Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Problem z zaproszeniem
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MagdalenkaS
guru
guru

PostWysłany: Czw 18 Lis 2010, 21:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No problem uśmiech
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Kaja
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Czw 18 Lis 2010, 22:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Magdalenko, to prawda, że czasem trudno zapomnieć... Nie mamy wpływu na nasze uczucia, ale mamy wpływ na to, co z nimi robimy. Oczywiście - nie rób absolutnie niczego za plecami Narzeczonego, ale ja bym próbowała z Nim porozmawiać. I tak jak mówiłam, może tylko ślub?

Powrót do góry
Vella
gaduła
gaduła

PostWysłany: Czw 18 Lis 2010, 22:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kaja napisał:
Oczywiście - nie rób absolutnie niczego za plecami Narzeczonego, ale ja bym próbowała z Nim porozmawiać. I tak jak mówiłam, może tylko ślub?

Ale przecież kwiatuszek już z nim rozmawiała. Rozmawiała, prosiła, sugerowała połowiczne rozwiazania, Mama i siostry również.
Mysle, ze to jest pora by odpuścić. Naprawdę nie ma co uszczęśliwiać kogoś na siłę, ani zmuszać do zaproszenia niechcianego gościa. W imię czego? Pogodzenia? Tu musi być szczera chęć. Bo wypada? No dajcież żyć, ma chłopak psuć sobie ten dzień, bo tak wypada? Zamiast się bawić ma się złościć i stresować? A może jeszcze nie wytrzyma, dojdzie do spięcia i potem latami ciotki-które-wiedzą-co-wypada będą wspominać wesele-na-którym-bracia-się-pobili Wink Po co go zmuszać? Naciskać? Jak będzie chciał to sam zmieni zdanie, ma jeszcze trochę czasu, ale to musi byc jego decyzja.

edit.
I jeszcze jedno: czy ten brat w ogóle chce przyjść na ślub/wesele? Zalezy mu na tym? Bo tak namówicie Pana Młodego do wysłania zaproszenia, a tamten się wypnie i i tak nie przyjdzie. Nie będzie Młodemu miło...
A gdyby bratu naprawdę zależało, to spokojnie do kościoła może przyjść i bez zaproszenia. O ślubie przeciez z pewnością wie.
Yenna
maniak
maniak

PostWysłany: Pią 19 Lis 2010, 8:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podpisuję się pod tym co napisała Vella. Nic na siłę.
kasiula
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pią 19 Lis 2010, 11:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ciężka sprawa z jednej strony to brat ale z drugiej to brat od choler.. więc może nie warto robić przykrości narzeczonemu w tym ważnym dniu. Mama nie powinna nalegać i ty zresztą też nie bo to on musi podjąć decyzję. Broń Boże nie rób tego za plecami!wykrzyknik

Powrót do góry
czarna2888
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 19 Lis 2010, 11:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

porozmawiaj z narzeczonym może jeszcze go przekonasz uśmiech zaproszenia też nie musicie dawać osobiście przecież można wysłać pocztą uśmiech
Powrót do góry
Kwiatuszek85
bywalec
bywalec

PostWysłany: Pią 19 Lis 2010, 19:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuje kochane koleżanki za wszelkie odpowiedzi na moje zapytanie uśmiech Zrobiłam mały test i kazałam przeczytać to mojemu A. co napisałyście mi na forum i nie uwierzycie ale zgodził się zaprosić brata na ślub do kościoła. W sumie zgodził się na tylko tyle ale ważne że się w ogóle zgodził wesoły)) a nad weselem obiecał się jeszcze zastanowić uśmiech biedactwo! hehe chyba za dużo kobiet na niego wpłynęło język Jeszcze raz wam dziękuje.

Powrót do góry
kasiula
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pią 19 Lis 2010, 19:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No proszę jaki wpływ na życie mężczyzn ma forum uśmiech

Powrót do góry
Kaja
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pią 19 Lis 2010, 20:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kwiatuszek85 napisał:
Dziękuje kochane koleżanki za wszelkie odpowiedzi na moje zapytanie uśmiech Zrobiłam mały test i kazałam przeczytać to mojemu A. co napisałyście mi na forum i nie uwierzycie ale zgodził się zaprosić brata na ślub do kościoła.

WOW!wykrzyknik Super, bardzo się cieszęuśmiech uśmiechnięty

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: