|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
agnesi gaduła

|
Posted: Thu 23 Sep 2010, 7:47 Post subject: jestem w ciąży?? |
|
|
Dziewczyny pomóżcie.
Okres spóżnia mi się 3 dzień, temperatura 37,5 stopni mam taki śluz przeźroczysty i rano jest go strasznie dużo chodze siku bardzo często wczoraj robiłam test wyszedł negatywny ale @ dalej nie mam. Możliwe zeby jeszcze nie wykrył Jak mogę poznać czy jestem w ciąży czy nie?? Chce wiedzieć bo zwariuje. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
ewqa04 guru

|
Posted: Thu 23 Sep 2010, 7:50 Post subject: |
|
|
Jeśli okres spóźnia sie do 7 dni, to podobno w normie.
Wydaje mi sie, że sa duże szanse, że jesteś w ciąży Ja zrobiłabym test powtórnie (mojej koleżance wyszedł za 3 razem) Za kilka dni umów sie do gina na wizytę i już  |
|
| Back to top |
|
 |
agnesi gaduła

|
Posted: Thu 23 Sep 2010, 7:54 Post subject: |
|
|
Ale ja nie chcę iść do ginekologa w styczniu byłam w ciąży i poszłam i poroniłam przez niego obiecałam sobie że jak znowu będę w ciąży to pójdę dopiero w 7, 8 tygodniu nie wcześniej ale chciałabym wiedzieć czy jestem w ciąży czy nie. jest jakiś sposób żeby to poznać Wy jesteście doświadczone niektóre bo już to przeszłyście to może umiecie mi pomóc jeśli tak to bardzo prosze... _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
ewqa04 guru

|
Posted: Thu 23 Sep 2010, 7:56 Post subject: |
|
|
Liziii robiła badania laboratoryjne, musisz jej zapytać Sprawdzała poziom hormonów, o ile się nie mylę, ale to ja musisz pytać. Ja w takiej sytuacji jeszcze nigdy w życiu nie byłam, więc tylko tyle mogę powiedzieć  |
|
| Back to top |
|
 |
agnesi gaduła

|
Posted: Thu 23 Sep 2010, 7:59 Post subject: |
|
|
ok. dziękuje:) _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
natalia_w moderator

|
Posted: Thu 23 Sep 2010, 9:33 Post subject: |
|
|
| Tak jak pisze Ewa, zrób badania z krwi w laboratorium. Wtedy będziesz mieć 100% pewności. Chociaż jeżeli test wyszedł negatywnie to myślę że to raczej nie ciąża. Test w dzień spodziewanej miesiączki jest już bardzo wiarygodny. A jeżeli masz jeszcze jakieś wątpliwości to go powtórz. |
|
| Back to top |
|
 |
KiSe guru

|
Posted: Thu 23 Sep 2010, 9:58 Post subject: |
|
|
a może zwyczajnie idź do innego ginekologa  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Liziii guru

|
Posted: Thu 23 Sep 2010, 10:43 Post subject: |
|
|
tak wczesnej ciazy moze jeszcze nie byc widac na usg - tzn pecherzyk pewnie bedzie widoczny jesli usg nie jest sprzed 30 lat... ale zarodka mozna nie zobaczyc.
Najlepiej zrobic jedno z 2 laboratoryjnych badan:
1. badanie krwi - tzw proba ciazowa z surowicy - daje wynik negatywny lub pozytywny
2. badanie krwi beta HCG - wynik bedzie liczbowy i nalezy porownac z normami dla konkretnego tygodnia ciazy (wynik miarodajny dopiero od 3 tygodnia ciazy)
USG mozna robic juz w 5 tygodniu, niektore kobiety i lekarze wola poczekac do 7 tygodnia - wtedy juz widac czy cos siedzi, czy bije serduszko etc.
agnesi - twoje objawy moga byc ciazowymi ale nie muszą. Niektore kobiety od razu czuja czestrza potrzebe oddawania moczu bo rozpulchnia sie macica i uciska pecherz moczowy. Ale rownie dobrze moesz czesciej sikac bo np zlapalas jakas infekcje drog moczowych etc.
Ze sluzem ci nie pomoge bo moj ksiazkowy nie jest i ja troche intuicyjnie okreslam moment swojej owulacji, ale nie pamietam ile go mialam juz bedac w ciazy.
Jesli jestes niecierpliwa - zrob badanie krwi. Jesli nie - poczekaj jeszcze troszke, jedz kwas foliowy na wszelki wypadek i dbaj o siebie tak jakbys nosila w sobie drugiego człowieka. Nie zaszkodzi napewno  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
agnesi gaduła

|
Posted: Thu 23 Sep 2010, 11:25 Post subject: |
|
|
Liziii Bardzo ci dziękuje za radę no chyba będe musiała jakoś wytrzymać jeszcze choć strasznie się denerwuje bo chciałabym już wiedzieć _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Liziii guru

|
Posted: Thu 23 Sep 2010, 12:54 Post subject: |
|
|
agnesi - to co szkodzi isc jutro do laboratorium? to pierwsze badanie u mnie kosztowalo 15zł, beta kosztuje od 20 do 40zl nawet (ale mysle ze jak chcesz jedynie okreslic czy jestes w ciazy - a nie jak dlugo w niej jestes to wystarczy to z surowicy).
No i zawsze mozesz zrobic jutro rano drugi test - czasem ten jeden dzien wystarczy by hormonu bylo na tyle zeby test wykazal obecnosc ciaży. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
|
 |
Forum ślubne :: strona główna
-> Ciąża, poród, połóg |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Next
|
| Page 1 of 9 |
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce