Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Problemy z nałogami na weselu:/
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PaniW
kandydat
kandydat

PostWysłany: Wto 10 Sie 2010, 10:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A też znam osoby, które bez pytania pozwalają sobie palić gdzie im się podoba. Nienawidzę tego i mimo, że sama jestem palaczką (jeszcze!) to nie pozwalam na takie zachowanie. U moich rodziców w domu się nie pali, nie pali się w moim aucie ani innych tego typu miejscach. Ja tak samo nie pale u kogoś chyba, że on sam to robi. Nawet jeśli ktoś mi proponuje popielniczke, a wiem że on nie pali to wychodzę na balkon albo się powstrzymuje. Nienawidzę smrodu papierosów na firankach, meblach itp. A palenia na weselu przy stołach sobie nie wyobrażam. Wyznaje zasade: chcę palić (a już nie chcę) to mój wybór, ale truje tylko siebie. Nie łaże po zatłoczonej ulicy z petem, a w knajpach siadam tak żeby nie dymić na towarzyszy zabawy.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
natie
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pon 16 Sie 2010, 20:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

my na szczęście wybralismy restauracje wokoł której jest sliczny park, z ławkami, gdzie palacze bedą mogli sobie wyjsc, i zapalić. w mojej rodzinie nie pali nikt, za to w rodzinie narzeczonego - wszyscy z wyjatkiem mojego Ł. i jego siostry.. mam nadzieje, ze nie beda mi skladac zyczen tacy smierdzacy.. :/

ślub kościelny
Powrót do góry
Stefcia
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pon 16 Sie 2010, 20:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też trochę popalam, ale zgadzam się z PaniW, że nie powinno się zmuszać innych do wdychania tego. Jak jestem u kogoś, nie palę, chyba że jestem u osób palących, które same palą w mieszkaniu. Oczywiście na weselu nie będzie wolno palić na sali, jest teren przed salą, stoliki, ogródeczek, sądzę, ze tam bez problemu niech sobie palą, a ja może też chwilami wyskoczę, by stres opanować, ale rzadko. Ale o to wszystko zadba już właścicielka, która będzie pilnować na weselu no i u mnie w rodzinie mało ludzi pali, a nie ma już takich, co by się nie hamowali.

Powrót do góry
Milagros
bywalec
bywalec

PostWysłany: Sro 25 Sie 2010, 12:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja nie palę, mój narzeczony jest w trakcie rzucania, bierze tabletki antynikotynowe i jak narazie to już trzeci tydzień nie pali. U nas na weselu miejsce dla palacych bedzie na zewnątrz przed salą. Jak będzie zimno, to już ich problem Cool

ślub kościelny

[u
Powrót do góry
Czarno-biała
kandydat
kandydat

PostWysłany: Sob 4 Wrz 2010, 17:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie ma opcji, żeby mi ktoś na sali zapalił. Generalnie rodzina zna mój stosunek do papierosów, a z rodziną Narzeczonego zobaczymy. Nie będę miała skrupułów - wyproszę na dwór. Szału bym dostała gdyby ktoś mi kopcił kiedy jem...

Jest masa zieleni wokół sali więc wynocha. A czy wychodzą sobie co pół godziny czy co trzy godziny - nie mój problem. Mnie nogi od tego nie rozbolą.
Powrót do góry
straszna_dama
guru
guru

PostWysłany: Sob 4 Wrz 2010, 17:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tymi sprawami zajmuje się bardzo często obsługa sali, a goście musieliby być chyba mocno podpici, żeby zacząć palić przy weselnym stole. Byłam na wielu weselach - zawsze palacze wychodzili na dymka na zewnątrz lub jeśli padał deszcz - do wydzielonego pomieszczenia. Nigdy nie spotkałam się z tym problemem. Jak już kiedyś napisałam - bardziej martwią mnie goście - nałogowcy alkoholowi, którzy nie dość, że nie poczują granicy kiedy przestać, to jeszcze mogą zachowywać się w sposób ordynarny, chamski czy agresywny Rolling Eyes Mogę wcześniej poprosić właściciela sali, żeby kelnerzy zwrócili uwagę na ewentualnych palących i wyprosili ich z sali, ale co zrobić z takim niefortunnym, pijanym gościem?
guru
guru

PostWysłany: Sob 4 Wrz 2010, 18:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u nas palili na zewnątrz. nie było problemu z tym żadnego uśmiech

całe szczęście obyło się bez żadnego ekscesu ze strony pijących.. co prawda dwóch wujków na sztywno..ale z uporem maniaka tańczyło dalej.. więc było bardziej śmiesznie niż strasznie oczko

no a na poprawinach też wesoło..ale z kulturą..

poza małym końcowym ścięciem moim z teściem... Rolling Eyes

Powrót do góry
Liziii
guru
guru

PostWysłany: Sob 4 Wrz 2010, 21:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tydzien temu bylismy na weselu i podczas oczepin byl konkurs w ktorym 2 panow z przeciwnych druzyn mialo za zadanie jak najszybciej wypalic papierosa.. Na sali nie bylo okien, tylko przy wyjsciu do korytarza (dlugiego) byly takei odrodowe drzwi na dziedziniec niewielki. Faceci wyjarali fajki, na sali zasmierdzialo i ja sie np ewakuowalam na 15 minut na dworek... bo klimy nie bylo a przewiew byl za maly. i to byly tylko 2 papierosy..
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sob 4 Wrz 2010, 21:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Liziii napisał:
tydzien temu bylismy na weselu i podczas oczepin byl konkurs w ktorym 2 panow z przeciwnych druzyn mialo za zadanie jak najszybciej wypalic papierosa.. Na sali nie bylo okien, tylko przy wyjsciu do korytarza (dlugiego) byly takei odrodowe drzwi na dziedziniec niewielki. Faceci wyjarali fajki, na sali zasmierdzialo i ja sie np ewakuowalam na 15 minut na dworek... bo klimy nie bylo a przewiew byl za maly. i to byly tylko 2 papierosy..
ale beznadziejna zaBAWA.. ;/

ślub kościelny
Powrót do góry
straszna_dama
guru
guru

PostWysłany: Sob 4 Wrz 2010, 21:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się z przedmówczynią, coś okropnego nie Pomijam gości w sali, choć rzeczywiście dla niepalących nie było to przyjemne, ale biorący udział w zabawie? Za dużo alkoholu, szybki wzrost ciśnienia od nikotyny i gafa gotowe Rolling Eyes

Liziii, a czy nie było to czasem "forumowe" wesele? Wink
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 5 z 6

Skocz do: