Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
atina guru

|
Wysłany: Sro 19 Sty 2011, 16:04 Temat postu: |
|
|
Sandro oni nie znajdą złotego środka, ponieważ Pusia myśli tylko o sobie, o swoich potrzebach, pasjach itp itd... no i, albo zachowa się jak egoistka, albo (tak jak pisała o nas) podporządkuje sie mężowi ... chociaż ja bym osobiście inaczej to nazwała... np: ustąpiła, zgodziła się, doszła do jakiegoś kompromisu... bo wiem że praca to nie wszystko, a jak jest możliwość znalezienia jej gdzie indziej to nie widziałabym problemu  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sheryl maniak

|
Wysłany: Sro 19 Sty 2011, 18:23 Temat postu: |
|
|
To co Pusia nazywa podporządkowaniem, jak dla mnie jest miłością... widocznie ona kochać nie umie i nazywa to podporządkowaniem się...
Jeszcze dziś mi przyszło do głowy, że przecież mam koleżankę na roku, która wyszła za mąż kilka miesięcy temu, wyprowadziła się do męża do Olkusza ( z Krakowa) ma wielki brzuszek bo jest w 7 miesiącu ciąży i dojeżdża codziennie rano na uczelnię! I nie płacze że daleko, że jej ciężko ani nic.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gosiula guru

|
Wysłany: Sro 19 Sty 2011, 19:59 Temat postu: |
|
|
wiecie dziewczyny czasem czubek własnego nosa może nieźle ograniczyć widoczność  _________________

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Yenna maniak

|
Wysłany: Sro 19 Sty 2011, 21:28 Temat postu: |
|
|
A ja proponuję się już nad Pusią nie pastwić i zakończyć temat. Bo robi się niesmacznie. _________________ 04.06.2011
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lady_S. guru

|
Wysłany: Sro 19 Sty 2011, 21:40 Temat postu: |
|
|
pusia85 napisał: | Napisałam, że nie mam zamiaru kierować się JEDYNIE wypowiedziami na forum (czytanie ze zrozumieniem). Ja nie widzę żadnej sprzeczności w tym, co pisze. Moja historia nie jest bajką, żebym coś w niej miała wymyślać. |
Osobiście nie poczułam się zbyt dotknięta tym stwierdzeniem by czytać ze zrozumieniem,bo z tego co pisało po maturze z języka polskiego z czytania ze zrozumieniem miałam maksymalną ilość punktów,ale wyobraź sobie,że rozmawiasz czy też piszesz z ludźmi,którzy przypuszczam w wielu przypadkach mogą być dużo inteligentniejsi od Ciebie i nie możesz sobie od tak komuś ubliżyć,bo to właśnie zalicza się pod ubliżanie. Podnosisz sobie swoją samoocenę przez dawanie do zrozumienia innym,że są głupsi od Ciebie? No bo nie wiem co ma na celu ciągłe pisanie o tym czytaniu ze zrozumieniem.
pusia85 napisał: | Po prostu inaczej mnie wychowano, w moim środowisku rolą kobiety nie jest totalne podporządkowanie się mężczyźnie, jak w waszym wypadku. |
Jak któraś z dziewczyn już napisała w tym miejscu totalnie się zagalopowałaś,bo jakbyś chciała zauważyć każda z nas pisze o związkach czy małżeństwach partnerskich, gdzie każdy ma swoje zdanie i każdy potrafi pójść na kompromis. Raz z czegoś rezygnuje jedno,a raz drugie. Ty tego nie potrafisz, facet stwierdził,że on się do Ciebie nie wprowadzi,wymusza na Tobie wprowadzenie się do mieszkania,gdzie żyje z SIOSTRĄ i ty mu ulegasz,bo go kochasz. Nie tak nie może być. Bo skoro on też Cię rzekomo kocha to zrozumiałby,że nie chcesz tak mieszkać! Druga sprawa to jego wyjazdy na mecze, bierze kredyty na bilety,żeby tylko zobaczyć głupi mecz i woli jechać na niego niż zobaczyć się z Tobą (bo ty nie chcesz polecieć i spróbować czegoś nowego). Więc właśnie to ty podporządkowujesz się jemu. To co nam pisałaś pokazuje,że jego słowo jest zawsze najważniejsze i święte, Twoje nie.
pusia85 napisał: | Nie pytałam na tym forum, czy mam wyjść za mąż czy nie (to dla tych mniej spostrzegawczych), ale jak pokonać strach przed ślubem. |
to chyba zostawię bez komentarza,chociaż powiem krótko,że każda wyrażała swoją opinię,a nie nakazywała Ci coś...
pusia85 napisał: | I strasznie drażni mnie mieszanie mojego życia zawodowego i tego, jakim jestem pracownikiem z moim życiem osobistym, bo jedno nie ma nic wspólnego z drugim, więc nie życzę sobie takich porównań. Ale jeśli już tak bardzo kogoś to interesuje, to mogę napisać, że moja praca jest moją pasją. Uwielbiam szkołę, w której pracuję i uczniów, którzy do niej chodzą. Poświęcam im cały swój czas (czasem kosztem narzeczonego), więc jestem dobrą nauczycielką i rzetelnie wykonuje swoje obowiązki. |
Po twoich postach miałam wrażenie jakby Twoja praca była co najmniej jakąś ekstremalną pracą w ekstremalnym miejscu,bo na prawdę dobre, wysokie zarobki są w takich miejscach... W większości zawodów wypłata jest przeciętna. A ty jesteś nauczycielką... nie powiem bo zawód fajny,ale zatrudnienie można znaleźć w wielu placówkach. Nie mów,że to nie prawda,bo moja szwagierka jest nauczycielką i jakoś nigdy nie miała problemu znalezienia pracy w zawodzie,choć mieszkamy na dość wiejskich terenach... |
|
Powrót do góry |
|
 |
gabi8_9 maniak

|
Wysłany: Sro 19 Sty 2011, 21:58 Temat postu: |
|
|
Oj niezbyt miły stał się ten temat  _________________
 |
|