|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agattt moderator

|
Wysłany: Pon 28 Lut 2011, 20:56 Temat postu: |
|
|
Ewka ślub powinien być taki jak wy chcecie - ale wspólnie. Co Twój narzeczony tak naprawdę uważa? Jak on wyobraża sobie ten dzień? Co do wesela to nie dziwię się Tobie, że nie chcesz wielkiej impry skoro nie masz rodziny. Ale również nie dziwię się Twojej przyszłej teściowej, że chciałaby zrobić wesele dla swojej rodziny. Tylko co na to wszystko narzeczony?
Nie rozumiem jednego. Zastanawianie się nad ślubem cywilnym/kościelnym biorąc pod uwagę ilość czasu potrzebnego do załatwienia formalności? Jakby nie było większej różnicy pomiędzy tymi ślubami? Albo przysięgam przed Bogiem, albo w nosie mam religię i chcę ślub kościelny... Tak ja to widzę. _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
moniaKa kandydat

|
Wysłany: Pon 28 Lut 2011, 22:39 Temat postu: |
|
|
Ewa a próbowałaś tak po prostu usiąść i porozmawiać z przyszłymi teściami? Wyjaśnić im jak byś się czuła w takiej sytuacji, jakie są Twoje obawy?
Ja osobiście na ślub kościelny bym się zgodziła, ale tylko dlatego, że takie są moje przekonania i wiara. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
arwenna1 bywalec

|
Wysłany: Sob 2 Kwi 2011, 13:02 Temat postu: sierota zupelna |
|
|
heh...słuchajcie mam bardzo podobny problem- z grubsza opisalam go w temacie"dzieci na weselu". Moi rodzice odeszli 9 i 8 lat temu. Kolejno...ech:( nie mam rodzeństwa, rodzice też byli jedynakami. Tak się poukladalo. Troszkę dalszej rodziny na weselu- ale taka z którą utrzymuję kontakty, przyaceile, bliscy znajomi. Tyle, Ale u mojego narzeczonego........................................dziki tłum... I nie to, że rodzina taka duża... Tesciunio zaprasza ciotki-klotki-pociotki....bo co ludzie powiedzą? rozmowy, prośby, tlumaczenia- nic nie pomogly. Na szczęście dla mnie i dla Narzeczonego to ślub, przysięga jest najważniejsza. I na to czekamy. "Imprezę"postanowiliśmy przetrwać, machnąc ręk. Całe szczęscie będziemy mieszkać osobno;) tzn bez teściów hurrra!  _________________ Kasiula |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sandra88 guru

|
Wysłany: Sob 2 Kwi 2011, 14:37 Temat postu: |
|
|
współczuje ci trochę takiej sytuacji a co twoja przyszła teściowa o tym wszystkim sądzi? a i kto za to całe wesele płaci?
Ps. macie taką samą datę ślubu jak ja i mój narzeczony |
|
Powrót do góry |
|
 |
arwenna1 bywalec

|
Wysłany: Sob 2 Kwi 2011, 14:41 Temat postu: :) |
|
|
Sandra- rewelacja!
teściowa- ona jest przerażona:( próbowała rozmawiać z teściem, ale przez to wesele i ten właśnie "gościowy" problem bardzo podupadła teść zachowuje się jak terrorysta. Nie zgodził się abyśmy placili za wesele. Sam chce placić za wszystko i sam chce rządzic... _________________ Kasiula |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sandra88 guru

|
Wysłany: Sob 2 Kwi 2011, 18:55 Temat postu: |
|
|
czyli jednym słowem masakra szczerze ci współczuje
powiedz jeszcze że teść chce ingerować w wybranie tobie sukni co? hehe teraz to żartuje
Jedynym plusem tej całej sytuacji jest to że on za to wszytko zapłaci. |
|
Powrót do góry |
|
 |
arwenna1 bywalec

|
Wysłany: Sob 2 Kwi 2011, 20:32 Temat postu: :) |
|
|
teść do sukni się nie czepia, ale teściowa owszem! absolutnie nie może być za sromnie:/ cóż, to ma problem:) _________________ Kasiula |
|
Powrót do góry |
|
 |
marta_ges moderator

|
Wysłany: Sob 2 Kwi 2011, 21:00 Temat postu: |
|
|
arwenna, dla mnie taka sytuacja jest nie do przyjęcia: narzeczony, który nie wspiera Ciebie tylko mamusię, nadgorliwy teść..nie boisz się,że całe życie tak będzie? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sandra88 guru

|
Wysłany: Sob 2 Kwi 2011, 22:28 Temat postu: |
|
|
ok ja bym nie wytrzymała teściowie chyba by mnie nie lubili
całe szczęście ze nie będziecie z nimi mieszkać po ślubie |
|
Powrót do góry |
|
 |
arwenna1 bywalec

|
Wysłany: Sob 2 Kwi 2011, 22:29 Temat postu: |
|
|
nawet nie wiesz jak się boję... Teść nie jest nadgorliwy tylko to jest terrorysta...na dodatek ma strasznie podły charakterek:( wszystkich ludzi ma za dużo głupszych i gorszych od siebie. Boję się ... oj strasznie:( mamy to szczęście, że nie będziemy z nimi mieszkać. Choć i tak teściowa ostatnio zaczyna sypać texty pt, że dzieci mają obowiązki wobec rodziców i gdzie mamy mieszkać jak już bedzie większa rodzina- oczywiście mamy się przeprowadzić jak najbliżej nich. Z tym, że tu już zdążyłam napyskować, bo to wyprowadziło mnie z równowagi. Inna rzecz, że moje pyskowanie rzadko się zdarza... jestem pokojowo nastawionym człowiekiem:) z resztą- teść chcial, zebyśmy koniecznie z nimi mieszkali- dodam, że nie są jakimiś staruszkami zniedołężniałymi. 50 lat to chyba nie starość? ale! mam psa, a oni zwierząt nie lubią i to był kluczowy argument i ostatecznie przypieczętowal inne:)
inna sprawa-Niestety firma mojego narzeczonego ściśle jest związana z firmą tatusia i niestety... Ja po stracie pracy pracuję u teścia, więc średnio mogę stawiać warunki:( niestety... życie jest jeszcze trudniejsze niż mi się wydawało. Ale powiem Ci, że trzeba mieć nadzieję... Zawsze. Inna sprawa, że mój Narzeczony i tak zyskał kręgosłup przy mnie... _________________ Kasiula |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|