Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

ROZCZAROWANA ZDJĘCIAMI-PROSZĘ O OPINIE
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Utrwalcie te chwile...
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
WIDEOFILM
moderator
moderator

PostWysłany: Pią 3 Gru 2010, 15:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cytat:Zaczynam się zastanawiać czy naprawdę dobrze zrobiłam poruszając ten temat
Moniko, zrobiłaś bardzo dobrze oklaski
Nikt tu nie myśli, że chcesz kogoś naciągnąć czy coś w tym stylu.
To,że rozpętała się taka gorąca dyskusja w tej sprawie to tylko wynik tego, że wiemy, ile szukałaś dobrej ekipy foto/wideo na obsługę po za granicą kraju. Przypomnij sobie ten temat, który jest jako przyklejony, bo jest tam wiele wartościowych rad i dlatego go zostawiłem. Ten temat też tak zrobię. Przypomnij sobie ile włożyłaś pracy w poszukiwania najodpowiedniejszej ekipy na taki wyjazd, poniosłaś ogromne koszty z tego tytułu, no i jakie efekty tego? Ano właśnie. Z całej tej sprawy jesteś niezadowolona, a powinno być odwrotnie, liczyliśmy tutaj, że zobaczymy przepiękne zdjęcia, którymi się pochwalisz,że pochwalimy ekipę a tu co ?
Teraz jeszcze piszesz,że niewiadomo co z filmem wideo- no ale poczekajmy na gotowca, myślę,że podzielisz się z nami swoją opinią na temat nagrania.Miejmy nadzieję,że przynajmniej z filmu będziesz zadowolona.
Ja już proszę kolegów z bratniej branży, może już nie piszmy więcej na temat tych zdjęć, bo każdy ma swoją wizję, poczekajmy na relację monii, jak dostanie film.
monia_1979
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 3 Gru 2010, 16:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie ukrywam, że poszukiwanie fotografa i kamerzysty okazało się dla mnie nielada wyzwaniem:))))
do tego pochłonęło masę mojego czasu i nie ukrywam że mam troszkę wyrzuty sumienia,bo może mogłam starać się lepiej,może gdzieś zrobiłam błąd...nie wiem
Co do filmu moja rodzina miała okazję go obejrzeć no i niestety nie obeszło się bez niespodzianek:((

Film który miał trwać 50-60 min-umowa (ustalone 50min)trwa tylko 32 min z tego końcówka 1 min to czarny obraz oraz oczywiście logo firmy
Poza tym brakuje bardzo ważnych elementów:
-brak momentu wręczania życzeń przez rodzinę i gości przed kościołem
-brak ujęcia początku imprezy(mieliśmy przepiękny bufet ze starterami na dworze (basen,fontanna,przepiĘkny bufet we włoskim stylu) itd dla nas to była naprawdę bajka:))))
-brak utrwalenia chóru śpiewającego w kościele(prezent od męża mamy)
-brak wykonania utworu przez mojego tatę (część prezentu ślubnego)
-brak oczepin!wykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknik!
-dobrze że tańce odbywały się na tej samej sali co serwowane były posiłki bo inaczej obawiam się że też by nie została ujęta w filmie
po kolejnej interwecji mailowej dostałam odp. że film nie należał do filmów standardowych i że nie mieli wystarczająco dużo czasu aby złożyć z całości materiału filmu 50 min!wykrzyknikwykrzyknik(ceremonia zaczęła się o 16.30 zakończyła 2.30 w nocy)
dużo by opowiadać smutny(
obecnie po tel. mojej mamy czekamy na nasienie poprawek (powiedzieli że dołożą to co mająsmutny((
We wtorek powinniśmy otrzymać całość materiału-zobaczymy jak to będzie wyglądać.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
marta1203
początkujący
początkujący

PostWysłany: Pią 3 Gru 2010, 17:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Krzysztofmatysiak napisał:
Zwróćcie uwagę, że przybyło zdjęć w galerii fotografa i ogólnie mówiąc nie jest źle. Nie zauważyłem na zdjęciach przesadnie małej głębi, ta która jest wydaje mi się odpowiednia, nadająca kadrom dobrą plastykę i uwypuklenie głównego motywu. Zdjęcia plenerowe też są robione różną optyką i obok tych z rozmytym tłem są też z ostrym i wyraźnym. Myślę, że nie ma co narzekać bo zdjęcia są całkiem ładne a próby zdyskredytowania fotografa zaczynam odbierać jako czepianie się a może nawet próba wpływu na wysokość honorarium.

Podaję jeszcze raz link żeby nie szukać w postach:
http://www.facebook.com/album.php?aid=587903&id=332484670413

Witamy serdecznie wszystkich forumowiczów, śledząc rozpoczęty przez naszą klientkę wątek, nie możemy pozwolić sobie na nie zabranie glosu i nie sprostowanie kilku spraw.
Klientka doskonale wiedziała w jakim stylu wykonujemy zdjęcia, niczego nie ukrywamy, na stronie mamy portfolio i galerie zdjęć, spotkaliśmy się też osobiście...
Nawiązując do powyższej wypowiedzi dot. wpływu na nasze honorarium niestety również mamy wrażenie iż tak też było w naszym przypadku, ponieważ "problem" pojawił się już zanim klientka zobaczyła zdjęcia, wręcz żądała wydania zdjęć bez zapłaty a jeżeli uzna za stosowne to za nie zapłaci. Podobnie sprawa się ma z filmem...

Co do sesji plenerowej - zdjęcia wykonywane były różnymi obiektywami zarówna z krótką jak i z dlugą GO - tak pracujemy i nie zamierzamy się w tej kwestii tłumaczyć

Nie chcemy też tego tematu dalej ciągnać, każdy ma prawo do wyrażania swoich opinii

Pozdrawiamy

popr.pisownię, polskie znaki. moder

Ostatnio zmieniony przez marta1203 dnia Pią 14 Paź 2011, 9:01, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
monia_1979
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 3 Gru 2010, 18:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jesteśmy wspólnie z mężem zaskoczeni komentarzem naszych fotografów,gdyż kilka dni temu otrzymaliśmy maila z wypowiedzią na temat forum:
...Osoby komentujace na forum to głównie moderatorzy i konkurencja która sama nie ma czym się pochwalić i a innych potrafią tylko krytykować i podburzać......
Znalezliście jeden wątek dzięki któremu postanowiliscie się bronić-żałosne
mieliśmy obawy z wpłaceniem Wam całości za materiał,gdyż nie mieliśmy ŻADNEGO WGLĄDU do zdjęć ,filmu,galeria była nie gotowa itd-nie mieliśmy pojęcia jak wyglądały efekty Waszej pracy!wykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknik!
Nie mamy z czego się tłumaczyć-całość honorarium została wpłacona na Wasze konto (mimo iż umowa wyrażnie mówi o wpłacie honorarium po otrzymaniu całości materiału a Wy nadal nie rozliczyliście się z nami-brak zdjęć brak filmu albumu itd!wykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknik!BRAK SŁÓWwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknik!
Oprócz tego nawet w minimalnym stopniu nie staraliście się rozwiązać problemu!wykrzyknikwykrzyknik!po naszej interwencji otrzymaliśmy maila:
...Jeśli chcieliście zwykle fotki a nie profesjonalne artystyczne, mogła je
wam zrobić ciocia lub wójek aparacikiem kompaktowym....

W taki sposób rozmawia się z klientem?pytajnikpytajnikpytajnik?
ta sama sytuacja tyczy się filmu-zero porozumienia!wykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknik
to tylko świadczy o poziomie Waszych usług
nie będę reszty komentować bo to nie czas i miejsce!wykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknik
Zostaliście przez nas potraktowani jak członkowie rodziny (odbiór z lotniska w dzień naszego wesela!wykrzyknik!,wynajmowalismy na ten czas specjalnie auto aby bez problemu przemieszczać się z miejsca na miejsce podczas sesji plenerowej-nie chcieliśmy aby uszkodził Wam sie sprzęt!,zamawialiście dania i napoje jak inni goscie na naszym weselu-nikt Was nie popędzał nie zwracał uwagi jak pracujecie,zawoziliśmy Was osobiście na lotnisko abyście mogli uniknąć dodatkowych kosztów( równie dobrze ten czas mogliśmy spędzić z rodzina i przyjaciółmi)
może gdybyście byli potraktowani z dystansem rezultat Waszej pracy byłby inny!wykrzyknikwykrzyknik
można pisać i pisać
Wypowiadacie się na forum a nie stać Was nawet na jednego maila aby poinformować nas czy dokonaliście poprawek itd
I Wy to nazywacie profesjonalizmem?pytajnik?wykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknik!
Jesteście nieodpowiedzialnymi osobami, które nie wywiązują się z umowy
To na tyle!wykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknik!
P.s ile jeszcze mamy czekać na nasze materiałypytajnikpytajnikpytajnikpytajnikpytajnikpytajnik

poprawiono pisown. moder
Powrót do góry
nimfa
moderator
moderator

PostWysłany: Pią 3 Gru 2010, 18:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja osobiście proponuje zamknąć ten wątek jako, że to nie miejsce na kłótnie między zleceniodawcą a zleceniobiorcą...Nie są to sprawy, które powinno się załatwiać na forum publicznym.

Powrót do góry
WIDEOFILM
moderator
moderator

PostWysłany: Pią 3 Gru 2010, 18:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nimfa napisał:
Ja osobiście proponuje zamknąć ten wątek jako, że to nie miejsce na kłótnie między zleceniodawcą a zleceniobiorcą...Nie są to sprawy, które powinno się załatwiać na forum publicznym.

A niby dlaczego nie mamy wiedzieć dokładnie o całej sprawie? Powiedziało się A, to trzeba powiedzieć i B. Właśnie niech to będzie przestrogą dla innych. Po to jest w końcu forum.
A teraz do rzeczy:
Michałe i Marto: Ja wiem, co teraz czujecie w tej całej sprawie, ale fakty mówią same za siebie. Taka Wasza odzywka,że my jako moderatorzy i / tak się na szczęście stało,że są tu fotografowie profesjonaliści / podrzegamy do czegokolwiek, to jest poważne nadużycie z Waszej strony.
A co jeszcze piszecie,że my nie mamy się czym pochwalić? A skąd to Wiecie? Za to Wy macie się czym pochwalić- widziałem Wasze prace i próbki teledysków na Waszej web. Wyście mieli już okazję się wykazać i co z tego wyszło? Dostaliście wycieczkę do Rzymu za darmo, niejeden z nas o takim czymś marzy, zostaliście elegancko potraktowani tak samo jak goście i jak Wy teraz wyglądacie ? Jakie to efekty Waszej pracy? Pisałem w tamtym temacie na etapie poszukiwania: praca za granicą nie jest łatwa, obcy teren, bariera językowa, nieznajomość zwyczajów lokalnych itd. Mimo to odważyliście się podpisać umowę na pracę. Trudno- stało się.
Nie wiem, jak z tego chcecie wybrnąć ,ale starajcie się to z czego macie zrobić , zrobić jak najlepiej. Mam pytanie, co się stało z materiałami z oczepin, z powitania gości o tym co pisze Monika? Przecież chyba byliście tam na miejscu ,więc jakieś materiały z tego są.

Oczywiście niedługo temat zostanie zamknięty ale napewno nie wykasowany-nie liczcie na to.
Moniko- dziękujemy Tobie za dokładne opisanie tej całej sprawy.

Ostatnio zmieniony przez WIDEOFILM dnia Pią 17 Gru 2010, 19:13, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
dorotam
guru
guru

PostWysłany: Pią 3 Gru 2010, 20:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Michale i Marto...
ja miałam ślub w czerwcu tego roku. jeśli chcecie z chęcią Wam się pochwalę swoimi zdjęciami ślubnymi . BO MAM SIĘ CZYM POCHWALIĆ uśmiech
fotoksięgi nie jestem w stanie zaprezentować. ale zdjęcia...mogę Wam udostępnić na życzenie link do Naszej galerii ślubnej .
U nas sytuacja była taka,że "ściągaliśmy" fotografa z Irlandii do Polski na Nasz ślub.
A co do filmu: kwestia podejścia do klienta. My osobiście pewnych spraw nie dogadaliśmy z kamerzystą , i nie byliśmy zadowoleni do końca z filmu, ale podejście kamerzysty,naniesienie poprawek, wydanie nowych płyt , i szybki czas realizacji tego sprawiły,że jestem w stanie polecić tą osobę.
Błędy popełnia każdy, niedogadania dokładne to ludzka rzecz, ale czasem potrzeba okazania ludzkiej twarzy i elastyczności w podejściu do klijenta.
sztuką jest umieć poprawiać i naprawiać błędy oraz potrafić się do nich przyznać.
popr.pisownię moder

Powrót do góry
arturkos
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 3 Gru 2010, 20:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dorotam napisał:
Michale i Marto...
[...]
sztuką jest umieć poprawiać/naprawiać błędy. oraz potrafić się do nich przyznać.

i ja się pod tym podpiszę, jeżeli "dorotam" pozwoli.

Z przykrością jednak patrzę na pranie brudów publicznie ale widzę bezsilność w rozmowach z wykonawcą.
Czy na prawdę nie ma z czego złożyć dobrego czyli zadowalającego obie strony, materiału? Czy może tylko brakuje chęci i arbitrażu?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
sebastianfrost
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 3 Gru 2010, 21:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MMRudiak, a może pokazać cały materiał PM ? Może są tam zdjęcia które odrzuciliście, a które będą dla PM o wiele lepszą pamiątką niż te wybrane przez Was ? Nie zawsze zdjęcie które uznajemy za dobre i fajne, jest dobre i fajne dla PM. To tylko taka myśl od kiepskiego amatora, który drży przed konkurencją.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
dulak
początkujący
początkujący

PostWysłany: Wto 14 Gru 2010, 12:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no właśnie i dotknęliśmy tematu rzeki...

gusta, guściki, preferencje, umiejętności, doświadczenie... Każdy z Was miał najwidoczniej inne wizje. Generalnie fotografie, które otrzymaliście są zbieżne z portfolio fotografa którego stronę przejrzałem właśnie. Być może zbyt mało było rozmowy między parą a fotografem dotyczącej obróbki i materiału końcowego, powinniście ustalić podczas spotkania styl obróbki, rodzaj papieru, absolutnie wszystko, nawet jaki ma być odsetek fotografii czarno białych, ja ustalam nawet czy młodzi preferują zdjęcia z szerokim tłem czy raczej płytkim. Reportaż ślubny nie jest miejscem na realizację własnych ambicji fotograficznych, ale usługą dla klienta stąd to fotograf musi dokładnie poznać preferencje młodych i określić czy jest w stanie im sprostać. Myślę, że właśnie brak tych kluczowych elementów przesądził o niezadowoleniu pary, taki przykład:

Ta fotografia kościoła wywołuje u moich klientów różne odmienne reakcje, jedni są zachwyceni i proszą również o podobne ujęcia i obróbkę, inni wykluczają argumentując, że nie widzą twarzy ludzi, zbyt chłodna obróbka itp, itp. Wszystko zależy od preferencji i upodobań i podkreślę raz jeszcze, że u Was chyba tego wszystkiego zabrakło. Zatem morał z tego taki by jak najwięcej rozmawiać by wszyscy uniknęli nieprzyjemności.

pozdrawiam
Artur
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Utrwalcie te chwile... Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Następny
Strona 6 z 13

Skocz do: