi na preszkodzie? W trakcie studioów przecież możesz pracować a jka nie to dorabiać sobie na jkaiś promocjach, twój przyszły mąż pracuje więc będziesz miała w nim oparcie.

Ja cię porpieram.

Dodam jeszcze ze znam pare przypadków dzieczyn która po maturze wyszły za mąż nie że były w ciązy tylko że były już długo ze swoim partnerem, sa teraz szczęśliwe kończą studia, mąż ich utzrymuje, same troszkę dorabiają i są bardzo szczęśliwe, mówią że gdyby miały jeszce jedną szansę to by tak samo zrobiły.

Nie wiem co to za stereotyp się teraz zrobił że dziewczyny musi byc po studiach albo na ostatnim roku jak bierze slub, dawniej dziewczyny miałay po 18 lat i było dobrze, i na pewno mniej rozwodów.

Ostatnio zmieniony przez Pinesska dnia Pią 15 Kwi 2011, 10:31, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
blondyna142
guru
guru

PostWysłany: Pią 15 Kwi 2011, 10:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oj dziewczyny za wiele myślicie nad tym wszystkim. Ja jestem w tej samej sytuacji co koleżanka, jestem młoda studiuje zaocznie i pracuje jestem niezależna bo dostaje wypłate i mam za co żyć oprócz tego rodzice mi pomagaja bo maja na to kase. Mój przyszły mąż pracuje i dobrze oboje zarabiamy, mamy tez swoje mieszkanie. i co kochamy sie jestesmy razem od 5 lat. i za miesiąc bede jego żoną. i po co tyle hałasu o wiek pytajnik

Powrót do góry
Yenna
maniak
maniak

PostWysłany: Pią 15 Kwi 2011, 10:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Blondyna, ale chyba widzisz różnicę w sytuacji Twojej, a założycielki tematu?
blondyna142
guru
guru

PostWysłany: Pią 15 Kwi 2011, 10:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak jasne ze widze, ale i tak uwazam, że kazdy robi jak uwaza ... gdybym nie miala pracy i nie zarabiała na siebie to nie zdecydowałabym sie na ślub tak szybko ale to juz inna kwestia

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 5 z 7

Skocz do: