Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Dwie prace
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Porady i opinie na tematy różne
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Lady_S.
guru
guru

PostPosted: Thu 17 Mar 2011, 16:21    Post subject: Dwie prace Reply with quote

Zastanawia mnie jedna rzecz, mianowicie jak wygląda sytuacja kiedy gdzieś już pracujemy na cały etat,ale chciałoby się mieć jeszcze jedną pracę? Wiem,że są tu dziewczyny które studiują/studiowały prawo,więc być może orientują się w temacie. Ewentualnie może ktoś z własnego doświadczenia mógłby coś powiedzieć? Bo niedługo będę zatrudniona w pewnej firmie,ale jestem po szkole farmaceutycznej i chciałabym zrobić sobie staż. Na razie wiadomo do porodu nie ma o tym mowy,ale jak już się zdecyduję i będę chciała czegoś poszukać to czy mogę ten staż zacząć odrabiać?
Z góry dziękuję za wszelakie informacje i odpowiedzi uśmiech
Back to top
View user's profile Send private message
Kasiek86
guru
guru

PostPosted: Thu 17 Mar 2011, 16:29    Post subject: Reply with quote

Lady_S. no to teraz mnie dobiłaś...
Ja tu marudzę, że nie mogę znaleźć pracy a ty - ciężarna masz dwie możliwości...
Nic tylko się pochlastać...

Back to top
Carla
guru
guru

PostPosted: Thu 17 Mar 2011, 17:04    Post subject: Reply with quote

Lady na 90% nie możesz odbywać stażu (takiego z urzędu pracy) gdy masz pracę. Nie można też godzić 2 etatów (nie możesz mieć dwóch umów o pracę). Możesz mieć umowę o pracę + umowę o dzieło/zlecenie lub kilka umów o dzieło/zleceń. Przy chyba każdej umowie możesz odbywać praktykę (nie mylmy ze stażem).
Back to top
Lady_S.
guru
guru

PostPosted: Thu 17 Mar 2011, 18:16    Post subject: Reply with quote

Staż można sobie załatwiać również we własnym zakresie, nie tylko przez urząd pracy... Dlaczego nie można mieć dwóch umów o pracę? Przecież gdyby np. pracowałabym na pół etatu w jednym miejscu to w drugim miejscu też mogłabym mieć to pół etatu?

Kasiek86 nie dobijaj się,bo zatrudnia mnie szwagier ... Chodzi o te wszystkie formalności po urodzeniu dziecka uśmiech Umowę będę mieć,pracować też będę,ale dorywczo jako hmm sekretarka uśmiech Zawsze coś, ubezpieczenie będę mieć opłacane i grosza też coś wpadnie...
Ale właśnie ze względu na charakter mojej pracy chciałabym się wziąć za odbywanie dwuletniego stażu jako technik farmaceuta...
Back to top
Carla
guru
guru

PostPosted: Thu 17 Mar 2011, 18:55    Post subject: Reply with quote

tak, tak - 2 umowy na pół etatu mogą być, nie mogą być tylko dwie na cały etat.
Back to top
Lady_S.
guru
guru

PostPosted: Thu 17 Mar 2011, 20:28    Post subject: Reply with quote

a jedna na cały,druga na pół? nie wiem na necie przeczytałam tyle stronek :/ no i niby można ciągnąć dwie prace na pełen etat..
Back to top
nimfa
moderator
moderator

PostPosted: Fri 18 Mar 2011, 8:59    Post subject: Reply with quote

Carla wrote:
Lady na 90% nie możesz odbywać stażu (takiego z urzędu pracy) gdy masz pracę. Nie można też godzić 2 etatów (nie możesz mieć dwóch umów o pracę). Możesz mieć umowę o pracę + umowę o dzieło/zlecenie lub kilka umów o dzieło/zleceń. Przy chyba każdej umowie możesz odbywać praktykę (nie mylmy ze stażem).

co do stażu z urzędu pracy tona 100% nie można go odbywać jeśli masz jakąkolwiek pracę (czy umowa o pracę, czy zlecenie, czy o dzieło).

Back to top
Carla
guru
guru

PostPosted: Fri 18 Mar 2011, 9:27    Post subject: Reply with quote

Lady, wybacz, nie miałam racji co do możliwości pracy na dwóch etatach na umowę o pracę: "Przepisy prawa pracy nie zabraniają również jednoczesnego świadczenia pracy u dwóch pracodawców. Może to być nawet praca na dwa pełne etaty'
Back to top
dorotam
guru
guru

PostPosted: Fri 18 Mar 2011, 16:57    Post subject: Reply with quote

owszem mogłabyś pracować na dwa etaty... ale tak jak piszą dziewczyny-staż wPl z urzędu pracy przysługuje bezrobotnym...więc nikt nie da zatrudnionej osobie stażu. (chyba,że coś się pozmieniało)

Back to top
ewelinka89
moderator
moderator

PostPosted: Fri 18 Mar 2011, 17:03    Post subject: Reply with quote

dorotam wrote:
owszem mogłabyś pracować na dwa etaty... ale tak jak piszą dziewczyny-staż wPl z urzędu pracy przysługuje bezrobotnym...więc nikt nie da zatrudnionej osobie stażu. (chyba,że coś się pozmieniało)

Staż nie musi być z UP.. Można sobie staż samemu załatwić.
Back to top
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Porady i opinie na tematy różne All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce