Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

chrzest tuż przed ślubem?
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Iwona-Iwona
kandydat
kandydat

PostWysłany: Nie 16 Sty 2011, 23:41    Temat postu: chrzest tuż przed ślubem? Odpowiedz z cytatem

Witam Was! Proszę powiedzcie mi co sądzicie na temat? :
brat mego Narzeczonego z rodziną mieszkają w Anglii i wpadli na super pomysł, by ochrzcić swoje dziecie urodzone w pażdzierniku 2010 na tydzień przed naszym ślubem (ślub - 27 sierpień 2011), tj 21 sierpnia. Złości mnie ta wizja, bo znając życie teściowie zajmą się organizacją chrzcin a nie ślubem syna.
Dajcie znać!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sheryl
maniak
maniak

PostWysłany: Nie 16 Sty 2011, 23:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

.........

Ostatnio zmieniony przez Sheryl dnia Pon 16 Sty 2012, 16:13, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
HubaBuba
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pon 17 Sty 2011, 10:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja nie miałbym nic przeciwko. Skoro pasuje im, bo będą akurat w Polsce to super:) A ile to jest przygotować chrzciny? Chrzciny to nie wesele:) Kościół, a później jakiś obiad dla zaproszonych osób, kawa i ciasto. uśmiech

Powrót do góry
Yenna
maniak
maniak

PostWysłany: Pon 17 Sty 2011, 11:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się z Hubą Bubą. Obstawiam, że wybrali ten termin, bo wyszli z założenia, że skoro już przyjeżdżają na Wasz ślub, warto by "odhaczyć" również chrzciny. Nie widzę w tym nic dziwnego.
Chrzciny nie wymagają nie wiadomo jak wielkich przygotowań. A i Wy na dwa tygodnie-tydzień przed weselem powinniście mieć już większość rzeczy załatwionych.
Nie widzę, więc konfliktu interesów.
Sandra88
guru
guru

PostWysłany: Pon 17 Sty 2011, 12:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No dokładnie mam podobne zdanie na ten temat mi akurat to by nie przeszkadzało. Sama mieszkam za granicą i bym tak zrobiła ponieważ to się nazywa cięcie kosztów po co maja 2 razy się wykosztowywać najpierw przyjechać by ochrzcić dziecko a za jakiś czas na wasz ślub, przecież to jest przede wszystkim męczące dla dziecka.
Powrót do góry
Kaja
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pon 17 Sty 2011, 12:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja uważam podobnie, jak dziewczyny - chrzciny zwykle nie powinny wymagać dużych przygotowań. No, chyba, że miałyby być w Anglii - to już przegięcie. Siostra mojego M robi ślub miesiąc po naszym - i tutaj to rzeczywiście mamy problem... Ale chrzciny - nie wydaje mi się.

Powrót do góry
Iwona-Iwona
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pon 17 Sty 2011, 14:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuję za wszystkie wpisy, trochę się otrząsnęłam z tej nowiny. Kurcze, macie rację. Niepotrzebnie tak mnie jakoś poniosło. Wkurzyłam się na maxa, bo za plecami śmieją się ze mnie, że latam i załatwiam wszystko (sala, zespół, data i godzina w kościele, sukienka) teraz, a przecież jest jeszcze tak dużo czasu - ślub ma się odbyć 27.08.2011r. A kwestię chrztu poszli i u księdza załatwili wczoraj - a przecież jeszcze tak dużo czasu... Ale fakt Franek (kandydat do chrztu) nie zrobił mi nic. Chcę jeszcze tylko nadmienić, że teściowie mają 2 starszych synów i wyprawili im wesela, których przygotowania zajęły tylko 2-3 miesiące. Tylko, że wówczas imprezy były na do 50 osób, bo tylko rodzina Pana Młodego była proszona, a takią imprezę można w każdym barze zrobić. Dodatkowo było to już parę lat temu, więc też na rynku inne zwyczaje panowały... ehh ok, trochę wytłumaczyłam się ze swojej reakcji. A z drugiej strony nie trzeba wytłumaczeń, bo ten jeden raz chciałam, żeby to był tylko i wyłącznie nasz czas, byśmy to my byli No 1 - takie egoistyczne, ale ślub ma się raz. Trochę egoizmu jeszcze nikomu nie zaszkodziło.
Powrót do góry
Kaja
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pon 17 Sty 2011, 14:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszyscy się śmieją, że załatwiamy wcześnie różne rzeczy. U mnie też tak było, dopóki się aktywnie nie włączyli w przygotowania - tzn. np. poszli oglądać sukienki, nasłuchali się, że trzeba je szyć np 8 msc wcześniej, albo kiedy z tygodnia na tydzień różne rzeczy drożały, które mi udało się załatwić taniej wcześniej. I już się nie śmieją.
Jeśli mogę zapytać, to dlaczego na ślubach, o których mówisz była tylko rodzina pana młodego?

Powrót do góry
Iwona-Iwona
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pon 17 Sty 2011, 14:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nikt dokładnie mi tego nie powiedział, ja nie wnikałam. Ogólnie pierwsza z żon była skłócona ze swoją rodziną i z jej strony były 2 osoby (brat z żoną), a żona drugiego brata ma bardzo nieliczną rodzinę i troszeczkę nad wyrost napisałam, że nie było, bo byli: rodzice i brat z żoną i dziećmi.
Powrót do góry
Yenna
maniak
maniak

PostWysłany: Pon 17 Sty 2011, 15:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Iwona-Iwona napisał:
Tylko, że wówczas imprezy były na do 50 osób, bo tylko rodzina Pana Młodego była proszona, a takią imprezę można w każdym barze zrobić.

Zabrzmiało dość niesympatycznie. Zakładam, że nie taki był Twój cel.
Ja organizuję wesele na 50-55 osób. I wierz mi, załatwiania jest praktycznie tyle samo, co przy weselu dwa razy większym.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: